Švýcaři jsou v Austrálii jediný gem od vítězství

18. 9. 2011, 12:06
Aktuality 8
Málo vídaná věc se přihodila v baráži Davis Cupu mezi Austrálií a Švýcarskem. Rozhodující zápas Hewitt-Wawrinka byl v pátém setu za stavu 5-3 pro švýcarského tenistu přerušen pro tmu. Na vítěze si tak musíme počkat do zítra.
Roger Federer a Bernard Tomic

Po včerejší čtyřhře, v níž Guccione s Hewittem ve čtyřech setech porazili Federera s Wawrinkou, byli domácí Australané ve vedení 2-1 na zápasy.

Federer porazil Tomice

V první nedělní dvouhře se střetli Roger Federer a o dvanáct let mladší Bernard Tomic. Federer nasázel 15 es, zahrál 61 vítězných míčů a po setech 6-2, 7-5, 3-6 a 6-3 si došel pro povinný bod, čímž srovnal stav baráže na 2-2. O všem tedy měl rozhodnout zápas mezi Lleytonem Hewittem a Stanislasem Wawrinkou.

Drama Hewitt-Wawrinka

Ani jeden z hráčů není v poslední době zrovna ve formě, ale povrch a domácí prostředí byly na straně Hewitta. Domácí tenista vstoupil do utkání výborně, hned v první hře prolomil podání soupeře a po celý set si výhodu brejku udržel. První set Hewitt zakončil vítězným forhendem a vyhrál ho 6-4.

Ve vyrovnané druhé sadě žádný z hráčů nečelil brejkbolu až do desáté hry, kdy Hewitt poslal forhend do sítě a daroval set Wawrinkovi. Švýcaři byli na nohou a cítili šanci.

I ve třetím setu si oba hráči drželi svá podání. Wawrinka v sedmé hře odvrátil 4 brejkboly, ale pak za stavu 6-5 neproměnil setbol. V tiebreaku měl Švýcar další 4 setboly, ale Hewitt si pomohl několika vítěznými voleji a nakonec oslavil zisk setu mohutným "Come on".

Ve čtvrtém setu, kdy se už začalo stmívat, bylo k vidění více brejků. Ten rozhodující získal Švýcar po Hewittově dvojchybě. Wawrinka dopodával čistou hrou a vynutil si pátý set.

Wawrinka začal rozhodující set lépe. V páté hře využil brejkbol, když zahrál vítězný bekhend po lajně, a dostal se do vedení 3-2. Nehrající kapitán Australanů Patrick Rafter žádal už za stavu 4-3 pro Wawrinku přerušení hry pro tmu a pohádal se s hlavním rozhodčím. Hra byla pak za stavu 5-3 skutečně přerušena.

Dohrávat se bude zítra

Švýcaři jsou tedy jediný gem od návratu do Světové skupiny Davis Cupu. Wawrinkovi stačí udržet podání. Poslední krok ale bývá často ten nejtěžší. Máme se tedy na trávě v Sydney ještě na co těšit. Rozhodne se zítra ráno.

Komentáře

8
Přidat komentář
taffer
Skvěle, Wawroš!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite jestli je nekde stream Djokovice s Del Potrem?
Reagovat
smazaný uživatel
www.sportlemon.tv
Reagovat
smazaný uživatel
By mala byt na Wimbledone, hned by to bolo zaujimavejsie, samozrejme kurty na Wimbledone by sa coskoro opotrebovali a 2.tyzden by to bolo zle ale prve kola by boli super na takejto rychlej trave s nizkym odskokom. Co sa tyka WAW-HEW tak neviem co za idio.a prerusi zapas 1game pred koncom- asi tma uz bola aj predtym a ked este Rafter sa stazoval tak malo sa to prerusit skorej.
Reagovat
Chandler
Wáwra je na trávě úplně tragickej...
Reagovat
smazaný uživatel
V poslednom čase si všímam, že keď je kdesi trávnatý kurt, tak nie je osvetlenie. A myslím si, že to prerušenie je taktika aby si starý Hewitt oddýchol a skúsil ešte čosi spraviť zo zápasom.
Reagovat
Mistr
Snad to na Wawrinku za ten den dolehne a nedopodává.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v řiti, pokdu to ztrokotá na zápase, který byl podle mě nejjasnější a měl to být jasný bod pro Australany.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist