Šwiateková a Sabalenková se porvou o další vzájemný duel, Tsitsipas a Hurkacz jsou favority

16. 5., 03:00
Previews 15
V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Italian Open dojde na oba semifinálové duely v ženské dvouhře. Další finálové střetnutí po dvou týdnech si mohou zajistit Iga Šwiateková a Aryna Sabalenková. Světová jednička a dvojnásobná šampionka Šwiateková se utká s oblíbenou soupeřkou Coco Gauffovou. Sabalenkovou čeká další souboj ranařek, tentokrát s Danielle Collinsovou. Poslední dvě mužská čtvrtfinále obstarají Stefanos Tsitsipas s Nicolásem Jarrym a Hubert Hurkacz s Tommym Paulem.
Šwiateková bude pokračovat v útoku na třetí římský triumf (© AFP)

Přehled toho nejzajímavějšího, čtvrtek 16. 5.

Semifinále žen
Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (3-USA) | Center Court (15:00 SELČ)
Collinsová (13-USA) - Sabalenková (2-) | Center Court (20:30 SELČ)

Čtvrtfinále mužů
Hurkacz (7-Pol.) - Paul (14-USA) | Center Court (13:00 SELČ)
Tsitsipas (6-Řec.) - Jarry (21-Chile) | Center Court (19:00 SELČ)

 

Hurkacz – Paul | 13:00 SELČ

Hubert Hurkacz si podruhé zahrál osmifinále na římském Masters. V roce 2020 v něm nedotáhl náskok setu proti tehdejší argentinské jedničce Diegovi Schwartzmanovi a letos dohnal manko setu a brejku a porazil 5:7, 7:6, 6:4 současnou argentinskou jedničku Sebastiána Báeze. Ve Foro Italico startuje pošesté a čtvrtfinále je jeho novým maximem.

Sedmadvacetiletý Polák tak přerušil sérii tří osmifinálových nezdarů na prestižních tisícovkách. V předchozích týdnech v této fázi neuspěl v Miami (Grigor Dimitrov), Monte Carlu (Casper Ruud) ani Madridu (Taylor Fritz).

Letos prožívá svou nejlepší sezonu, co se antukových výsledků na nejvyšším okruhu týče. Na nejpomalejším povrchu má skvělou bilanci 11:2, a dokonce triumfoval v Estorilu, kde si zahrál své vůbec první antukové semifinále na hlavní tour.

Právě díky výsledkům na podnicích Masters v posledních letech se stabilně drží v TOP 20 žebříčku. Ačkoli na této úrovni kraloval v Miami a Šanghaji a má na kontě už 13 čtvrtfinálových účastí, ještě nikdy neprošel do semifinále na antuce. Do čtvrtfinále na Masters se na tomto povrchu v minulosti podíval jen předloni v Monte Carlu a Madridu a nestačil na Dimitrova ani Djokoviče.

Vizitka Huberta Hurkacze.Vizitka Huberta Hurkacze. (@ Livesport)

Hurkacz – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Estoril (triumf)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (triumf)
Bilance: 26:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 11:2
Bilance proti hráčům TOP 20: 2:6 (kariérní 28:53)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0:0 (kariérní 6:6)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Hurkacz – Italian Open

Kariérní bilance: 5:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (osmifinále), Madrid (osmifinále)
Cesta turnajem: volný los, Nadal (6:1, 6:3), (25) Etcheverry (7:6, 6:2), (17) Báez (5:7, 7:6, 6:4)

 

Tommy Paul v osmifinále jednoznačně přehrál obhájce titulu Daniila Medveděva, přestože při předchozích čtyřech startech v tomto dějišti zaznamenal jen jedno vítězství v hlavní soutěži. Bývalý šampion juniorského French Open zapsal svůj jubilejní 10. skalp TOP 10 (bilance 10:21) a teď se pokusí poprvé v kariéře uspět ve dvou soubojích po sobě s takto vysoko postavenými protivníky.

Ve čtvrtfinále turnajů Masters má 26letý Američan úspěšnost 2:2. V obou vítězných případech šel dál po výhře nad někým z TOP 10 pořadí, naposledy porazil letos v Indian Wells 6:2, 1:6, 6:3 tehdejší světovou devítku Caspera Ruuda.

Američanům se historicky na antukových dvorcích moc nedaří, proto je překvapivé, že jsou ve čtvrtfinále římského Masters hned dva. Paul asi vidí krajana Taylora Fritze mezi nejlepší osmičkou rád, protože se oba dostali do závěrečných kol také na juniorském French Open 2015 a Paul ve finále přemohl právě Fritze. Na profesionální úrovni se však na antuce poprvé výrazněji prosadil až nyní v Římě, kde nastoupí ke svému největšímu čtvrtfinále na oranžové drti.

Vizitka Tommyho Paula.Vizitka Tommyho Paula. (@ Livesport)

Paul – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Dallas (triumf); Delray Beach (finále)
Největší úspěchy na antuce: Řím (čtvrtfinále)
Bilance: 18:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 4:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:2 (kariérní 10:21)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1:0 (kariérní 2:2)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Paul – Italian Open

Kariérní bilance: 4:3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Madrid (3. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Karacev (6:4, 6:2), Köpfer (6:4, 6:3), (2) Medveděv (6:1, 6:4)

 

Vzájemná bilance: 1:1 nepočítaje exhibice, na antuce se potkávají poprvé. Hurkacz se v posledních týdnech prezentoval lepší formou a prožívá úspěšnější antukové jaro, nicméně Paul má předpoklady být na antuce solidnějším hráčem. Proto jsou šance na postup vyrovnané.

 

Šwiateková – Gauffová | 15:00 SELČ

Iga Šwiateková mohla mít ve čtvrtfinále s Madison Keysovou mnohem více práce, pokud by neodvrátila všech 10 brejkbolových hrozeb. Američanku přehrála 6:1, 6:3 a protáhla svou aktuální neporazitelnost na 10 zápasů. Navíc vylepšila svou skvostnou bilanci v aktuální sezoně na 36:4.

Dvaadvacetiletá Polka má na nejvyšším okruhu famózní antukovou úspěšnost 75:10, na metu 75 vítězství dosáhla jako čtvrtá nejrychlejší v historii. Světová jednička má na antukových tisícovkách bilanci 31:4 a v roli lídryně žebříčku zvládla na antuce 49 z 53 duelů.

Semifinále v Římě si zahraje potřetí v kariéře. Obě předchozí přetavila v triumf, před třemi lety tu ztratila jen jeden set a předloni žádný. Po cestě do letošního semifinále nemusela do rozhodující sady ani jednou a v šesti z osmi setů neprohrála více než tři gamy.

Před dvěma týdny odvrátila tři mečboly ve finále v Madridu s Arynou Sabalenkovou a přidala do své sbírky zbrusu novou trofej. Na podnicích WTA 1000 letos kralovala už potřetí, po Dauhá a Indian Wells. Po krátké ztrátě postu světové jedničky po loňském US Open posbírala pět titulů.

Vizitka Igy Šwiatekové.Vizitka Igy Šwiatekové. (@ Livesport)

Šwiateková – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Madrid, Indian Wells, Dauhá (triumf)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (triumf)
Bilance: 36:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na antuce: 12:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 4:1 (kariérní 37:15)
Bilance v semifinále WTA 1000: 2:1 (kariérní 10:4)
Bilance v semifinále: 2:2 (kariérní 23:9)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Šwiateková – Italian Open

Kariérní bilance: 18:2
Nejlepší výsledek: triumf (2021-22)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 2:0
Generálka: Stuttgart (semifinále), Madrid (triumf)
Cesta turnajem: volný los, Peraová (6:0, 6:2), Putincevová (6:3, 6:4), Kerberová (7:5, 6:3), (18) Keysová (6:1, 6:3)

 

Coco Gauffová ve čtvrtfinále porazila 7:6, 6:1 finalistku letošního Australian Open a světovou sedmičku Qinwen Zheng. Dvacetiletá Američanka tak přerušila sérii čtyř porážek s kolegyněmi z TOP 10 žebříčku a zahraje si své první semifinále po téměř dvou měsících.

Cestu do semifinále měla mnohem náročnější než Šwiateková, proti lucky loserovi Jaqueline Cristianové a bývalé světové dvojce Paule Badosaové potřebovala všechny tři sety. Postupem do semifinále vyrovnala své zdejší maximum, v semifinále ročníku 2021 prohrála právě se Šwiatekovou.

Polovinu ze svých osmi finálových účastí posbírala od začátku loňského srpna a všechny přetavila v triumf (Washington, Cincinnati, US Open a Auckland). Světová trojka však stále čeká na první titul z turnajů větších než WTA 250, pokud nepočítáme její domácí podniky.

Ve čtvrtek absolvuje své čtvrté antukové semifinále (bilance 2:1) a první od porážky se Šwiatekovou ve finále French Open 2022. Poslední dva semifinálové duely nezvládla, na Australian Open nestačila na Arynu Sabalenkovou a v Indian Wells byla nad její síly Maria Sakkariová.

Vizitka Coco Gauffové.Vizitka Coco Gauffové. (@ Livesport)

Gauffová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Auckland (triumf)
Největší úspěchy na antuce: Řím (semifinále)
Bilance: 25:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 7:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 1:2 (kariérní 17:25)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0:1 (kariérní 1:4)
Bilance v semifinále: 1:2 (kariérní 8:11)
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Gauffová – Italian Open

Kariérní bilance: 12:4
Nejlepší výsledek: semifinále (2021, 2024)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance v semifinále: 0:1
Generálka: Stuttgart (čtvrtfinále), Madrid (osmifinále)
Cesta turnajem: volný los, Frechová (6:3, 6:3), Cristianová (6:1, 0:6, 6:3), Badosaová (5:7, 6:4, 6:1), (7) Qinwen Zheng (7:6, 6:1)

 

Vzájemná bilance: Šwiateková dominuje 9:1, všech devět vítězství zapsala ve dvou setech. V loňské sezoně se potkaly celkem pětkrát a Gauffová našla recept pouze v semifinále hardové tisícovky v Cincinnati, kde po téměř třech hodinách boje urvala výhru 7:6, 3:6, 6:4.

 

Tsitsipas – Jarry | 19:00 SELČ

Stefanos Tsitsipas absolvuje na Masters v Římě svůj první turnaj po rozchodu s partnerkou a vůbec nebylo jisté, jak si v italské metropoli povede. Pětadvacetiletý Řek se ovšem každým zápasem zlepšuje a patří k největším favoritům na titul. Po obratu proti nebezpečnému Janovi-Lennardovi Struffovi v úvodním duelu snadno přehrál bývalou světovou osmičku Camerona Norrieho a v osmifinále deklasoval 6:1, 6:2 světovou jedenáctku Alexe de Minaura.

Při absenci Carlose Alcaraze a Jannika Sinnera a po brzkých vyřazeních Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala se jeho šance na triumf automaticky zvýšily. Trojnásobný a úřadující šampion antukového Masters v Monte Carlu byl v Římě nejdál ve finále, předloni v něm nestačil na Djokoviče.

V minulosti měl ve čtvrtfinále v Římě mnohem těžší protivníky než letos, v této fázi potkal Rogera Federera, Djokoviče, Jannika Sinnera a Bornu Čoriče. Neuspěl pouze proti Djokovičovi před třemi lety, a to po velmi těsné třísetové bitvě.

Vizitka Stefanose Tsitsipase.Vizitka Stefanose Tsitsipase. (@ Livesport)

Tsitsipas – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Monte Carlo (triumf); Barcelona (finále)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (triumf); Barcelona (finále)
Bilance: 24:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 13:2
Bilance proti hráčům TOP 30: 7:5 (kariérní 116:85)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 1:0 (kariérní 15:6)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Tsitsipas – Italian Open

Kariérní bilance: 16:6
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 2:1
Generálka: Monte Carlo (triumf), Barcelona (finále), Madrid (2. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Struff (6:7, 6:4, 6:4), (27) Norrie (6:2, 7:6), (9) De Minaur (6:1, 6:2)

 

Nicolás Jarry měl na papíře mnohem snazší cestu do čtvrtfinále. Na úvod si poradil s domácím Matteem Arnaldim, poté přehrál domácí divokou kartu Stefana Napolitana a v osmifinále nezaváhal proti kvalifikantovi a hráči druhé stovky žebříčku Alexandremu Müllerovi.

Osmadvacetiletý Chilan dorazil do Říma se sérií čtyř porážek a po spoustě letošních nezdarů v úvodních kolech. Zároveň ale dosáhl i na skvělé výsledky, v Buenos Aires si vyšlápl na Carlose Alcaraze a padl až ve finále s Facundem Díazem Acostou a na Masters v Miami se dostal do čtvrtfinále.

Ve čtvrtek bude útočit na své první semifinále na akcích větších než ATP 500. Na Masters má za sebou dva čtvrtfinálové duely, recept nenašel na Grigora Dimitrova loni v Šanghaji ani Daniila Medveděva letos v Miami.

Vizitka Nicoláse Jarryho.Vizitka Nicoláse Jarryho. (@ Livesport)

Jarry – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Buenos Aires (finále)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (finále)
Bilance: 14:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 7:6
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:1 (kariérní 9:12)
Bilance ve čtvrtfinále Masters: 0:1 (kariérní 0:2)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Jarry – Italian Open

Kariérní bilance: 3:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2024)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Monte Carlo (1. kolo), Barcelona (2. kolo), Madrid (2. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Arnaldi (6:2, 7:6), Napolitano (6:2, 4:6, 6:4), Müller (7:5, 6:3)

 

Vzájemná bilance: Jarry vede 3:2. Tsitsipas měl v minulosti často potíže se soupeři, kteří praktikují agresivní styl tenisu a mají dělový servis, což potvrzuje i vzájemná bilance s Jarrym. Tsitsipas ovšem suverénně vyhrál jediný předchozí antukový souboj loni na Masters v Monte Carlu a měl by se radovat i v podobných podmínkách v Římě.

 

Collinsová – Sabalenková | 20:30 SELČ

Danielle Collinsová přehrála 6:4, 6:3 finalistku ročníku 2013 Viktorii Azarenkovou a zkompletovala semifinálové obsazení. Rozjetá 30letá Američanka absolvovala své premiérové čtvrtfinále v Římě a při svém čtvrtém a zároveň posledním startu v tomto dějišti stále neztratila jediný set.

Na začátku sezony oznámila, že letos ukončí kariéru, a od té doby je k nezastavení. Finalistka Australian Open 2022 zvládla 19 z posledních 20 zápasů a na tisícovce v Miami a na domácí antukové pětistovce v Charlestonu brala svůj třetí a čtvrtý kariérní titul. Na obou akcích prohrála vždy jen jeden set.

Tady v Římě při ani jednom z předchozích startů nevyhrála více než jedno utkání hlavní soutěže. Letos však ve Foro Italico kromě Azarenkové porazila také semifinalistku z roku 2016 Irinu Beguovou a čtvrtfinalistku ročníku 2018 Caroline Garciaovou. Zajistila si tak své čtvrté (2:1) a největší antukové semifinále.

Právě na italské antuce se v červenci 2021 v Palermu radovala ze svého premiérového triumfu na nejvyšší tour. Napříč všemi povrchy má na této úrovni semifinálovou bilanci 5:10. Po skalpu Ashleigh Bartyové v Adelaide 2021 prohrála s hráčkami TOP 2 pořadí všech osm soubojů.

Vizitka Danielle Collinsové.Vizitka Danielle Collinsové. (@ Livesport)

Collinsová – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Charleston, Miami (triumf)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (triumf)
Bilance: 32:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 12:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 3:4 (kariérní 15:27)
Bilance v semifinále WTA 1000: 1:0 (kariérní 1:1)
Bilance v semifinále: 2:0 (kariérní 5:10)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Collinsová – Italian Open

Kariérní bilance: 7:3
Nejlepší výsledek: semifinále (2024)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: Madrid (osmifinále)
Cesta turnajem: volný los, Blinkovová (6:4 skreč), (22) Garciaová (6:3, 6:3), Beguová (6:0, 6:3), (24) Azarenková (6:4, 6:3)

 

Aryna Sabalenková bojovala v maratonském osmifinále s bolestmi zad. Ve čtvrtfinále ale nejevila žádné známky zranění a velmi rychle deklasovala 6:2, 6:4 Jelenu Ostapenkovou. Bývalé šampionce antukového French Open dokonce za celý zápas nenabídla ani jednu brejkbolovou šanci.

O dva dny dříve se naopak rvala dvě hodiny a 24 minut o postup s dvojnásobnou šampionkou Elinou Svitolinovou, světová dvojka navíc odvrátila tři mečboly. Do rozhodující sady musela na probíhajícím turnaji dvakrát, také v úvodním utkání s kvalifikantkou Katie Volynetsovou.

Šestadvacetiletá Běloruska dorazila do Říma po velkém zklamání, v madridském finále se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou totiž nevyužila ani jeden ze tří mečbolů. Od začátku antukového jara odehrála 12 duelů a devět z nich rozhodoval třetí set, ještě k tomu v nich absolvovala pět tie-breaků.

Semifinále v Římě si zahraje podruhé v kariéře, předloni v něm schytala výprask od pozdější šampionky Šwiatekové. Na kontě má sedm finálových účastí na antukových dvorcích. Posledních šest zaregistrovala v Madridu a Stuttgartu, tedy v úplně jiných podmínkách, než které najdeme ve Foro Italico.

Vizitka Aryny Sabalenkové.Vizitka Aryny Sabalenkové. (@ Livesport)

Sabalenková – Letošní sezona

Nejlepší výsledky: Australian Open (triumf); Madrid, Brisbane (finále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (finále)
Bilance: 24:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 10:2
Bilance proti hráčkám TOP 20: 8:3 (kariérní 67:48)
Bilance v semifinále WTA 1000: 1:0 (kariérní 7:5)
Bilance v semifinále: 3:0 (kariérní 27:16)
Grandslamy: Australian Open (triumf)

Sabalenková – Italian Open

Kariérní bilance: 8:5
Nejlepší výsledek: semifinále (2022, 2024)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0:1
Generálka: Stuttgart (čtvrtfinále), Madrid (finále)
Cesta turnajem: volný los, Volynetsová (4:6, 6:3, 6:2), (32) Jastremská (6:4, 6:2), (16) Svitolinová (4:6, 6:1, 7:6), (9) Ostapenková (6:2, 6:4)

 

Vzájemná bilance: Sabalenková vede 5:0, třikrát zvítězila až ve třech setech. Collinsová získala v posledních dvou soubojích úvodní set a právě Sabalenková jí uštědřila její jedinou porážku od půlky března, konkrétně před dvěma týdny v osmifinále v Madridu po setech 4:6, 6:4, 6:3.

 

Čtvrteční program

CENTER COURT (od 13:00 SELČ)

1. Hurkacz (7-Pol.) - Paul (14-USA)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (3-USA) / nejdříve v 15:00 SELČ
3. Tsitsipas (6-Řec.) - Jarry (21-Chile) / nejdříve v 19:00 SELČ
4. Collinsová (13-USA) - Sabalenková (2-) / nejdříve ve 20:30 SELČ


PIETRANGELI (od 13:00 SELČ)
1. Granollers/Zeballos (1-Šp./Arg.) - Gillé/Vliegen (Belg.)
2. Koolhof/Mektič (7-Niz./Chorv.) - Bolelli/Vavassori (It.)

Kompletní program | Přehled ženského turnaje | Přehled mužského turnaje

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
PTP
Bridget Johnsová, věřím Ti, že tu Arynku uděláš
Reagovat
zfloyd
teď ještě Arynka a máme tu očekávané finále
Reagovat
vavrinec
Já bych tam raději viděl Danielle, ale co už.
Reagovat
com
Swiatek - Sabalenka uz je celkem nuda
Reagovat
aape
Tak třeba se hecne, Danča
Reagovat
tommr
Ve druhém setu už byla Swiatek jasně lepší ... Jejich vzájemná zápasová bilance 10:1 mluví za všechny komentáře ...
Reagovat
vavrinec
Iga !!!
Reagovat
tommr
Zápas Swiatek-Gauff se zdál být ze začátku docela vyrovnanej, ale v závěru prvního setu Swiatek zkušeně udeřila ...
Reagovat
Pe3k
Čekal jsem, že Hubi vyhraje
Reagovat
dadaft
Mám Řím hodně rád, vždycky spousta skvělých zápasů, takový ten echt antukový tenis ................. a Iga - Coco je další super mač.

(u mužů byl brutal zápas Fognini - Evans, neskutečný tenis, který se podobal ping-pongu -- šílené úhly se hrály furt ........ )
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty jdeš vždycky proti proudu a to je dobře

Každopádně máš pravdu, že zápas Founi proti Dannymu byl ozdobou turnaje. Hodně jsem se a a praldivil, že ten třetí set dal a přál jem mu to.

Nejslabším mužem na kurtu byl jako obvykle Lahyani. Tenhle protekční lempl a rádoby komik udělá z každého druhého zápasu bramboračku.
Reagovat
com
Swiatek musi padnout uz dneska, ne az ve finale
Reagovat
vavrinec
Reagovat
vavrinec
Reagovat
tommr
Dneska budu výjímečně přát Swiatekový. Doufám že si proti Gauffový připíše jubilejní desátý vítězství ...
V druhým semifinále nemám jasnou favoritku ale asi to budu víc přát Sabalence protože si myslím že by měla mít ve finále proti Swiatekový větší šanci ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist