Svrčina v Zadaru vyřadil Slováka Martina a po nejcennějším skalpu postoupil do čtvrtfinále

24. 3. 2022, 15:24
Aktuality 8
ATP CHALLENGER TOUR - Dalibor Svrčina se po zdravotních problémech začíná rozjíždět. Finalista dvou letošních podniků ITF si na svém prvním letošním challengeru na antuce v Zadaru po obratu vyšlápl na nasazenou trojku a 128. hráče světa Slováka Andreje Martina a připsal si svůj nejcennější skalp. Ve švýcarském Bielu do čtvrtfinále postoupil Marek Gengel.
Dalibor Svrčina (© TK Sparta Praha)

U Dalibora Svrčiny se loni v prosinci objevila srdeční tachykardie a po sérii vyšetření se na kurty vrátil až na konci února na nejnižším okruhu ITF a prohrál hned v prvním kole. Na následujících dvou podnicích ovšem prošel až do finále a v solidní formě pokračuje i na svém prvním letošním challengeru.

Na antuce v Zadaru si suverénně poradil s italským kvalifikantem Matteem Arnaldim a dnes si po setech 4-6 6-2 6-2 vyšlápl na nasazenou trojku a 128. hráče světa Andreje Martina a připsal si svůj nejcennější skalp.

Proti zkušenému 32letému Slovákovi, který už byl v elitní stovce a dnes si zhoršil letošní bilanci na 2-8, mohl získat i úvodní sadu, ale neuhájil náskok 4-2. V dalším průběhu zápasu už soupeři jen jednou dovolil uhájit servis.

Ve svém čtvrtém čtvrtfinále na challengerech (1-2, vše loni) se vítěz loňské akce v pražské Stromovce utká s 22letým polským kvalifikantem Danielem Michalským. S aktuální #337 se střetne poprvé.

Marek Gengel až dosud vyhrál na challengerech pouze dva ze třinácti zápasů, tento týden v hale ve švýcarském Bielu ale své konto výher zdvojnásobil. Po včerejším skalpu Belgičana Rubena Bemelmanse si dnes poradil 7-6 4-6 6-1 s Chorvatem Bornou Gojem.

Ve svém prvním challengerovém čtvrtfinále vyzve 26letý Čech vyzve Slováka Filipa Horanského (h2h 0-0).

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
jede. Hlavně, aby srdíčko nezlobilo. Moc držím palce.
Reagovat
R01316
no snad ho nenapadne se jit zase ockovat..
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že má nemoc pod kontrolou. Jinak by zřejmě nehrál.
Reagovat
SydneyOpen
Proč co to s tím má společného?
Reagovat
George_Renel
Když už jsme u těch našich mladíků tak:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-rozhovor.A220321_202859_tenis_ten?zdroj=patro
Reagovat
EllNino
Odemknul bys? :)
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/jiri-lehecka-rozhovor.A220321_202859_tenis_ten&h=D81951934B283D74E671213BA45CC433
Reagovat
EllNino
díkyy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist