Šwiateková maximum ve Wimbledonu nepřekoná, letos končí už ve třetím kole na Putincevové

6. 7., 19:35
Aktuality 70
WIMBLEDON - Iga Šwiateková (23) ve Wimbledonu grandslamová semifinále nezkompletuje. Světová jednička a vítězka pěti majorů letos dohrála už ve třetím kole na raketě rozjeté Julie Putincevové (29), s níž přitom předtím vyhrála všech osm setů, a neobhájí loňské čtvrtfinále. Polská favoritka podlehla kazašské tenistce 6:3, 1:6, 2:6 a přišla o šňůru 21 zápasů bez porážky. Ze hry venku je i finalistka posledních dvou ročníků Ons Jabeurová (29), naopak mezi šestnáctkou nejlepších nechybí předloňská šampionka Jelena Rybakinová (25), jež zametla s Caroline Wozniackou (33).
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Šwiateková  – Putincevová 6:3, 1:6, 2:6

Iga Šwiateková si po červnovém triumfu na French Open naordinovala odpočinek a do Wimbledonu dorazila bez jediného zápasu na svém nejméně oblíbeném povrchu. I když na trávě v All England Clubu odstartovala dvousetovými výhrami nad Sofií Keninovou a Petrou Martičovou, proti třetí oblíbené soupeřce už vedení neudržela.

Třiadvacetiletá Polka sice s o šest let starší Julií Putincevovou vyhrála všechny čtyři vzájemné zápasy hladce 2:0 na sety a také v prvním střetnutí na zeleném pažitu začala lépe, za stavu 6:3 a 1:2 ale poprvé přišla o podání a byť se dál snažila hrát aktivně, nad zápasem zcela ztratila kontrolu.

Statistika zápasu Iga Šwiateková – Julia PutincevováStatistika zápasu Iga Šwiateková – Julia Putincevová (@ Livesport)

Putincevová ve druhém a třetím setu udělala dohromady pouze čtyři nevynucené chyby a po skvělém výkonu si po dvou hodinách dokráčela pro vítězství 3:6, 6:1, 6:2.

Šwiateková po antukových triumfech na tisícovkách v Madridu i Římě a již čtvrtém vítězství na Roland Garros poznala hořkost porážky po šňůře 21 vítězství.

Šwiateková sice jako teprve pátá v open éře nechyběla na 18. grandslamu v řadě ve třetím kole, na druhém ze tří letošních majorů ale v této fázi turnaje překvapivě ztroskotala. V lednu na Australian Open nestačila na českou teenagerku Lindu Noskovou.

Wimbledon je jediným majorem, na kterém se pětinásobná grandslamová šampionka nedostala do semifinále. Jejím maximem v All England Clubu zůstává loňské čtvrtfinále. Triumfy slavila na Roland Garros 2020, 2022, 2023, 2024 a na US Open 2022.

"Není snadné přejít z povrchu, kde hraju nejlepší tenis, na jiný, kde se trochu trápím. A výsledkem pak je, že mi to ve Wimbledonu nejde," uvedla Šwiateková, která o vítěznou sérii v All England Clubu nepřišla poprvé.

V roce 2022 ji ve třetím kole porazila Alizé Cornetová a pro Šwiatekovou to byla první porážka po 37 zápasech. Nyní podle polské tenistky mohl za vyřazení nedostatek odpočinku po Roland Garros. "Najednou mi v nádrži, odkud beru sílu hrát na limitu, došlo. Byla prázdná a to mě překvapilo," prohlásila.

Devětadvacetiletá Putincevová, jež před Wimbledonem triumfovala na trávě v Birminghamu, v Londýně navázala na skalpy bývalé šampionky Angelique Kerberové a české tenistky Kateřiny Siniakové a svou neporazitelnost natáhla na osm utkání.

Proti Šwiatekové si rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán připsala druhý skalp světové jedničky, ten první slavila rovněž na trávě před pěti lety v Birminghamu proti Naomi Ósakaové. Bilanci s hráčkami TOP 10 upravila na 12:44.

"Hrála jsem beze strachu. Říkala jsem si: Máš na to. Musíš věřit na sto procent. Nemáš co ztratit, tak do toho prostě jdi po hlavě," řekla Putincevová. "Ale ještě mi úplně nedochází, co se mi podařilo," přidala.

Ve Wimbledonu Putincevová už podruhé překonala své maximum, z předchozích devíti startů byla nejdál ve druhém kole (pětkrát). V osmifinále grandslamu je počtvrté a zatím v něm má stoprocentní úspěšnost - na Roland Garros 2016 a 2018 i na US Open 2020 nakonec vypadla až ve čtvrtfinále.

Peraová – Ostapenková 3:6, 1:6

O vyrovnání nejlepšího výsledku na majorech a překonání žebříčkového maxima (27. místo) si Putincevová zahraje s další grandslamovou šampionkou Jelenou Ostapenkovou. S o dva roky mladší Lotyškou má vyrovnanou bilanci 2:2, naposledy se utkaly již před třemi lety.

Vítězka French Open 2017 a aktuálně 14. hráčka světa Ostapenková smetla 6:3, 6:1 Američanku Bernardu Peraovou a do osmifinále postoupila se ztrátou pouhých 10 gamů. V Londýně je jejím maximem semifinále z roku 2018.

Rybakinová – Wozniacká 6:0, 6:1

Předloňská šampionka Jelena Rybakinová před turnajem laborovala s nemocí, kvůli které vzdala generálku v Berlíně. Na Wimbledon, kde předloni získala zatím jediný grandslamový titul, se ale stihla připravit a také při čtvrtém startu nechybí v osmifinále

Po Rumunce Gabriele Ruseové třísetovém souboji s Laurou Siegemundovou nedala šanci bývalé světové jedničce Caroline Wozniacké. Dánku, jež hrála Wimbledon poprvé po mateřské pauze a od roku 2019, deklasovala v prvním vzájemném souboji dvou grandslamových šampionek 6:0, 6:1.

Rybakinová sice udělala o 15 nevynucených chyb více (21:6), ale Wozniackou přestřílela na vítězné údery drtivým rozdílem 36:4. Spoustu bodů získala díky skvělému servisu.

"Jsem docela vysoká, což je pro servis velká výhoda. S trenérem jsme hodně pracovali na technice a biomechanice podání. Dává mi to více síly, hlavně na trávě je to velká pomoc. Se servisem jsem dnes opravdu moc spokojená," pochvalovala si Rybakinová.

Statistiky zápasu Jelena Rybakinová – Caroline WozniackáStatistiky zápasu Jelena Rybakinová – Caroline Wozniacká (@ Livesport)

Pětadvacetiletá Kazaška letos prožívá výsledkově velmi dobrou sezonu, během které získala už čtyři velké tituly (Brisbane, Abú Zabí, Miami, Stuttgart) a drží se v TOP 5 světového žebříčku. Často ji ale trápí zdravotní potíže, kvůli kterým neobhajovala tituly na tisícovkách v Indian Wells a v Římě.

O postup do čtvrtfinále se světová čtyřka Rybakinová utká s Ruskou Annou Kalinskou (H2H 2:2).

Jabeurová – Svitolinová 1:6, 6:7

S turnajem se po prohře 1:6 a 6:7 s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny rozloučila také finalistka předchozích dvou ročníků Ons Jabeurová. S bolestmi kolena dlouhodobě laborující Tunisanka před rokem ve finále prohrála s Markétou Vondroušovou, která letos vypadla hned v prvním kole. O rok dřív v boji o trofej podlehla Rybakinové.

Jabeurová v prvním setu na Svitolinovou nestačila, ve druhém prohrála 4:7 v tie-breaku a prohrála čtvrtý z pěti vzájemných soubojů. Sen o čtvrtém grandslamovém finále, v němž na triumf nikdy nedosáhla, se devětadvacetileté Tunisance rozplynul po hodině a 21 minutách.

Devětadvacetiletá ukrajinská semifinalistka z let 2019 a 2023 Svitolinová, jež zůstala poslední maminkou v pavouku, v osmifinále vyzve Číňanku Xinyu Wang (H2H 0:0).

Výsledky Wimbledonu e dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
aligo
Gauff Navarro moc hezké výměny, opravdu kvalitní zápas.
Reagovat
1semi1
Raducanu spadne a udělá si něco s nohou a v MTO si nechá namasírovat záda?
A to její řvaní po každém prohraném bodů soupeřky je dost spratkovské
Reagovat
Liverpool22
Hrála divadlo. Nyní už tam zase skáče jako zdravá srnka
Reagovat
1semi1
Super, že Sun vyhrála - měla to těžké, celý stadión i Emma se radovali z každé její chyby
Reagovat
EllNino
Achjo, Madie, Paula out :/
Reagovat
paddy
Comesana out smile

pojďme si ještě připomenout jeden míč ze zápasu s frustrovaným Rublevem smile
https://www.youtube.com/watch?v=nKBqPgzz1JI&t=5s
Reagovat
Vlk-v-trave
Swiatek přiznává velkou chybu, která vedla k její porážce ve Wimbledonu

Polská hráčka hovořila o chybě, kterou udělala před začátkem londýnského turnaje a která byla možná důvodem její porážky.

Zápas nikdy není o jedné osobě, protože hrajeme tenisový zápas. Je to také o tom, co hraji já, a ve druhém setu jsem jí nechala, aby se úplně dostala do zápasu. To jsem neměla dělat, ale udělala jsem chyby. Ona se chopila své šance.

Vzpomínám si na své chyby a na to, co jsem udělala špatně. Teď je těžké analyzovat věci z jiného úhlu pohledu, musela bych se na zápas podívat, ale spíš jsem se soustředila na sebe a na to, jak zlepšit svou hru.

Ve druhém setu jsem cítila, že mi spadla energie, nemohla jsem se vrátit do zápasu. Vím, co musím změnit, a do budoucna to udělám, ale travařská šňůra skončila, takže to teď řešit tak nebudu.

Po velmi náročné sezoně na antuce se musím zotavit a možná i to je důvod. Myslela jsem si, že budu schopná hrát na stejné úrovni, ale cítím, že na trávě potřebuji trochu více energie, abych byla trpělivá a dokázala přijímat chyby. Také po psychické stránce jsem na tom tady nebyla dobře. Takže po Roland Garros potřebuji hlavně lépe zregenerovat, a to jak fyzicky, tak psychicky.

https://www.puntodebreak.com/2024/07/06/swiatek-confiesa-sido-gran-error-le-llevado-derrota-wimbledon
Reagovat
Vlk-v-trave
No nevím...jak si představuje regeneraci, má už podmínky o kterých se nesní ani Muchové...

Tady to bylo spíše o tom jak řešila údery na její fh stranu, kde hodně dokázala získat... v prním setě, a skvěle to řešila, ale jasně je to rachota,:)....potom nejen jí dostala do zápasu, neboť na to ztratila koncentraci, kdy v prvním řešila svým bh na fh, crossem na její fh...atd... a najednou to přestala hrát...

Chytla solidní black out během druhého... dokonce v tom třetím, šla i víc agresivně do úderů, ale na její BH a tu sílu Julča skvěle využívala svými plackami, které má fakt dobré, pak ten odskok je nízký...to se těžko bere, ...Katřina by mohla vyprávět:)... a tady se jen ukazuje, že nejde tak o pomalou trávu, ale hlavně šikovnosti hráček... malá, ale šikovná...
...Iga dneska bohužel hlavou proti zdi...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
"Nadal v sukni" začíná mít i podobné kecy
Reagovat
com
vzdyt po FO nehrala na zadnym turnaji az do Wimbledonu.. Asi se kvuli ni bude muset Wimbledon posunout aspon o mesic, aby mela vic casu na to zotaveni

Rada zni - pristi rok na FO vypadni v prvnim kole, nebo vynechej FO uplne a budes mit o dva tydny vic casu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, je to honička, být v tenise jednička
Reagovat
aligo
Iga by se měla naučit hrát nějaký ten přípravný turnaj. Jinak jí ve Wimblu moc šancí nedávám...
Reagovat
Vlk-v-trave
no nevím, minulý rok to zkusila, ale po RG to máš náročné... měla velmi příznivý los, a byla pak v těch zápasech na konci dost už vyplivlá...jednak nervóza, velká šance, a chyběli ji v té pinkačce síly s Elinou...
...spíš během kvaldy na W. hrát exhibiční turnaje na trávě a tam zkoušet i debly...
Ale obecně si myslím, že to je hodně v ní...tam někde hlouběji sedí...
Někteří argumentují, že to je tím, že vyhrála juniorku W...a nejadnou ji to nejde...protože dynamika hry juniorek je jiná...a na té trávě ten rozdíl pak je velký...vzhledem k rychlosti hry...
Dokonce bych řekl, že letos na té trávě hrála i lépe, ale dneska si to prohrála sama... víc než minulý rok, kde jí ty síly fakt skončily...
Reagovat
Walda58
Novakovi gratulace , Elena výborně a Jůlia super.
Reagovat
Liverpool22
Nole potrénoval TB, Rybka famózní a Julia šokovala
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dneska, aspoň pro mě, dopadlo skoro vše na...
Reagovat
Vlk-v-trave
Co máš přesně na mysli?
Brown s Baezem se nakonec nedostali na kurt:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zajímavé výměny: Crazy Denis vs Crazy Frog i Popík vs Joker, ale tam to je taková latentní snaha, která nikdy nedopadne a duo Latino... Frantovi tam chyběla kvalita, příznivý vítr si už vybral a Tabilo, tomu chyběl důraz v zakončení. Taylor mu to ukázal, jak se s tím nemazat. Snad si z toho vezme ponaučení. Zbytek zápasů radši nekomentuju.
Báře gratulka k vítězství, ale bohužel přes zranění soupeřky...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Mussetti x Comesaňa byl skvělý zápas,... dneska hrál výborně, rozhodl hlavně ten druhý tb, prasátko na returnu Mussettiho, no to nevymyslíš...:) Francisko se dneska na tom servu nemohl chytit, a jak už to vypadalo, tak déšť...přestávka a znovu, a vtom čtvrtém na servu konečně skvělý vstup a zase přestávka...
I tak skvělý turnaj. Doporučuji pak Mussetti Mpetschi... to bude šlágr...
Tabilo asi zklamání, ale mě se líbí víc ten Comesaňa...skvělá hra na trávě.. jako na to, že hrál poprvé na trávě...je to neskutečný úspěch.

Barča dobrý, snad to její turnajové momentum:)

Djoka moc nesleduji, musel by hrát s někým, kdo by mě víc zajímal...
takže příští kolo asi nic, ale ten Fils, to je hodně zajímavý hráč...
Obecně.... bacha na Zvereva:)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zvíře hraje jako obyčejně hlavně proti svojí hlavě.
Fils jo, uvidíme jak dál a Mpetchiho jsem zahlídl, dobrý, měl by si ho vzít do pucu Roger

Z Lorenza x Comesaňa jsem viděl jen část a tam mi přišlo, že moc pinkají namísto nějaké síťařiny. A to se tam Lorenzo normálně dost tlačí. Argentinci určitě hodně chyběl dobrý serve.
Reagovat
Vlk-v-trave
To jsi viděl asi velmi krátkou momentku....na to, jak Mussetti držel Comesaňu svou delkou úderu na lajně, tak pořád ty stats na saku ma Francisco sakra dobré 49/61 (80%)... na nich také aktivě hledal šanci, pokud to šlo, takže Mussetti se tam dostával, jen vynuceně...Mussetti zahrál prostě velmi dobře...nechtěl ho moc na sako pouštět... Francisco si to prohrál na servu, ale nemusíme mít každý den super na servu...rozhodující byl třetí set a tajbrejk...páska, pak tweener..

Dám ti porovnáni s jinými: vybíram dle aktivnějších pokusů...takže nejsou všichni ze 4.kola
Dimitrov - 14/16 (88%)
Sinner - 13/20 (65%)
Tabilo - 12/21 (57%)
Paul - 22/28 (79%)
Halys - 18/24 (75%)
Humbert - 22/31 (71%)
Zverev - 23/32 (72%)
Bublík - 16/36 (44%)
Fils - 30/44 (68%)
Fognini - 38/47 (81%)
Popovych - 30/48 (63%)
Tiafoe - 35/54 (65%)
Comesaňa - 49/61 (80%)
Shelton - 52/78 (67%)
Struff - 55/90 (61%)
Mpetschi - 47/133 (35%)

Výrazně se odchyluje Mpetschi a Struff... tam se to dá čekat a Mpetschi je opravdu fenomén...servu voleje... Benovi pomohl ke stats dost Denis...a dlouhá bitva...
Comesaňa se opravdu vychuluje jestli jde nejen o aktivitu na saku, ale úspěšnost, skvělý přechod na síť... tohle Mussetti musel řešit...a vyřešil, proto se tam tak nehrnul...ale hlavně nechtěl, aby se mu tam moc dostával... Od Mussetti skvělý taktický výkon, jasně pro Comesaňu, který aktině to sako hledal, trochu hořký konec...ale tak to je, není postavou Mpetschi, ale tam je vidět, že né vždy dobře ty přechody zvládá...každopádně po výpadku v kvalifikaci dostal druhou šanci a turnajem roste..
Reagovat
Vlk-v-trave
.není to somatyp jak Mpetschi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi jsem fakt viděl nevypovídající úsek, protože 49/61 jsou skvělá čísla. Snad se muchachovi bude nadále dařit a úspěch ho posune. Minimálně na žebříčku stopro.

Honza L.S. šílená čísla, na něj se samozřejmě dívám rád. Jestli se nepletu, viděl jsem ho vyhrát v šílených podmínkách turnaj někde v Německu. Mám jeho hru rád

Crazy Frog má taky slušný čísla, ale jeho styl mi nějak neoslovil.

Fouňa je pro mě docela překvapením, ale proč ne
Reagovat
Vlk-v-trave
WIMBLEDONSKÉ OBRATY Z 0:2 /#10/
(A máme tu desátý letošní Wimbledonský obrat:)

1- Harris x Michelsen (závěr pěkný úlet od Harrise, výměna kola)
2- Tiafoe x Arnaldi (Franta za 5.min. 12 vzkříšení)
3- Thompson x Kotov (estetický obrat Thompsona)
4- Bublík x Menšík (Bublíček začátek jak po flámu...a zvedl se)
5- Safiuellin x Cerundolo (Franta utavený po tom druhém, jinak si nedokážu vysvětlit)
6- Macháč x Goffin (MACHÁČŮV OBRAT, obrat z 0:5 ve třetím, kdo ví kdy naposled na trávě ve W. a jestli vůbec:)
7- Kokkinakis x FAA (pěkný Upset kola s pomocí boží a giginka:)
8- Jubb x Seyboth Wild (Jubb neunesl tíhu domácího prostředí)
9- Dimitrov x Shang (také Dimitrov se letos přidal,,,:)
10- Rune x Halys (Jak by ten Rune se nepřipravil, ale poprvé v kariéře to zvládl:)

2 fiftýny od obratu byl také Bergs, prohrál v TB v pátem s Cazauxem.
Altmaier se pokoušel o obrat s Denisem, který to nakonec naštěstí zvládl...:)
Reagovat
Mony
Mája se tam po zapase rozbrečela, mlátila do dveří raketou , asi se na turnaj hodně připravovala. Danielle jí asi zkazila velké plány . Nevím , co se dělo v tom prvním setu, ale Danielle prokázala velkou kvalitu. Bára, jestli chce uspět , tak musí předvést to nejlepší co v ní je a ne jako záblesky, ale po celý zápas, jinak to nevidím . Vůle, s kterou si vystačila do teďka asi stačit nebude.
Reagovat
com
letosni Krejca ma do letosni Collins hooooooooodne daleko.. Myslim, ze big4ka Krejca neprekvapi
Reagovat
Walda58
Reagovat
Liverpool22
Ten zápas hodně ovlivnil déšť. Mája vedla 4:0 a dlouhá pauza po které se vše radikálně změnilo 9 her v řadě pro Danielu 4:6 a 0:3. Pak se Mája nadechla dorovnala na 3:3 a zase déšť. No a pak už to Danča docvakla.
Báře proti Danče věřím - může jít do zápasu s čistou hlavou, favoritka nebude a její taktická hra by mohla na Danču platit - prostě mixovat hru, měnit rytmus hry, zkrátka udělat ze zápasu šachovou partii
Reagovat
Mony
Bára musí zahnat soupeřku do kouta a tlačit.. Neumím si teď představit, jak se jí to daří právě proti Collins, která vypadá i mentálně hodně silná..
Ale určitě na to Bára má...jen si prosadit tu svojí hru.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V Brazílii taky prší, měla by být zvyklá Ale samozřejmě je to pech, když sebere vítr z plachet... Navíc, Collins nemusím.
Reagovat
Liverpool22
Rybka dnes předvedla tenis z jiné galaxie. Ze zápasu jsem měl vítr jelikož to byl první vzájemný zápas, ale Carol absolutně nestíhala. Největší drama, tak byla dešťová pauza, kdy 2. set se hrál pod střechou - Rybka se stejně jako Bára trošku zasekla, ale po chvilce opět naskočila na vlnu a dominovala. Rybka a Penko zatím hrají na Wimbledonu nejlepší a divácky nejatraktivnější tenis. Jenže na krásu se to nehraje - ve fotbale Francie + Anglie taky hrajou tužku a už jsou v semifinále.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
o fotbale radši ani nemluv. Nejsem žádný fanda, ale zběžně jsem na něco koukl a hrůza. Jako Fr a En v SF, naprosto za nic a to je Anglie ještě o parník před Frantíkama. A to ještě mohlo vypadnout Španělsko a byl by z toho okresní přebor. Jediné mužstvo, co umí střílet góly.
Reagovat
Liverpool22
Snad bude finále: Španělsko:Nizozemí
Reagovat
Tomas_Smid_fan
radši Anglie, Holanďany moc nemusím...
Reagovat
farr
Holanďani jsou asi nejlepší národ na západ od nás, řekl bych že jsou nejblíže takové té české mentalitě. Takoví sedlácký balíci co si velmi rádi dají pivo a jsou úplně v pohodě na nic si nehrajou .

Naopak Anglie nafoukaná šoviništická a pokrytecká sebranka arogantních hulvátů, co si furt odmítají přiznat, že dávno nejsou koloniální velmocí, ale pouhou troskou a průměrným evropským národem žijícím jen z minulosti.
Reagovat
farr
Jednoznačně by to byla oslava ofenzivního fotbalu. Škoda že se nehraje na euru zápas o 3. místo. Moc bych tam přál Anglii a Francii při nabubřelosti obou týmů, ať si tam potupně 120 minut hrají ten hnusnej a odpornej pěší fotbal. Vůbec by to nikoho nezajímalo a to by byla óda pro duši každýho fotbalového fanouška co chce koukat na fotbal a ne na šachy.
Reagovat
aape
Reagovat
lars
Francie je v SF ME za to , ze nedala gol ze hry
Kdyby byl SF islamsky stat bylo by to horsi
Reagovat
lars
* Kdyby byl v SF islamsky stat ....................

Islamiste i po vypadnuti z ME dal provokuji
https://twitter.com/i/status/1809663854240047214
Reagovat
Walda58
Reagovat
farr
Jestli se Iga někdy ještě naučí hrát i na trávě tak potěš koště, to už bude buda ultimátní. Takhle uprostřed léta to vždy trochu vypadá jako že je světová jednička na baterky , ale nikdo není dokonalý.
Reagovat
Liverpool22
Iga neumí ani na AO - tam je to možná vedrem + jiné klima atd.
Reagovat
hanz
No upřímně si myslím, že ani US není úplně v poho... tam měla štígro... hraje výborně jen na antuce, jinak docela slabota...
Reagovat
farr
Neříkám že je Djokovič v sukni, ale všechny povrchy hala atd vs tráva je diametrálně jiná hráčka. Zelený pažit sotva top 30-50 úroveň...
Reagovat
com
je to Nadal v sukni
Reagovat
Walda58
Reagovat
farr
Antukové pojeti hry ano, ale já to myslel spíš že Dkojo vyhraje (vyhrával) všechno a všude když má formu. Nadal nikdy nevyhrál nic v hale, na trávě až na dva ročníky vesměs jalový, v Austrálii jakbysmet. Iga přece jen i ten beton a halu umí velmi dobře jinak by nebyla tak dominantní no.1 tak dlouho v kuse. Trávu se naučí, věřím tomu že jednou W asi i vyhraje když se jí to sejde, ale RG bude její základní podnik pro zisk jednoho GS za druhým, tam nemá
konkurenci absolutně.
Reagovat
Patik
Swiatekova je antukarka Wimbledon nieje nič prenu..Wimbledon vyhrá Svitolina Zelensky jej predá trofej a vypýta ďalšiu muníciu..alebo Gauffova.
Reagovat
Mony
Trofej předává Královská rodina a i Wimbledon je pro Igu...akorát dnes byl někdo ještě lepsi
Reagovat
Patik
V treťom kole.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevím, co tam dělala ta Ons... a nevím jestli to chci vůbec zkoušet vidět:)
Stačila mi Iga z přehledem...to co vyváděla, to bylo fakt něco...psycho2.
Letos mi končí trpělivost na trávě s holkama mnohem dříve.
Jako snažím se, ale...

Trpělivě se snažím:), ale třebas Raducanu... jako tohle Britka asi nebude:) Sympatická, ale to má fakt a upřímně člověk pomalu strach, aby si na té trávě něco neudělala, Delpo v sukni.

Případ Sun...no to je něco...peckovní úlet...
Sweetku jsem neviděl, stačilo mně to minulý rok...:) Ale proč né...to tu dlouho nebylo win W. z bejslajny:)

Pavlínku sleduji 10 let, máme takové výročí:) No ale nejsem blázen, po ní chtít zázraky, když se léčí z depresí, a je fajn jak vůbec dohraje zápas...

Navarro, nevím, na betoně asi jó, fajn holka, třebas...

Mad Keys, ta se hodně na trávě zvedla, fakt o to sako bojuje ale ona a šňůra 7mi.:)

Jasmína mi připomína Báru Strýcovou, to třebas pomáhá vdržet...:)

Nejvíc mám radost z Penko... Báry... a Danielle
Rybka, také super, ale člověk aby se bál, aby vydržela:)

Stát se může vše... zdravá Rybakina na to má...to vyhrát.
Pokud si Raducanu neublíží, tak možná dojde do finále, ale ruku do ohně...
CoCo, na té trávě finále udělat může taky, Mad Keys třebas konečně udělá 7.
Finále by ji slušelo
Penko čeká útok na zlepšení svého maxima...jestli vyhraje příště, tak potom...
Baruška dělá radost...klidně do finále může dojít...
Pavlínka...no to by byl zázrak, ale to se tady ve Wimbledonu stávájí šílenější věci.
Jako Danielka Collins, proč né...aj ta Putinka tam může dojít, stačí jak ji to budou hrát do bh...a talíř má zaručeně:)))
Reagovat
Liverpool22
Rybka hraje výborně, dnes byla nehratelná, ale jak píšeš velký otazník je zdraví. To samé Penko, když je v módu, tak je nehratelná - jenže háček je, že na GS je potřeba vyhrát 7 zápasů a to je pro Penko problém - zatím to zvládla jen jednou. Takže ve finále je vše otevřené - talíř může vyhrát skoro každá: Emma, Pavlína.....ideálně naše Bára
Reagovat
magnus
Bože, bože ako mohla Swiatek prehrať
Reagovat
annah
Taky mě šokovala. Doufám, že Putina vyletí hned v dalším kole.
Reagovat
Mony
??..co to je? Hraje letos skvěle.
Reagovat
paddy
jestli se někdo divil, že Swiatek jsem neměl mezi semifinalistkami, tak prohlédl smile smile
je potřeba dodat, že na trávě žádná Swiatek neexistuje, není to žádná hrozba smile

Poláci by namítli, že lepší je mít jednu hráčku, která může občas vyhrát GS titul (mimo trávu), než mít tisíc českých hráčů v top100, kteří stejně nejsou schopni přelézt 2k (až na výjimky)
nutno uznat, že by měli samozřejmě pravdu smile

Jabeur překvapivě venku, Svitolina i letos vyřadila velkou (a pouze) kurzovou favoritku
mě jen mrzí, že přijdu o třetí finálový kolaps Jabeur v řadě, na to jsme se skutečně těšil smile

Raducanu se nakonec moudře vyhnula mixu, vychytralý Skot tak vyšel na prázdno smile smile

pozn: kurz Raducanu (no 135) na titul již klesl na 6, zítra bude další díl skládanky
Reagovat
Vlk-v-trave
naopak, ona je hrozba na trávě, ale zatím sama sobě:)
Reagovat
elsky
Putinceva si to uhrála sama, vynikající tenis
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
elsky
A co teprve teď Rybka, vymetá Wozniacké růžky kurtu, jak se jí zamane.
Reagovat
Liverpool22
Jo, jo Rybka super tenis - jenže zase dešťová přeháňka
Reagovat
Otmar
Reagovat
com
ta Wimbledon nikdy nevyhraje.. Nechapu, ze sou na ni vzdycky takovy kurzy
Reagovat
Liverpool22
Před zápasem byl na Julii kurz 7,5 - jenže tohle se nečekalo
Reagovat
Mony
Jo? Já vsadil v kurzu 6.6
Reagovat
Liverpool22
I tak můžeš být spokojený
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Walda58
to ta žlutomodrá stužka chyběla. Ale dobře to dopadlo.
Reagovat
Walda58
podporovala žlutomodrou
Reagovat
aape
A ty zase zetka, to je mnohem horší
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist