Šwiateková se v Guadalajaře nepředstaví. V závěru sezony chce minimalizovat riziko zranění

13. 9. 2023, 17:31
Aktuality 18
Iga Šwiateková vynechá nadcházející turnaj elitní kategorie WTA 1000 v Guadalajaře, aby si odpočinula před náročnou závěrečnou částí sezony. Dvaadvacetiletá Polka, která po neúspěšné obhajobě titulu na US Open přišla o pozici světové jedničky, na sociálních sítích uvedla, že chce minimalizovat riziko zranění a rozhodla se proto upravit svůj program.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Šwiateková prohrála na posledním grandslamu sezony v osmifinále s Jelenou Ostapenkovou a uvolnila tím cestu do čela žebříčku Aryně Sabalenkové. Nyní chce po 75 týdnech na tenisovém trůnu přeskupit síly a dopřát si restart.

"Musím poslouchat své tělo a sezona je velice intenzivní - nejvyšší prioritou je dohrát až do konce ve zdraví a naplánovat všechno chytře tak, abych neriskovala zranění," uvedla Šwiateková na platformě X, dříve twitteru. "Bohužel se musím vzhledem ke změně programu odhlásit z turnaje v Guadalajaře," dodala.

Předposlední turnaje WTA 1000 v sezoně začne 17. září a Šwiateková na něm měla startovat poprvé. K turnajům se chystá vrátit až o týden později v Tokiu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
tommr
Swiateková si může dovolit vynechat Guadalajaru protože už má TM jistej ...
Blbý ale je že Guadalajaru vynechávají i Muchová a Vondroušová protože tím dávají příležitost konkurentkám v boji o TM aby si na ně nahrály body ...
Reagovat
GaelM
U obou mi teď přijde zásadnější zase zrelaxovat a zaléčit zranění z US Open. Mají zatím komfortní náskok a v Asii se bude hrát o víc bodů, než v Mexiku. Navíc je slušná šance, že to tam vyhraje někdo úplně jiný, než hráčky mezi 7.-15. místem a vůbec ničemu to vadit nebude smile
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu že tam vedle našich nebude hrát ani Sabalenka, Swiatek, Gauff a Pegula je naopak velmi pravděpodobný že tam ve finále budou hrát hráčky ze 7-15.místa (Jabeur, Keys, Bencic, Ostapenko atd.) ...
Reagovat
Levinest
Gauf, Pegula, Rybakina.....
https://live-tennis.eu/en/wta-schedule
Reagovat
milik254
Není to aktualizované. Však je tam i Swiatek. z top 10 tam bude asi jenom Ons a Garcia
Reagovat
milik254
A Sakkari
Reagovat
makro99
Co Krejčíková?
Reagovat
PetaM
Není to aktualizované, protože Petra se taky odhlásila :)
Reagovat
victim
Nevíš proč?
Reagovat
makro99
jasně, zaplaťpánbůh, že to mexiko obě vynechávaj; kdyby ne, tak zrovna u těchhle dvou rapidně roste riziko, že nejenže si nezahrajou TM, ale že zase dalšího půlroku nebudou hrát vůbec nikde..
navíc, pokud uspěje nějaká hráčka z toho 2. sledu, tak zas ona bude unavená a roste pravděpodobnost jejího zranění, omluvy z dalšího turnaje atd.
na konci sezóny je to vždycky jeden velkej lazaret..
Reagovat
victim
A kdyby se to nedej bože stalo tak můžeme zapomenout na nějaké úspěchy protože ostatní holky na to buď už nemaj,ještě nemaj a nebo nikdy mít nebudou.
Reagovat
misa
A Maruška hrát bude? Dva týdny na vyléčení zraněné nohy mi nepřijdou dostatečné...
Reagovat
frenkie57
Maruš má pro Mexiko slabost.
Reagovat
Ronnyx
Dokonce až takovou, že měla hrát za Mexiko.
Reagovat
vergus
Mexická tisícovka by se měla přesunout na jaro před nebo za Sunshine Double, takhle jim na to těsně před Asií bude plno hráček zvysoka kašlat.
Reagovat
com
zabal uz celou sezonu a neotravuj smilesmile
Reagovat
hanz
No takhle se vyjadřovat o Kájískovi...smilesmile
Reagovat
GaelM
Ta už ji zabalila ve QF AO smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist