Svitolinová vyhrála Tie Break Tens v New Yorku. Soupeřkám nedala šanci

6. 3. 2018, 07:50
Aktuality 1
Exhibiční soutěž Tie Break Tens, která se včera konala za účasti osmi tenistek v New Yorku, suverénně vyhrála Jelina Svitolinová. Ukrajinka za tři suverénní výhry nad Venus Williamsovou, Coco Vandewegheovou a Shuai Zhang v duelech na deset vítězných míčků získala prémii 250.000 dolarů. Na kurtu se představily také Serena Williamsová či Marion Bartoliová.
Jelina Svitolinová

Blesková exhibice Tie Break Tens, v níž se tenisté střetávají v zápasech na deset vítězných míčků, měla včera své páté pokračování. V newyorské Madison Square Garden se vyřazovacím způsobem utkalo osm tenistek a jedinou neporaženou zůstala Jelina Svitolinová

Třiadvacetiletá Ukrajinka navázala na svou dobrou formu z Dubaje, kde předminulý týden získala druhý letošní titul, když ve třech duelech prohrála pouze šest výměn. Njprve porazila 10-3 Američanku Venus Williamsovou, následně deklasovala 10-0 další domácí hráčku Coco Vandewegheovou a ve finále si poradila 10-3 s Číňankou Shuai Zhang.

Vítězové Tie Break Tens
MUŽI ŽENY
Londýn
2015
Andy Murray nehrály
Vídeň
2016
Dominic Thiem nehrály
Madrid
2017
Grigor Dimitrov Simona Halepová
Melbourne
2018
Tomáš Berdych nehrály
New York
2018
nehráli Jelina Svitolinová

"Exhibici jsem si moc užila. Turnaj se hraje v dobrém tempu a před skvělým publikem. Jsem ráda, že jsem předvedla dobré výkony a získala sebevědomí před odletem do Indian Wells," řekla světová čtyřka Svitolinová.

V New Yorku se představila také Serena Williamsová, která za pár dní v Indian Wells odehraje svůj první soutěžní zápas od loňského triumfu na Australian Open a následného porodu (1. září). Ve čtvrtfinále porazila Francouzku Marion Bartoliovou, jež chce za dva týdny v Miami obnovit kariéru, v semifinále ale podlehla Číňance Shuai Zhang.

Soutěž Tie Break Tens je tradičně dotovaná částkou 250.000 dolarů a vítěz vždy bere vše. Z New Yorku si tedy čtvrt milionu dolarů za pouhých 36 odehraných výměn odváží Svitolinová. 

První ročník Tie Break Tens se konal v prosinci 2015 v londýnské Royal Albert Hall a triumf slavil domácí Andy Murray. Podruhé se akce uskutečnila v říjnu 2016 před halovým turnajem ve Vídni, kde po finálové výhře nad Murraym zvítězil domácí Dominic Thiem. Loni v květnu na antuce v Madridu triumfoval Bulhar Grigor Dimitrov, ženskou část soutěže ovládla Simona Halepová. Letos v Melbourne se stal šampionem Tomáš Berdych.



• TIE BREA TENS 2018, NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (05. 03. 2018)
• Čtvrtfinále •
Vandewegheová (USA) - Hantuchová (SR) 10-7
Svitolinová (Ukr.) - V. Williamsová (USA) 10-3
S. Williamsová (USA) - Bartoliová (Fr.) 10-5
Shuai Zhang (Čína) - Cirsteaová (Rum.) 10-4
• Semifinále •
Svitolinová (Ukr.) - Vandewegheová (USA) 10-0
Shuai Zhang (Čína) - S. Williamsová (USA) 13-11
• Finále •
Svitolinová (Ukr.) - Shuai Zhang (Čína) 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
mkubis17
Svit docela zkušeně na exhibici dát 10:0 domácí hráčce :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist