Tausonová v Charlestonu přehrála Tomljanovicovou a je poprvé v antukovém čtvrtfinále

15. 4. 2021, 10:06
Aktuality 21
WTA CHARLESTON 2 - 18letá Dánka Clara Tausonová v Charlestonu porazila hladce 6-1 6-4 šestou nasazenou Australanku Ajlu Tomljanovicovou a poprvé postoupila do čtvrtfinále antukového turnaje WTA. V něm druhá nejmladší hráčka v Top 100 čeká na vítězku duelu Osoriová-McHaleová. Mezi osmičkou nejlepších jsou už i domácí nasazená trojka Shelby Rogersová či finalistka z minulého týdne Danka Koviničová.
Clare Tausonová (© Volvo Car Open)

Clara Tausonová letos ovládla už tři turnaje. Po dvou triumfech na akcích ITF W25 slavila na začátku března v Lyonu první trofej z podniku WTA. 

Minulý týden sice začala antukové jaro porážkou, když v Bogotě neudržela vedení proti Seguelové, ale nyní na zelené antuce v Charlestonu je zpátky na vítězné vlně.

Po Rusce Samsonovové si
18letá Dánka poradila i s šestou nasazenou Australankou Ajlou Tomljanovicovou a po výhře 6-1 6-4 postoupila bez ztráty setu do svého druhého čtvrtfinále na okruhu WTA, prvního na antuce.

"Už v prvním zápase jsem se cítila dobře a dnes jsem na výkon navázala. Jsem ráda, že se mi ve druhém setu podařilo udržet koncentraci a nevzdala jsem to. Bylo těžké zápas ukončit," komentovala Tausonová, jež druhý set otočila ze stavu 1-4. Čtyři z posledních pěti gamů vybojovala přes shodu.

O postup do semifinále si druhá nejmladší hráčka v Top 100 zahraje buď s čerstvou šampionkou z Bogoty Kolumbijkou Mariou Camilou Osoriovou, nebo s domácí Christinou McHaleovou.



Danka Koviničová na prvních pěti turnajích sezony prohrála 5 ze 7 sedmi zápasů, na zelené antuce v Charlestonu se jí však začalo dařit. Minulý týden si na podniku WTA 500 zahrála finále a nyní je v Jižní Karolíně už ve čtvrtfinále. Ve druhém kole 26letá tenistka z Černé Hory porazila 6-1 1-6 6-3 domácí Lauren Davisovou.

Ve čtvrtfinále Koviničová vyzve domácí nasazenou trojku Shelby Rogersovou (h2h 1-0). 28letá Američanka, jež před týdnem vypadla po třísetové bitvě se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou, tento týden ztratila ve dvou zápasech jen pět gamů. Krajanku Claire Liuovou ve druhém kole smetla 6-2 6-2..


Ve čtvrtek bude o postup do čtvrtfinále usilovat Linda Fruhvirtová. 15letá Češka, jež hraje poprvé v hlavní soutěži turnaje WTA, bude čelit domácí Emmě Navarrové.

Fruhvirtová měla v Charlestonu startovat také ve čtyřhře, její partnerka Tereza Martincová se však musela kvůli zranění pravé nohy odhlásit. Bez boje tak postoupily Naomi Broadyová a Astra Sharmaová.

• WTA 250 CHARLESTON 2 •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 235.238 dolarů
středeční výsledky (14. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Tausonová (Dán.) - Tomljanovicová (6-Austr.) 6-1 6-4
Hibinová (Jap.) - Di Lorenzová (USA) 6-4 6-3
Rogersová (3-USA) - Liuová (USA) 6-2 6-2
Koviničová (Č. Hora) - Davisová (USA) 6-1 1-6 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Broadyová/Sharmaová (Brit./Austr.) - Martincová/Fruhvirtová (ČR) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
SydneyOpen
snad si holky pohnou ať se Linda dostane na kurt co nejdřív, nehodlám bejt vzhůru do tří do rána smile jinak Osorio pěkná infarktovka dneska... no rozhodně takový černý kůň RG, neříkám na výhru, ale nasazené hráčky by si na ní měly dát bacha. Proboha ať na ni Petra nenarazí, známe to, třeba Cepede v 1.kole RG 2018... smile
Reagovat
tommr
přesně jak jsem čekal: Sharma už vedla ve druhým setu 4:1, ale pak úplně přestala hrát. Takže se jde do třetího a na Lindu si ještě počkáme minimálně hodinu ... smile
Reagovat
tommr
přesně jak jsem čekal: Sharma už vedla ve druhým setu 4:1, ale pak úplně přestala hrát. Takže se jde do třetího a na Lindu si ještě počkáme minimálně hodinu ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Clara to tam kosí, uvidíme, jak jí bude sedět styl CMOS (smilenebo radši Camilly). Ta se dnes slušně a hlavně zbytečně vyšťavila. Těžko říct, jestli Mc Fail tlačili všichni svatí nebo pekelníci, ale ona se jim hrdě postavila, aby neznesvětila své jméno. To je žena - hrdinka!, ne jako Velkomatkasmile
Jak už jsem tu předpověděl, ve třetím setu se odehrálo velmi kvalitní WTA divadlo.
Přál bych si zápas Clara vs Lindasmile
Reagovat
smazaný uživatel
čarodějka :-)
Reagovat
FulnekUltras
to zase sojka vyleze na mauzoleum
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vyletísmile
Reagovat
FulnekUltras
recitaci jepičí ódy rozhodně neunikneme ;-)
Reagovat
sojka1
za nekym zustavaji nenavistne zvratky, za nekym ody, takovy uz je beh zivota....
Reagovat
FulnekUltras
však Ti tu jepičku nikdo nebere ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
čarodějka :-)
Reagovat
sojka1
nevidela jsem zatim ani jedno kouzelnicke cislo... "Podrobnosti pripravujeme." :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ten správný WTA zápassmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Osorio je roztomilásmile
Reagovat
dadaft
Obzvlášť bekhend Clary má opravdu výborné parametry a je schopná s ním pravidelně zakončovat.
Ale i jinak dost dobrý ...
smile

Dneska ještě musím okouknout tu Mariu Camilu Osorio Serrano, když je tady kolem ní takové haló, v Bogotě jsem ji nestíhal ...
Byl by to hezký duel nastupujících talentů.
Reagovat
sojka1
Serrano se uplne klidne muze vykazit a vyhazet... nebo ne, jeji hra je takova ucesana neucesana - stejne jako cop, oboji musi casto prepletat... :-) Ale verim, ze oproti mdle Christine znovu vynikne jeji zivost, nadseni a zapal. Linette je take studeny nos a ten kontrast byl usmevny. Magda treba dala kratas, ktery se vratil na jeji pulku, Maria dobehla, nasledoval uzas a pak se z toho u site mohla potrhat smichy jak mala holka... osvezujici... :-)
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ten kraťas byl ve finále Bogoty, jestli se to teda nezopakovalosmile
Reagovat
sojka1
v Bogote si ho neuvedomuju, tento byl s Linette, cihala jsem totiz, jestli se taky alespon usmeje. Myslim, ze ji Maria svym virenim, elanem a pokrikovanim pekne iritovala. Usmala. :-) Maria se ale pochechtavala jeste cestou zpatky do hry, zduraznuju, ze pobavene, ne ukrivdene.... ;-)
Reagovat
EllNino
Já tu holku už od té juniorky US Open registruju ... a je to takovej čertík z krabičky ... ale otesat a bude výborná :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi je to její hrou, protože zápas proti Linette jsem neviděl. Muselo se to tedy stát znovu.smile
Mc Fail může hrát klidně se zavázanýma očima - co trefí, to padne na lajny nebo přes páskusmile
Osorio prostě nemá pořádný servis a občas se špatně rozhoduje. Věřím, že Linda by ji dala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist