Šwiateková je v Indian Wells opět v semifinále, Wozniacká šlágr kvůli zranění vzdala

15. 3., 00:42
Aktuality 1
WTA INDIAN WELLS - Očekávaný souboj grandslamových šampionek ve čtvrtfinále turnaje WTA 1000 v Indian Wells se nedohrál. Předloňská vítězka Iga Šwiateková (22) postoupila přes vítězku z roku 2011 Caroline Wozniackou (33) poté, co Dánka za stavu 4:6 a 0:1 kvůli problémům s pravou nohou vzdala. Polku v semifinále vyzve Ukrajinka Marta Kosťuková (21).
Caroline Wozniacká zápas s Igou Šwiatekovou nedohrála (© Profimedia)

Šwiateková – Wozniacká 6:4, 1:0 / skreč W.

Iga Šwiateková na konci března v Dubaji prohrála semifinále s Annou Kalinskou a poprvé po 11 měsících a sérii 74 zápasů neuhrála set. V Indian Wells už ale zase vítězí a navíc přesvědčivě. S žádnou ze čtyř soupeřek neztratila víc jak čtyři gamy, ve čtvrtfinále jí postup usnadnila Caroline Wozniacká.

Třiatřicetiletá Dánka, jež hrála čtvrtfinále poprvé od loňského srpnového comebacku po tříapůlleté pauze, se přitom ujala vedení 4:1. Jenže pak prohrála šest šest her po sobě a za stavu 4:6 a 0:1 kvůli zranění pravé nohy skrečovala.

"Tohle není nejlepší způsob, jak vyhrát. Doufám, že Caroline bude brzy fit a bude připravená na Miami," řekla Šwiateková. "Ale jsem ráda, že jsem v prvním setu nakonec dokázala hrát dobře. Na začátku tam bylo několik dlouhých výměn a cítila jsem, že musím hrát solidně. V posledních gamech jsem proměnila své šance," dodala polská tenistka.

Světová jednička Šwiateková vyhrála s bývalou nejlepší hráčkou světa Wozniackou i druhý vzájemný zápas. Poprvé uspěla před pěti lety v Torontu, kde otočila nepříznivý vývoj 0:1 na sety.

Potapovová – Kosťuková 0:6, 5:7

Dvaadvacetiletá Polka v Indian Wells postoupila do semifinále třetí rok po sobě. Letos v něm předloňská šampionka narazí na Martu Kosťukovou, kterou před třemi lety porazila v osmifinále Roland Garros.

"S Igou jsem si zatrénovala nedávno v Dauhá a moc jsem si přála si s ní zahrát soutěžní zápas. Myslím, že to bude skvělý zápas," prohlásila Kosťuková ještě předtím, než Šwiateková nastoupila ke čtvrtfinále. "Už jsme spolu hrály před třemi lety v Paříži, kde to byl jiný zápas. Obě jsme byly v jiných pozicích."

Kosťuková ve čtvrtfinále porazila 6:0, 7:5 Rusku Anastasii Potapovovou, s níž si poradila až na třetí pokus. Ve druhém setu přitom přišla o vedení 3:0 a třikrát neudržela výhodu brejku. Vybojovala své celkově sedmé a dosud největší semifinále.

Jednadvacetiletá Ukrajinka, jež si v lednu v Melbourne zahrála poprvé ve čtvrtfinále grandslamu, bude usilovat o finále na druhém turnaji po sobě a celkově třetí. To první loni v Austinu proměnila v titul, před dvěma týdny v San Diegu podlehla Katie Boulterové.

Yue Yuan – Gauffová 4:6, 3:6

Coco Gauffová ve čtvrtfinále porazila 6:4, 6:3 Číňanku Yue Yuan, byť každý set začala ztrátou podání a ve druhé sadě za stavu 1:3 odvracela tři brejkboly, a postupem do semifinále v Indian Wells překonala své maximum z loňského ročníku.

O finále si 20letá Američanka zahraje s Mariou Sakkariovou (H2H 3:4), jež vyhrála pod novým trenérem Davidem Wittem i čtvrtý zápas. V prvním letošním čtvrtfinále řecká finalistka z roku 2022 zdolala 5:7, 6:2, 6:4 domácí Emmu Navarrovou, s níž si poradila znovu po měsíci, a třetí rok po sobě v kalifornské poušti nechybí v semifinále.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
aligo
Do stavu, kdy Caro vedla 4-1 hrála skvěle, nedávala Ize prostor pro její hru. Hrála dlouhé balóny a slušně běhala. Pak se něco zlomilo, míčky s krátkou délkou, převážně na střed, a i ten pohyb byl takový méně efektivní. Hned jsem si řekl, že se něco stalo.

Překvapuje mě svou hrou po návratu. Myslím, že to není úplně marné a možná se i něco povede. Nechme se překvapit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist