Taškent: Kristýna Plíšková je poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA, Allertová poprvé v sezoně

28. 9. 2016, 09:15
Aktuality 48
WTA TAŠKENT - Kristýna Plíšková v uzbeckém Taškentu smetla Japonku Kurumi Naraovou a poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA International. Poprvé v sezoně se mezi osmičku nejlepších dostala Denisa Allertová, jež si poradila s Rumunkou Tigovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková prožívá úspěšné období. Před třemi týdny na podniku WTA 125k v čínském Dalianu získala i s dávkou štěstí svůj nejcennější titul a dnes v uzbeckém Taškentu postoupila poprvé na WTA Tour do čtvrtfinále.


Čtyřiadvacetiletá Češka včera na akci kategorie International s dotací 250.000 dolarů přerušila sérii sedmi větších turnajů, na nichž vypadla vždy hned v prvním kole, když zdolala v třech setech Španělku Sorribesovou.

Dnes si tak po pěti měsících zahrála ve druhém kole a v něm nedala šanci Kurumi Naraové. Páté nasazené Japonce nasázela osm es, nenabídla jí jediný brejkbol a vyhrála snadno dvakrát 6-2. V první sadě sice proměnila až pátý setbol, ale po 66 minutách jí naopak k postupu stačil hned první mečbol.



Ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu WTA se stá hráčka světa Plíšková utká poprvé s Irinou Chromačevovou. Jednadvacetiletá Ruska, jež včera vyřadila Terezu Martincovou, dnes v Taškentu v utkání 2. kola přehrála 6-2 6-4 osmou nasazenou Britku Naomi Broadyovou.

Sestře úspěšnější sestry Karolíny se v Taškentu daří i ve čtyřhře. Na prvním společném turnaji se Švýcarkou Amrou Sadikovicovou dnes zdolaly 7-6 6-3 druhý nasazený pár Melicharová/Wongteanchaiová a jako první postoupily do semifinále.

Denisa Allertová minulý týden v čínském Guangzhou neobhájila finále, když už v 1. kole prohrála bitvu se Švýcarkou Golubicovou, a vypadla z Top 100. Navíc od března i vinou různých zdravotních problémů vyhrála jen čtyři z šestnácti zápasů a dobré vyhlídky neměla ani v Taškentu.

V prvním kole se měla utkat s nasazenou jedničkou Johannou Larssonovou, švédská tenistka se ale kvůli nemoci odhlásila a pořadatelé ještě mohli udělat v rozlosování pár změn. A vydělala na tom hlavně Allertová, která se nakonec vešla mezi nasazené. 

A toho dokázala využít už k postupu do svého prvního čtvrtfinále od loňského října. Po výhře nad Japonkou Kuwataovou si poradila ve dvou setech i s Rumunkou Patricií Tigovou, kterou dnes zdolala 7-5 6-2, byť v prvním setu prohrávala 2-4.

O postup do semifinále se třiadvacetiletá Allertová utká s druhou nasazenou Kirsten Flipkensovou, s níž si loni v Linci zahrála shodou okolností své poslední čtvrtfinále. Tehdy v Rakousku Belgičance podlehla ve dvou setech. Flipkensová dnes vyhrála tříhodinovou bitvu s Řekyní Mariou Sakkariovou.

• WTA INTERNATIONAL TAŠKENT •
Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (28. 09. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Allertová (9-ČR) - Tigová (Rum.) 7-5 6-2
Kr. Plíšková (ČR) - Naraová (5-Jap.) 6-2 6-2
Flipkensová (2-Belg.) - Sakkariová (Řec.) 7-6(0) 3-6 7-6(4)
Hibinová (4-Jap.) - Ozakiová (Jap.) 7-5 6-1
Curenková (6-Ukr.) - Soyluová (Tur.) 6-1 3-6 6-1
Chromačevová (Rus.) - Broadyová (8-Brit.) 6-2 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Schiavoneová (It.) 6-2 3-2 skreč S.
Kozlovová (Ukr.) - Šapatavová (Gruz.) 6-2 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Kr. Plíšková/Sadikovicová (ČR/Švýc.) - Melicharová/Wongteanchaiová (USA/Tchaj.) 7-6 6-4
Voráčová/Schuursová (3-ČR/Niz.) - Ďjačenková/Amanmuradovová (Rus./Uzb.) 6-7(7) 7-6(5) 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
Frick
Už mají obě 1,1 mil USD...

To je dost na to, jak je Katka mladá a Týna hraje roky hofno.
Reagovat
Frick
Postupem do SF by si mohla zlepšit kariérní maximum (83.)

Denise by SF na návrat do TOP 100 nestačilo.
Reagovat
Frick
Přesně tolik měsíců dělí dnešní výhru od okamžiku, kdy Týnu poprvé žebříček registroval v TOP 90!

Neuvěřitelné. Neuvěřitelné!!! Když si člověk veme, že už několikrát letos vyhrála INT hráčka, co nikdy nebyla v TOP 100 a Týna si pouhé QF na něm poprvé zahraje až po více jak 3,5 letech, co se poprvé dostala do devadesátky.
Reagovat
VlS
Když si uvědomíš, že mezi rankingem 100 a rankingem 300 je cca 500 bodů ( tedy jeden turnaj Premiere 700) a mezi rankingem 300 a rankingem nekonečno je 150 bodů, tak se možná přestaneš divit.
Reagovat
Frick
Nějak nechápu souvislost.

Jen jsem vypcihoval to, jak dlouho Barče trvalo se dostat do ČF na blbym INTu. Řekl bych, že většina holek se dříve dostala právě do ČF na INTu než do TOP 100.

Vlastně shodou okolností Kája International v KL vyhrála jako hráčka, co nikdy nebyla v TOP 100.

Denisa se na INTu jako no-TOP 100 dostala do SF, Katka se do SF jako no-TOP 100 dokonce dostala na Premieru.

Terka M. se do ČF na INTu dostala jako hráčka, co nikdy nebyla v TOP 190, dokonce.

Smitkovou do TOP 100 dostal Wimbledon 2014, to je fakt. ČF si zahrála o 1/2 roku později v Šenzenu.
Reagovat
VlS
No, a takovým výsledkem holka rázem poskočí o desýtky, až stovky míst, podle toho, kde je v okamžiku úspěchu. Hoď si ranking do grafu a uvidíš, že je to v podstatě exponenciální křivka. Rozdíly v 1. desítce jsou ve stovkách bodů ( cca 8000 klesá ke 4000 na desátým místě, někde kolem 70 do stovky jsou to už jednotlivý body, max desítky bodů. 280 bodů za int může holku vystřelit z pozice 300 na pozici 150 a tak podobně. V první desítce tě nemusí posunout nikam.
Reagovat
VlS
Čili týna se houpe někde mezi 100 - 150 poslední cca 3 roky ( stovka je cokoliv mezi 80 a 120) jeden podařenej turnaj ji vykopne o 20, 30 míst nahoru, jeden neobhájenej ji stejně shodí. Tam se motá ranec holek ( kluků v ATP) a tu a tam se najde někdo, kdo to propkave někam k 50 a pak se tam už drží a tu a tam někdo se shora propadne dolů ( nemoci, zranění, osobní problémy, tresty, konce kariéry) a někdo se občas vrátí a někdo už ne.
Reagovat
Frick
Ale o tom jsem řeči nevedl. Prostě jsem jen vypichoval to, že je kuriozní, že ač Týna se kolem TOP 100 pohybuje už 3,5 roku, tak se dostala do ČF až nyní.

Od té doby, co koukla prvně do TOP 90, tak celkem 9x dosáhla na nějakém turnaji bodového zisku vyššího než 60 bodů (= tj. tolik, kolik je na INT za ČF), tak je právě zajímavé, že to nikdy nebylo na za ČF na INT turnaji. Byly to buď ITFka, GS nebo třetí kolo na PM.
Reagovat
VlS
Ale takovejch tam někde od tý 50, 70 do 150 je převážná většina. Zdaleka ne všechny v padesátce vyhrají nějakej turnaj, některý ho nevyhrají NIKDY, natož ty za pade. Fakt nevím, čemu se divíš?
Reagovat
Frick
Já nepíšu o vyhranym turnaji, já píšu o "blbym" ČF...
Reagovat
Frick
Na 12 Premierech a 32 Intech je celkem za sezonu 352 "ČF slotů"....
Reagovat
VlS
Ty fakt nic neděláš? Že máš čas se vrtat v takovejch hovadinách. Třetí kolo na GS je určitě víc, než QF na intu. Bavíme se o holce, která je většinou někde mezi 100 - 150. Je poměrně normální, že se nedostává mezi posledních 8. Postavení plně odpovídá výkonnosti. Hraje jak hraje a proto je na žebři tam, kde je. Když bude hrát líp, pujde nahoru. Když ne, tak ne. jednoduchý. Na QF holt musíš vyhrát na intu 2 zápasy + 2 v kvaldě. 4 výhry v řadě, to už je hodně dobrý u holek, který mají víc proher, než výher. Na vyšším levelu s pavoukem 64 už je to 3+2-3, na GS 4+3 - tj 7 zápasů v řadě. Holt není Tynda až taková špica.

Co furt chlape vymejšlíš? Všem je to jasný, jen ty to s úžasem objvuješ. Objevovat je fajn, ale nemůžeš to dělat potichu?
Reagovat
EllNino
no konečně trochu výsledek :) ...první set ubojovanej a druhej už pak v pohodě ...no zítra s Kirsten to bude hodně těžký, ale ta se tu zatím nejeví zase nějak suvereně :) takže uvidíme .... čtvrtfinále už je uspěch na tu letošní bídu :))
Reagovat
tommr
to podání by ale chtělo trochu zlepšit. Dneska měla 1.podání in jen 48%, udělala 7 dvojchyb a čelila 9 brejkbolům. To je na dva sety poměrně hodně ...
Reagovat
EllNino
to každopádně :)
Reagovat
VlS
Je někdo, kdo by nepotřeboval zlepšit servis? O nikom nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
obcas chodi 1111mu.. :-)
Reagovat
VlS
Stejně by ho měl zlepšit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz si mel vybrat nejlepsi servis, ponechal si svuj, vychazime z mozneho moznych.. prece.. ;-)
Reagovat
VlS
No tak teda dobře, no, Dlouhej Janek je výjimka potvrzující pravidlo, druhá je Ivo Esovič Karlovič, a další mě fakt nenapadá.
Reagovat
slacker
ja
Reagovat
tommr
ve druhým setu už měla Denisa zápas plně pod kontrolou a soupeřce už nepovolila ani jeden BP ... :)
Denisa tak napodobila Kristýnu a taky postoupila do čtvrtfinále. V Tashkentu se to letos pro nás vyvíjí nečekaně dobře ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super Denčo, je to tam
Reagovat
smazaný uživatel
ahojte, ,kdyby někdo se chtěl zajet podívat na Rolland Garos 2017 tak at napíše. Dozví se více. Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jestli i letos poběží Linz s Lucemburkem na Eurosportu? díky
Reagovat
Krisboy
Famózní Karlička!
Reagovat
Krisboy
Ale Karlička je prd proti Denise!
Reagovat
tommr
dokázala v prvním setu vytěžit z minima maximum. Odvrátila 8 z 9 brejkbolů při vlastním servisu a proměnila 2 ze 4 brejkbolů při servisu soupeřky. Tigová jí ovšem hodně pomohla když udělala při setbolu Denisy dvojchybu ... :)
Reagovat
kada.tom
a 2. setu už vypadá hodně nadějně, tak snad to dá :-)
Reagovat
historik
nějaká dlouhá pauza - ošetřování? Snad ne u denisy?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý už hrajou, snad to nic nebylo
Reagovat
smazaný uživatel
my se naseho vysneneho bijaku s dvojcaty ve fi GS snad jednou prece jenom dockame.. :-))) Tynda neuveritelne prekabatena, snad jedina kanka byly ty takticky spatne zvolene kratasy, jinak uzas.. :-)
Reagovat
tommr
kéž by. Snad se u Kristýny nejedná jen o nějakej úlet, ale o trvalej herní vzestup ... :)
Ani ty kratasy nebyly dneska vyloženě špatný, ale Kristýna si prostě neuvědomila, že na motorovou myš jako je Nara něco takovýho neplatí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra Vee co blbneš
Reagovat
kada.tom
To je super výsledek, hlavně porazit takhle jasně Naru je určitě příslib. Tak teď toho využít a pokud možno turnaj vyhrát :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Skvele...;)
Jedna z velke KiKi petky v tomto tydnu se stale drzi v pavouku.
Toz vyhraj to tam Tyno cele.
Nic moc me tam nezajima v tom Taskentu,
krom tedy te Dendy a ji,
takze na finale Denda x KiKi, bych si udelal i cas;)
Reagovat
tommr
to by bylo krásný finále. Denisa má ale o něco těžší los než Kristýna a dost by mě proto překvapilo kdyby se do toho finále dostala ... :)
Reagovat
tommr
na zápas Kristýny jsem se dneska původně ani nechtěl dívat, ale protože se ve Wuhanu kvůli dešti nehraje tak jsem si pustil stream z Tashkentu a nelituju. Kristýna dneska předvedla mimořádně dobrej výkon jakej jsem od ní snad ještě neviděl. A protože i maličká Japonka hrála dobře byl k vidění opravdu hezkej tenis. Pokud by takhle Kristýna hrála pořád tak bude brzo na stejný úrovni jako Karolína ... :)
Los má Karolína dobrej takže doufám, že v kombinaci se zlepšenou hrou dojde aspoň do finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm Kristýna ne :)
Reagovat
tommr
jj to byl překlep. Z poslední doby jsem víc zvyklej na Karolínu ... :)
Reagovat
EllNino
uvidíme no ...Khromacheva utekla z lopaty Terce Martincový v 1. kole a dneska smetla Broady, vzala jí hodněkrát servis, takže má asi slušný return ...uvidíme :)
Reagovat
Fandina
maličká, maličká :-))
jasně a ještě k tomu spláclý stream
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna překvapila. Taškent je jak pro Denču tak pro Týnu velká šance klidně i na titul není tu vyloženě "překážka" možná Kirsten ale ta je hratelná
Reagovat
lars
Kirsten je jen nekdy hratelna
je tam jeste Tsurenko (:
Reagovat
lilly
Super
Reagovat
EllNino
Taškent je ideální místo k nějakému lepšímu výsledku, předvedená hra byla velmi dobrá, údery měly dobrou délku, umístění servisu taky super, maličká Kurumi nedosahovala na servisy se spinem, celkově pěkný výkon, pohyb zlepšený ...

Jen tak dál, v dalším kole nejspíš Chromačeva, vede 6:2 5:3 nad Naomi Broady, takře dost možná souboj dvou levaček :)
Reagovat
tommr
Khromacheva už vyhrála takže Kristýna bude mít příležitost pomstít vyřazení Terezy Martincový. Pokud zahraje stejně dobře jako dneska tak by to měla zvládnout ... :)
Reagovat
Fandina
Pěkné, gratulka, libila se mi její aktivní hra a pokud je to vlivem nového trenéra, tak super a nádhera a jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist