Šwiateková: Vedení obou okruhů měla ruské a běloruské hráče už vloni vyloučit z turnajů

6. 4. 2023, 10:07
Aktuality 165
Tenis promeškal po loňské únorové invazi na Ukrajinu velkou příležitost k vyslání silného vzkazu Kremlu, když neudělil ruským a běloruským tenistům plošný zákaz startů. Uvedla to první hráčka světového žebříčku Iga Šwiateková v rozhovoru pro BBC. K vyloučení reprezentantů obou zemí sáhl vloni jen Wimbledon, letos ale budou moci ruští i běloruští hráči na londýnském grandslamu startovat jako neutrální sportovci stejně jako na všech dalších turnajích okruhů ATP a WTA.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© AFP)

"Po druhé světové válce němečtí tenisté nesměli hrát stejně jako japonští a italští a já mám pocit, že taková věc by ruské vládě ukázala, že to nestojí za to," uvedla Šwiateková s odkazem na to, že Wimbledon vloni sáhl k vyloučení hráčů na základě jejich národnosti poprvé od konce druhé světové války.

Stejný postoj měla podle polské reprezentantky, která se na podporu Ukrajiny hlasitě angažuje, přijmout hned po invazi celá tenisová komunita. "Jsme jen sportovci, malá součást světa, ale sport je celkem důležitý a vždycky byl používán propagandou. Tenis mohl už od počátku udělat víc, aby všem ukázal, že tenisté jsou proti válce," konstatovala.

Nyní je podle Šwiatekové na změnu přístupu pozdě. "Tenis se touhle cestou nevydal a teď už by to bylo k ruským a běloruským hráčům nefér, protože tohle rozhodnutí mělo padnout před rokem," dodala. Wimbledon navíc za loňské vyloučení Rusů a Bělorusů čelil kritice profesionálních asociací ATP a WTA, které turnaj potrestaly neudělováním bodů do světového žebříčku.

Za současné situace panuje podle Šwiatekové v šatnách napjatá atmosféra. Běloruská tenistka Aryna Sabalenková, která letos vyhrála Australian Open, se před časem nechala slyšet, že je těžké vyrovnat se s nenávistí v zákulisí.

"Není jejich chyba, že mají takový pas. Jejich situace je komplikovaná a je pro ně mnohdy složité mluvit o tom nahlas," uvědomuje si jednadvacetiletá Polka. "Na druhou stranu, všichni máme určitý vliv a měli bychom udělat cokoliv, co by mohlo pomoci zastavit ruskou agresi, zvlášť co se rozhodnutí mezinárodních federací týká," dodala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

165
Přidat komentář
Walda58
Docela by bylo dobré se zabývat tím, jak odstranit z Ukrajiny nenávist a vrátit se k původním hodnotám. Mít generaci, která miluje zbraně, násilí, nacionalismus, zabijení, to je bohužel zatím odpad lidské společnosti a snad to tak i zůstane.
Vono 8 let ostřelovat Rusy civil na Dombasu a Luhansku, Krym se z toho vyvlík, tak to chce náturu. Nevím jestli jste byl někdo na vojně v zimě na cvičení? Já ano, zima, špína přikusujete k tvrdému chlebu IVU, spíte v tanku a to je kosa jako nikdy. A těšíte se zpátky do kasáren. Jak si někdo může dlouhodobě libovat v těchto podmínkách a ostřelovat Ruské civilní obyvatelstvo (8 let) No a až tam na ně Rusové vlítli. Co to má za cenu.
2023-03-30 - Studio Beta - Jaroslav Štefec: Je munice s ochuzeným uranem neškodná? (youtb)
smile
Reagovat
Grape
Doporučuji čerpat z více zdrojů a nehltat pouze russkou propagandu.
Reagovat
A211
Rus řekl že bude poroučet od Kamčatky po Lisabon a je jasný že jinej pohled na to bude mít momentálně Polka než třeba Španělka nebo Francouzka.
Reagovat
Karel1493
Američan řekl,že bude poroučet od Lisabonu po Aljašku.
Reagovat
A211
Rus se dožívá cca 67 roků Čech asi 75 to je pro mě vypovídající hodnota o kvalitě spol.systemu máme se koukat na ty co jsou nad 75 a dávat si velký pozor na ty co jsou pod 75.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tenisportál v "dezolátním" stavu.smile
Reagovat
Fandina
Také mám ten pocit. Když tu čtu o tenise, tak je to OK, stále se mám co učit. Ale číst tu poslední dobou o válce, předtím o očkování a celkově o politice, to mi, až na pár výjimek, připadá, že nejsem mezi normálními lidmi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já už tu politiku vzdal a do diskuze se nepouštím, maximálně někomu odfajfkuju.
Bohužel diskuzí o tenise je jak šafránu, k tomu není ani moc nabitých turnajů a v Houstonu navíc smile Snad se po přesunu do Evropy vyčasísmile
Reagovat
Walda58
smileideologie vždy na prvním místě.
Reagovat
Karel1493
A proč ji nevadí americké, britské, francouzské.....tenistky ? Nakonec i ona by neměla startovat .Poláci si v Iráku a jinde pěkně zastříleli.
Reagovat
Fandina
Až obsadí jiné země sousedy, jako to udělalo Rusko, budou vadit stejně tak.
Reagovat
Karel1493
USA NATO obsadilo Afghánistán, Irák a USA dodnes okupují kus Sýrie. Ale máš pravdu v tom, že to nejsou sousedi. Takže se to nepočítá
Reagovat
Patapuff
Pokud máš důkazy o válečných zločinech USA a NATO, obrať se s tímto na státní zastupitelství.smile
Reagovat
turista
Svatá prostoto.
Reagovat
Fandina
Válku v Afganistánu začalo Rusko před 40 lety to samé Sýrie tam Rusko dodnes válčí. Máš to v hlavě pomotané.
Reagovat
Fandina
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3010235-pred-40-lety-vpadli-soveti-do-afghanistanu-invaze-se-ale-nakonec-obratila-proti-nim

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusk%C3%A1_vojensk%C3%A1_intervence_v_S%C3%BDrii

Nastuduje si dějiny, než začneš něco vykládat.
Reagovat
Patapuff
Tohle vypadá na nějakýho pacienta z Bohnic. Zřejmě ho na chvíli pustili k PC, což je od nich hezké.
Reagovat
Fandina
Ne, jedná se o oběť ruské propagandy. Říkat jen, co se mi hodí a ostatní to pak používají dál. Dezinformační válka. Jen někdo je ochoten nebo schopen při jakékoli zmíňce o čemkoli si věci prověřovat. Tak to je.
Reagovat
Karel1493
je dobře, že dbáš na ideovou čistotu diskuse. Drž se !!
Reagovat
Karel1493
je dobře, že dbáš na ideovou čistotu diskuse. Drž se !!
Reagovat
Karel1493
To jsi a Džamila Stehlíková té špatně léčí smile
Reagovat
George_Renel
Když dějiny, tak dějiny.
Je obecně známo, že prvním velkým konfliktem v Afghanistanu byla invaze Velké Británie. Ta byla vefena celkem na třikrát a táhla se s přestávkami v průběhu více než 50 let, kdy konečně VB dobyla Kábul. Pak ovšem bez úspěchu odešla.
O 60 let později přišla okupace vojsky SSSR, které instalovali do role vůdce Babraka Karmala aby po 10 letech shledal to samé co Británie, že je nemožné vyhrát a stáhl se v r 1989.
USA napadly Afghanistan v r 2001 po zářijovém terorismu. Poznání VB a SSSR o nemožnosti vyhrát tam jim však trvalo 20 let než v roce 2021 ze dne na den byla vojska stažena.
Náklady a škody všech těchto agresí jsou nedozírné.
Tolik tedy k těm dějinám, možná tam mám nějakou mezeru protože to píšu z hlavy, ale je to prostě tak a ne tak zjednodušující jak uvedeno v příspěvcích.
Reagovat
Karel1493
Je to tak.
Reagovat
Fandina
Jde o to, že se vytahuje jen to, co se komu hodí. To, že v Afganistánu válčil kde kdo, hlavně Rusko, to se nevidí, ale všechno se svádí na USA. Je to trapné.
Reagovat
George_Renel
Rusko, tedy spíše SSSR 10 let, USA 20....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Další co spadl z Marsu.smile Jedna epidemie střídá druhou.
Někdo normální by sem spadnout nemohlsmile
Reagovat
Karel1493
Jak ses měl na Marsu. Potkal si tam Banderu Hrdinu Ukrajiny ? Co ti řekl o Polácích ?
Reagovat
Fandina
Nastuduj si něco o Banderovi. Nebyl to žádný politik, který poslal vojska do cizí země.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera
Reagovat
George_Renel
Jménem jeho idejí ovšem byly brutálně povražděny statisíce lidí, především Poláků, Židů a také Čechoslováků.
Jakopopulárně naučný materiál doporučuji film Volyň, který je na Ukrajině zakázáno promítat a do jeho promítání chtěli Ukrajinci hovořit i u nás.
Nakonec ukrajinská snaha pořádat v Plzni diskotéky jako tzv Banderovy hovoří za vše, především je to však nedozírná drzost.
Reagovat
HolyMotors
Bandera je rozporuplná postava, na druhou stranu kdo si je vědom situace Ukrajiny za druhé světové a daného kontextu, netroufne si ho jednoznačně odsoudit. Ale neustále ho vytahovat a dávát do spojitosti s tím, co se děje dnes, je úplně irelevantní a nesmyslné. To by sis snad i ty mohl uvědomit.
Reagovat
George_Renel
Já nic nespojuji. Jen jsem reagoval na příspěvky výše.
Se současností ho spojují samu Ukrajinci. Jak doma, tak i v zahraničí.
Reagovat
Karel1493
Je Hrdinou Ukrajiny, tím je řečeno vše
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Demagogové jako ty říkají jen část pravdy.

Otázka banderovců je složitá. Na jedné straně hrdinové, na druhé páchali zvěrstva.

Je dobře, že Iga se nevrací k minulosti a vnímá současný problém: podporuje Ukrajinu, kterou napadlo Rusko.
Reagovat
Fandina
Film Volyně nepopisuje přesně, co se na Ukrajině v té době dělo. Je značně přibarven a mezi Poláky a Ukrajince vzbuzuje vášně, ale nepopisuje přesně, co to byl Volyňský masakr. Mnozí ho považují za provokaci.
Reagovat
George_Renel
Film Volyně přesně popisuje zrůdnosti, které se tam děly.
Divím se, že žena nepovažuje např. vyřezávání nenarozených dětí z těl žen za zkreslování, o dalšíím raději nepsat.
Reagovat
Fandina
Já nepsala nic o zrůdnostech, ale o tom, že ten film je přibarvený. Ale tvůj problém je, že ty ho bereš jako fakta. Podle historiků se tam dělo ledacos, z obou stran, Poláci i Ukrajinci, ti prý víc. A ten film i sám autor popisuje, jako scény, které nejsou fakty doložené. O tom jsem psala. Což ty nechápeš.
Reagovat
George_Renel
Ty nechápeš daleko více věcí.
To že Rusaky považuji za sviňské okupanty neznamená, že si o Ukrajincích budu dělat iluze.
V podstatě jsou to stejné nátury.
Reagovat
HolyMotors
Jen málokdo je v novodobé Evropě větší obětí dějin než Ukrajinský národ.
Reagovat
Fandina
Iluze si dělem o kom chceš, jde o to, že Rusko obsadilo Ukrajinu, ne naopak.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že i ta hrozná Volyně měla 33 tisíc obětí Poláků a 15 tisíc Ukrajinců, ale mluví se jen o Banderovcí. Samozřejmě je to smutné, od obou národů, že se takhle vymlacují a opět to bylo na území Ukrajiny.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je poněkud podezřelé, Kadle, že jsem si tu nevšiml žádného tvého příspěvku o tenisu. Čím by to tak asi mohlo být?smile
Reagovat
Patapuff
Dřív ho v těch Bohnicích nepustili k počítači a teď, když mu to dovolili, zřejmě za dobré chování, tak mu to asi omezili jen na Tenisportal. Jiný důvod mě nenapadá. Ale po tom, co tam píše, mu to zřejmě zase zatrhnou.
Reagovat
Karel1493
Jsi ostražitý soudruh.Polka má příspěvek k tenisu ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To oslovení si nech pro svoje spolustraníky.
Na to, abych poznal, co jsi zač, ostražitost fakt nepotřebuji.
Bývalo tu mezi slušnými lidmi zvykem, že při svém prvním příspěvku (o tenisu - kupodivu na tenisovém fóru) dotyčný ostatní pozdravil.
Jelikož v sobě nemáš špetku vychování a plevelíš to tu netenisovými příspěvky, podporu očekávej maximálně od sobě podobných.
Pokud rád diskutuješ o politice, tak sis spletl fórum.
To byla moje poslední reakce na tvé příspěvky.
Reagovat
Nola
pre pobavenie :

Bencicová titul v Charlestonu neobhájí

Belinda Bencicová v Charlestonu zdolala 4-6 7-5 6-2 domácí Shelby Rogersovou, vzájemnou bilanci upravila na 6-1 a dál může pomýšlet na premiérové obhájení titulu. Ve čtvrtfinále se Švýcarka utká v repríze loňského semifinále s Alexandrovovou (h2h 3-3), které může oplatit dva týdny staré vyřazení z Miami.
Reagovat
com
taky sem si toho vsiml, ale nemam potrebu na to upozornovat smile takze Nolka, dej si vdolka, a bez si najit Bolka a Lolka smilesmile
Reagovat
Frozen99
"není jejich chyba, že mají takový pas." tak proč by je vyloučila z turnajů? jděte do háje s propagandou, když hrají jako neutrální hráči. to samé, co řekla petra a za co musel odstoupit svoboda, jelikož se to nehodí současným názorům hlásaným zeshora. jsem 100% PROTI ruské invazi, ale jak to mohou ovlivnit nějací sportovci, jak dodává iga, nemůžou za svůj pas.. stupidní, ať normálně závodí jako neutrální hráči.
Reagovat
Patapuff
Ať jdou manifestovat na Rudé náměstí za ukončení války a těch 150 milionů ovcí ať vezmou sebou. Oni to musí udělat, nikdo jiný to za ně neudělá. Kontrolní otázka: Chtěl bys hrát proti někomu, o kom by si věděl, že jeho krajani a možná i příbuzní, ve tvé zemi vraždí, znásilňují a unášejí děti?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byli ruští tenisté správní vlastenci, vůbec na ten prohnilý západ nejezdí hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
A co se týká vojáka Svobody, za válečného stavu by dopadl podstatně hůř. Ale že máme, co se dá dělat, ten mír, jen ho odtrhli od jednoho státního cecíku. K dalším je bezpečně přisátý.
Reagovat
Patapuff
Jo a k tomu Svobodovi ještě přidám: Zpochybňoval roli Ruska jakožto agresora na Ukrajině. To, že ruská armáda střílí na Ukrajině do lidí je nezpochybnitelný fakt, tedy pan Svoboda může být rád, že dostal jenom nějakou důtku a skončil v Komisi sportovců ČOV, tohle zavání trestným činem (§ 405 Tr. zák., Kdo zpochybňuje válečné zločiny...). V Rusku by ho rovnou zastřelili. Nebo by vypadl z okna.
Reagovat
bIbec
A jak se pak můžou ruští tenisté vyjadřovat k té válce, když je můžou zastřelit nebo vyhodit z okna smile

V konečném důsledku, ať už je člověk na jakékoliv straně a v pozici určitého vlivu, což ti tenisté sou, tak je zkrátka nejlepší držet hubu.
Reagovat
bIbec
To není narážka na Swiatek, pochopitelně za tenhle názor jí žádný postih nehrozí.

Je OK, že vyjadřuje názor.

Spíš mluvím o člověkali s vlivem, který vyjadřuje míru toleranci k protistraně, nebo netoleranci ke "straně"
Reagovat
bIbec
o člověku
Reagovat
Patapuff
Pokud se jich vyjádří 150 milionů, tak je všechny nezastřelí ani nevyhází z oknasmile Zopakuji, tohle si musí vyřešit sami, nikdo to za ně neudělá.
Reagovat
elsky
Vy máte kliku, že není trestný fanatismus.
Reagovat
tommr
smile
Reagovat
Patapuff
Neodpověděl si mi na otázku, jak by podle tebe mělo správně a spravedlivě skončit to, co se teď děje na Ukrajině. Takže jak?
Reagovat
Grape
Na to neodpoví...
Reagovat
Patapuff
Asi ne. Chcimírové na tuhle otázku neodpovídají, přitom není nijak složitá.
Reagovat
tommr
otázka není složitá ale doba je nebezpečná. Chcimírové musí pečlivě vážit slova aby neskončili v base na udání nějakýho chciválku ...
Reagovat
Patapuff
Podle čeho soudíš, že tu někdo chce válku? To jako že ten, kdo má za to, že se nemá ustupovat agresivnímu magorovi, chce válku? Když se agresivnímu magorovi něco obětuje, bude mír? Co nám o tom říká historie? Co třeba Mnichovská dohoda? Jak to dopadlo? A co my a ruský tanky? Nejezdily nám tu už?
Reagovat
Grape
Tvl smile
Reagovat
elsky
Ale odpoví, Ukrajina by se třeba mohla rozdělit podle národnostního principu. Co si Rusáci rozflákali, by si za svoje museli opravit a západní část by dostala pardon k okamžitému vstupu do EU a NATO. Historicky i z hlediska výhledu do budoucnosti by to bylo ok..
Reagovat
Fandina
Proč by se měla Ukrajina rozdělovat podle národnostního principu. Co je to za nesmysly. Národnost je věc, která není daná. Každý si ji určuje sám.
Reagovat
elsky
Národnostního a historického zároveň. To už je hodně přirozené- když si vezmete bývalé Československo, tak všechno, co nesplňovalo tato dvě kritéria, tím či oním způsobem nakonec odpadlo.
Reagovat
Grape
Já to myslel na tommra, ne na tebe. Jinak i když si takové rozuzlení nepřeji tak uznávám, že by to teoreticky mohlo být jedno z možných řešení.
Reagovat
Patapuff
Co se v tomto pŕípadě skrývá pod pojmem fanatismus?
Reagovat
aape
Igo, díky, jsi rozumné děvče smile
Reagovat
vavrinec
smilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Tak mladá a tak blbá. Taková kurvička aby se zalíbila, no nevyšlo to. Naštěstí.
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Alien
Ty seš ubožák Dezoláte!
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
turista
Nenadavej tady těm kdo nemají jediný přípustný názor.
Reagovat
Patapuff
Už jsem se tě ptal, neodpověděl si, zeptám se znovu: Proč občan státusmile, který byl sám obětí Ruské agrese, schvaluje to, co momentálně dělá Rusko na Ukrajině?
Reagovat
aape
na víc než sprostý urážky ses nezmohl co, jak se říká, hloupému vše hloupé
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Krisboy
Chudák Djokovič. Sbohem, dezoláte.
Reagovat
com
a ja bych na WTA tour zakazal vsechny staty krome smile Pak by Karolina ten GS uz konecne urvala smilesmile
Reagovat
Nola
ja by som vypla vsetky media, net, telku a nikoho by nezaujimali tito herci - sportovci, su neskutocne za cinnost, ktora nevytvara ziadne hodnoty plateni, taky lekar, ktory lieci chorych si zasluzi ovela vacsiu pozornost, nie sportovci, ale ti su aspon pre nas v niecom uzitocni, uvolnenie, adrenalin od beznych starosti....
Reagovat
Krisboy
Těžko, to by jí vůbec nepomohlo.
Reagovat
com
jasne ze pomohlo, kdyz je to nase nejlepsi, nejhezci a nejobdivovanejsi tenistka smilesmile
Reagovat
Krisboy
Nestačí jen "něčím být". Je třeba to potvrzovat na kurtech smile
Reagovat
aligo
Ani tak bych tomu moc nevěřil smilesmilesmile
Reagovat
Ereinion
Já mám hlavní problém s tím, že když USA podnikla několik válek v celkem nedávné minulosti, tak se nestalo vůbec nic...a to tam bylo taky hodně mrtvých, především v Iráku. Z toho pak vyplývá, že nejde o princip, ale spíš o jakousi pomstu. Za mě je dostatečný trest už to, že hráči/hráčky nesmí reprezentovat Rusko a jsou jen neutrálové. Swiateková je z Polska, takže tam se nějaký radikální názor vůči Rusku dá čekat no.
Reagovat
Fandina
Jakou pomstu máš na mysli. Když někdo někoho napadne, má být potrestán a je to jedno, o koho se jedná. Fascinují mě ty řeči o USA. Až někoho napadnou, tak se k nim ostatní budou stavit stejně.
Reagovat
Nola
jj, to je pravda pravduca, a co ti farizeji Fedex a Nadal vlani, ked podporovali tychto hracov vo W? nikto ich vlani neodsudil :D snad mi to aspon ty vysvetlis, ostatni maju stratu pamatismile

https://www.express.co.uk/sport/tennis/1608811/Roger-Federer-Rafael-Nadal-Wimbledon-All-England-Club-AELTC-Russia-ban-tennis-news
Reagovat
Fandina
Co ti mám vysvětlovat, pobavilas mě. Napsala jsem obecný přístup k napadení, válce. A to by se mělo ctít. To, že je to někomu líto, to je mě také. Každá válka je k politování.
Reagovat
Nola
vlani si bola s tym v pohode? smile
Reagovat
Fandina
S válkou nejsem v pohodě nikdy. A je mi jedno, kde se ta válka odehrává. A chápu, že když někdo někoho napadne, tak ostatní se proti tomu staví. To je můj postoj. Co o tom říkají druzí, je mi jedno. Nejsem soudce.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nole zas nevadí, že Joker sedává s Fašouny a pěje jejich písně smile
Ale hlavně že jí vadí kecy o politice smile
Zdravím Nolkasmile
Reagovat
Nola
najlepsia obrana je utok :D

Fedex s Nadalom zneuzili svoju moc v tenise a odobrali hracom body za W, cim dosadili na tron Russa Medvedeva, to je OK?
dotknut sa tvojho milacika a zostanes hluchy, slepy, ja sa nevyjadrujem k politike, ale k tomu, ze obrali Novaka o post NO1, prepadol sa rankingom, su to dvaja pokrytci....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Celoživotní trauma z Rogera a Nadala, smutné. Ale aj také pribehy píše život.
A ten Joker teda nevadí?
Reagovat
Nola
:D mat traumu z divadielka a hercov na kurte, to musi byt slusne psycho z tvojej strany, ja sa tenisom iba bavim a odhalujem korupciu a establischmentove babky, skorumpovane ATP bok po s WTA je vesele sledovat, storocna vyhra Sereny na GS neustale beziaca v rekl. pauzach ma v tom iba utvrdzuje a to plati aj o dalsich nadludoch :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť ty už ani nevíš, co píšeš. Com ti radí dobře smile
Reagovat
040979
Jaksi zapomínáš že napadli Irák jsou tam dodnes a je tam 1 000 000 mrtvých!!!
Reagovat
turista
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
smile
Reagovat
Fandina
A to znamená, že tu válku někdo schvaloval?
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že to byla válka absolutně jiná, než tohle. Tady OSN už v roce 2014 při napadení Krymu vyzývala Rusko ke stažení se a v Iráku nešlo o čistě USA válku za účelem připojení se k sobě jako to chce Rusko. Navíc v Iráku se sice válčí ale je to občanská válka absolutně něco jiného. Nešlo o čistě americkou válku, byly tam i další země. Srovnáváš nesrovnatelné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patapuff
To, že srovnávají nesrovnatelné, to, že někdo někoho zabije, nemůžu ospravedlňovat tím, že někdy dříve také někdo někoho zabil, tihle retardi (040979, turista, DJOKERTHEGOAT) samozřejmě vědí, zase až tak retardovaní úplně nebudou, umí přeci psát, oni pouze žijí v bludné představě, že jsou v nějakém novodobém disentu a tím si zřejmě přijdou zajímaví.
Reagovat
Nola
taka mala poznamocka - Taliani na LOH v roku 1948 startovali.....

https://en.wikipedia.org/wiki/Italy_at_the_1948_Summer_Olympics
Reagovat
Hector.Salamanca
smile
Reagovat
tommr
morální postoj nebo prostě jen vypočítavost? Swiatekový by se náramně hodilo do krámu kdyby Rusky a Bělorusky nemohly hrát. To by se pak nemusela bát že jí třeba Sabalenka sesadí z postu jedničky a ke GS by taky mělo podstatně lehčí cestu ...
Reagovat
Krisboy
Ty tomu Číslovi níže zdatně konkuruješsmile
Ta tvoje posedlost žebříčkem nemá obdoby.
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
Alien
Už jsem to zde také zmiňoval! Konečně se soudruh E.T.Tommr vybarvil a my víme kam patří a kam ho zařadit!
Reagovat
Patapuff
Podle jeho komentářů k téhle tématice, je to ten dnes hojně se vyskytující sobec, co by obětoval jiného, jen aby on sám mohl žít v klidu a beze strachu (v čemž se ale, jako všichni ostatní sobečtí chcimírové, šeredně plete).
Reagovat
Alien
smile
Reagovat
Krisboy
Patik totéž smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Grape
Já to tušil, že to budeš právě ty, kdo s touto "myšlenkou" přijde jako první.
Reagovat
mendrit
Ale tak to je, krom toho silně protiruské Polsko nemělo s Ruskem příliš přátelský vztah ani před válkou. A hráčka, která by z toho nejvíce profitovala je právě ona sama.smile
Reagovat
Grape
Sám jsi to napsal - Polsko je silně protiruské. Tam bych motivaci Igy viděl mnohem víc než ve snaze zbavit se konkurence.
Do hlavy jí samozřejmě nikdo z nás nevidí, ale sportovci tímto způsobem opravdu obvykle nepřemýšlí. Pokud má Iga soudnost, tak ví, že konkurenci potřebuje.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
annah
Poláci mají s Rusaky historicky ještě mnohem horší zkušenosti než my.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
A s UA mají v Polsku jen dobré zkušenosti, jen se směju :D :D
Reagovat
Fandina
Ukrajina Polsko nikdy nenapadla narozdíl od Ruska. Nastuduj si dějiny.
Reagovat
040979
Naprosto souhlasím, ten Swiatek to nemá ty kecy úplně čistý
Reagovat
aape
asi špatnej překladač z ruštiny, zdá se
Reagovat
040979
Kdo tomu Polskému fidrpéši dál právo zakazovat někomu tenis a tahat kolektivní tresty do sportu naprosto s ní i s Kvitovou nesouhlasím,to že umí tenis jim nedává žádné právo někoho vyřazovat že sportovních soutěží, měli to uvést jako jejich osobní názor a neútočit na WTA a ATP, toto je můj osobní názor na věc ????????????
Reagovat
Krisboy
Vyhráváš cenu za největší blábol této diskuse. Gratuluji, demagogu! smile
Reagovat
Alien
smile
Reagovat
Grape
Iga někomu zakazuje tenis?
Proč by se nemohla vyjádřit, ty bys snad jí i Petře chtěl upírat právo na názor?
Reagovat
George_Renel
Já bych byl s tou kolektivní striktností opatrnější.
Nebo chce Polka vylučovat Kasatkinu, která se striktně postavila proti agresi? Co tenisté a tenistky, kteří si opatří či již opatřili jiná občanství?
Reagovat
darek.vrana
Pochopitelně, kdo se jasně vyjádří, ať hraje.
Reagovat
elsky
By mohly třeba všechny tenistky začít stávkovat- nezúčastňovat se žádných turnajů, dokud to Putin nezastaví smile.
Reagovat
040979
To není řešení
Reagovat
elsky
Přesně.
Reagovat
Grape
Iga to hodnotí dost realisticky, ale v jedné věci se mýlí - zákaz startu ruských a běloruských tenistů by na postoji těch kremelských zrůd nezměnil vůbec nic.
Reagovat
Maisterstich
Sport byl vždy součástí ruský propagandy... Víc netřeba psát
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Grape
To je jasné, mně jen to vyjádření Igy připadá jako by si snad myslela, že kdyby zakázali Rusům účast na turnajích, tak Putin zastaví válku. Což je nesmysl, ale to může být i nepřesný překlad, Iga to třeba myslela jinak.
Reagovat
Davor1
Putler samozrejme nič zastavovať nebude, či už jeho športovcov vylúčia z medzinárodných súťaží alebo nie. Ale ak by celý civilizovaný svet natvrdo odizoloval všetkých Rusov bez výnimky (športovci, umelci a podobne) a odoprel im prístup do svojho sveta, kým si nespravia doma poriadok, tak by to snáď mohlo vytvoriť v ruskej spoločnosti dostatočný tlak na to, aby v tej krajine obyčajní ľudia konečne upratali ten obludný, desaťročia trvajúci teroristický režim a konečne sa zaradili medzi civilizované krajiny. Tieto polovičaté riešenia problém len oddiaľujú a ničomu nepomáhajú...
Reagovat
Grape
Já nevím. Většina toho národa je tak strašně zdegenerovaná, že by je to spíš ještě víc utvrdilo v tom, jak jim celý svět ubližuje, protože oni jsou přece nejlepší. Putin a spol. by toho samozřejmě taky propagandisticky využili. Russko by potřebovalo padnout na hubu a projít si tím stejným bolestným obdobím sebereflexe co Německo po WWII, ale fakt nevím, jak toho dosáhnout...
Reagovat
Davor1
Je len otázkou času, kedy sa ten umelý štát rozpadne na prirodzené celky. Putler to tým rozpútaním vojny výrazne urýchlil, aj tak to ale ešte môže trvať roky. Tie ruské kolóny ako Čečensko, Dagestan, Tatarstan, Burjatsko a desiatky ďalších sú síce ešte zaostalejšie ako samotné Rusko a pri živote ich drží len subvencovanie Rusov z príjmov zo surovín, ale to postupne skončí a keď nebudú mať čo do huby, rýchlo zistia, že sa o seba musia postarať sami. A to bude koniec Ruska v jeho súčasnej podobe. Snáď sa toho dožijeme čo najskôr...
Reagovat
Grape
Je to krásná představa - pokud ta situace nastane, musíme doufat ve 2 věci:
1) Že ty kremelské zrůdy nebudou uvažovat způsobem, že než by přihlíželi pádu své říše, zničí raději celý svět (atomovky).
2) Že při dělení Russka nespadnou atomovky do klína nějakým náboženským fanatikům, kterých je v zemích jako Čečensko nebo Dagestán plno.
Reagovat
Davor1
Samozrejme, nesie to so sebou množstvo rizík a medzi nimi aj tie, čo si spomenul.

Ale toho prvého bodu by som sa veľmi neobával. Putler nie je jediný a neobmedzený vládca v tom Mordore a nemyslím si, že by oligarchovia, ktorí krajinu ovládajú z pozadia a žijú si svoje rozprávkovo bohaté životy, chceli zažiť nejakú atómovú vojnu a rozpad sveta v jeho súčasnej podobe.

Tí islamskí teroristi by mohli byť väčší problém, ale zase si nemyslím, že by mali reálnu šancu dostať sa k desiatkam bômb a zničiť nimi svet.
Reagovat
Marduch
"keď nebudú mať čo do huby, rýchlo zistia, že sa o seba musia postarať sami."
Bohužel v tu chvíli se o ně bratři z džihádistické koalice za nastolení globálního chalífátu jistě rádi postarají. Nemám dobrý pocit, že se tihle fanatici jednou osamostatní.
I v samotném Rusku s nimi budou problémy jen narůstat a bohužel na ně je demokratické zřízení krátké. https://echo24.cz/a/HdBcA/zpravy-svet-rusko-islam-protesty-nepokoje-nova-mesita-kadyrovci?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
elsky
Pánové, zírám, kam až jste už v úvahách dospěli. Já tedy na naše média nekoukám, tak si pořád myslím, že Rusko je tu nějakých 500 let a Ukrajina 30 rozkradených. Tak jsem si nejdřív myslel, že mluvíte o ní smile.

Jestli Rusové, pokud budou prohrávat, použijou jaderné zbraně, nevím, ale mají to v oficiální vojenské doktríně- viz třeba zde:

https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/bezpecnostni-a-obranna-politika/jaderne-odstraseni-i-spoluprace
Reagovat
Marduch
S tou historií máš deficit.
Info k doplnění např. zde:
https://www.forum24.cz/odkud-se-vzala-ukrajina-pojdme-se-podivat-stovky-let-zpet-a-pochopime-proc-ji-chce-putin/
Reagovat
elsky
Ani ne, trochu jsem na to koukal.. hetmanát, slíbená autonomie. Ale taky Nové Rusko dobyté na Osmanech a města založená Rusy..
Nic moc, slabší historické zakotvení mají snad jen Slováci. Ti toho Pribinu loví z hloubi dějin fakt krkolomně.
Ale o to nejde, spíš která pokračování téhle války vedou do slepé uličky..
Reagovat
040979
Divím se že svět i vy nebyl tak kritický když USA napadli Irák kde je dnes už 1 000 000 mrtvých, tím nechci nijak ospravedlňovat agresi Ruska ,ale měřme všem jedním metrem,,,
Reagovat
Grape
Chceš měřit jedním metrem, ale srovnáváš zcela nesrovnatelné situace.
Reagovat
Krisboy
Škoda slov...
Reagovat
Davor1
Typická dezolátska argumentácia blbečkov s IQ húpacieho koňa. Na to zbytočne reagovať, takí budú vždy žiť vo svojom konšpiračnom svete a hľadať vinníkov za svoje zbabrané životy. A tí vinníci nemôžu pochádzať inde ako zo západu smile
Reagovat
Patapuff
Pokud máš důkazy o válečných zločinech USA, obrať se s nimi na státní zastupitelství.
Reagovat
turista
Těm mrtvým dětem z bombardování Bagdádu a Bělehradu už nic životy nevrátí.
Reagovat
Patapuff
Žádným mrtvým dětem zabitých při bombardování či jiným způsobem už nic život nevrátí. K problematice zopakuji: Pokud máš důkazy o válečných zločinech USA, obrať se s nimi na státní zastupitelství.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Má stejné důkazy jako jsou teď na Rusko.
Reagovat
Patapuff
Jak to víš? Vy spolu bydlíte? A pokud ty důkazy máte, proč se s nimi neobrátíte na státní zastupitelství?
Reagovat
turista
Protože nejsme naivní. V monopolárním světě mohly USA nejen zabíjet děti v Iráku jako Rusáci na UA ale taky mučit irácké zajatce. Z velké části to bylo zahráno do autu či se to promlčelo. Takže kecy o státním zástupci si nech na koledu.
Reagovat
Fandina
Jsi už s USA trapný. Nikdo neschvaluje zabijení od kohokoli, USA nevyjímaje, jen ty o tom pořád mluvíš. Trapné.
Reagovat
Patapuff
Tebe zřejmě taky někdo mučil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile

https://www.google.com/amp/s/www.aljazeera.com/amp/news/2003/7/16/us-soldiers-exempt-from-war-crime-charges
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
A to znamená, že když Rusové zabijí na Ukrajině, tak se to omluví tím, že to někdo dělal jinde? Navíc úplně za jiné situace.
Reagovat
Fandina
Ani těm mrtvým, kteří přišli o život v roce 1968 při invazi Ruska do Československa, to život nevrátí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist