Tenis bez videa? Je to směšné, spílala Gauffová po sporném momentu na French Open

6. 6., 21:44
Aktuality 30
Coco Gauffová apelovala po dnešní semifinálové porážce na Roland Garros s Polkou Igou Šwiatekovou na zavedení videa, které by pomohlo rozhodčím posuzovat sporné situace. Světová trojka poukazovala na sporný moment ve čtvrté hře druhé sady, kdy umpirová sudí Aurélie Tourteová přiřkla po diskutabilní situaci fiftýn její soupeřce. Přestože Gauffová game vyhrála a vedla 3:1, nakonec utkání ztratila poměrem 2:6, 4:6.
Profily hráčů
Coco Gauffová (© AFP)

"Bylo to zdrcující. Když hrajete proti ní (Šwiatekové), záleží na každém bodu. Záleží na něm proti komukoliv, ale hlavně proti ní. Myslím, že to byl jeden těch momentů, ale překonala jsem to. Tu hru jsem vyhrála," řekla Gauffová.

Američanka přišla o první set za 37 minut, v úvodu druhého ale vedla 2:1. Za stavu 15:0 pro Gauffovou zahlásil čárový rozhodčí při podání Šwiatekové, které její soupeřka zahrála do zámezí, aut. Tourteová ale označila servis za dobrý a udělila fiftýn Šwiatekové. Gauffová protestovala, že míček odehrála až po ohlášeném autu a chtěla výměnu opakovat. Neuspěla a vzápětí neudržela slzy.

"Obvykle nejsem z těchto rozhodnutí tak frustrovaná, ale myslím, že to byla prostě kombinace všeho, co se v tu chvíli dělo," uvedla loňská vítězka US Open.

Po utkání na tiskové konferenci apelovala na zavedení videa a opakovaných záběrů. Systém zkoušeli loni pořadatelé US Open. Tenisté a jejich týmy tehdy dostali pro využití videa tři možnosti na set plus jednu dodatečnou na tie-break. Systém už s úspěchem testovala také řada turnajů ATP.

"Tenis je jediným sportem, kde nejen, že nemáme video, ale často rozhoduje jeden člověk. V jiných sportech obvykle rozhoduje více rozhodčích," řekla Gauffová. "Myslím, že je směšné, že to nemáme. Nejen proto, že se to stalo mně, ale prostě myslím, že by to měl mít každý sport. Jako hráče vás to štve, když zpětně vidíte, že jste měli pravdu. Jenže co si z toho už v ten moment vezmete," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Mantra
Nebyla dost dobrá. Keci nemaj cenu.
Reagovat
GeoTen
Prosím, kecy se píší s tvrdým "y", jinak Coco má za mě pravdu.
Reagovat
zfloyd
v Madridu měli na antuce jestřába , tak by ho snad mohli mít i na GS , nebo ne ??
Reagovat
Sinuhet1
Ja vim ze se tenkrat vymlouvali ze to na antuce neni presny a kdesi cosi
Reagovat
paddy
Právě že na antuce zůstává stopa, ale i tak se rozhodčí a hráči neshodnou. To stejné bude u videa. smile
Reagovat
GaelM
Pořád přesnější, než lidské (pidlo)oko.
Reagovat
farr
Hawk Eye LIVE systém povinně aspoň na všech GS a 1000 turnajích a pochopitelně pokryté všechny kurty. Stačí pak jen podavači míčků a umpire jako povídač skóre, Video na dvojdopady a chyby nohou, 100% vyloučení jakékoliv křivdy. Absolutně neprůstřelný systém. Zůstáva rozum stát, že to ITF nevyžaduje jako základní podmínku. Za mě zcela jednoduché a prosté... Nechceš... nevadí, GS může pořádat na drcený cihličce, travičce nebo betůnku někdo jiný a jinde. Říkám to už léta, kdoví zda se toho, ale někdy dožiju tahle tradiční zpátečnická zabedněnost tenisu docela dost škodí...
Reagovat
RFanousek
No nevím. Nepřijde mi, že by ten call ovlivnil její úder.
Reagovat
Nola
jj, ale bolo by fajn keby existoval, hraci by boli spokojnejsi keby to mali potvrdene aj inak ako rozhodcom, slabsie povahy dokazu predviest totalny kolaps, ked maju pocit nespravedlnosti, mne dodnes rezonuje v mysli zapas Nadala s Goffinom, ked Nadal zahral uder totalne do autu a slepy umpire mu priznal fiftyn, do tej doby Goffin celkom valcoval Nadala, po tomto rozhodnuti uplne skolaboval, netvrdim, zeby neskolaboval aj tak, ale v tomto zapase to bolo uplne evidentne
Reagovat
tommr
At už měla Gauff pravdu nebo ne její chování při dohadování s rozhodčí bylo značně nepatřičné. Začíná chytat hvězdné manýry Sereny aniž by měla její kvality ...
Reagovat
paddy
Serena byl její vzor, tak bych to bral jako součást její osobnosti. smile
Reagovat
PetaM
To nejsou manýry Sereny. To je normální chování afroameričanů.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Proste opice z dzungle.
Reagovat
Nola
skoda, ze tu neexistuje ban, xenofobia, rasizmus sa dnes stala akousi formou diskusie
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Ale to víš, že existuje. Akorát musíš být trochu aktivnější, něžvanit a raději mě honem honem napráskat, už se dívím, kde to vázne...tak šup, ty šmudlíku.
Reagovat
milik254
Ty jsi dement tyjo
Reagovat
milik254
Rasismus a ani se to nesnažíš skrývat?
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Ne, proč? Každý má rád něco jiného.
Reagovat
paddy
když chtějí prodlužovat zápasy o 15 minut, tak proč ne, ale už teď si stěžují, že hrají do tří ráno
mohou ale začínat v šest ráno jako lidi ve fabrice, ale to si zase budou stěžovat smile

Už se těším, VAR bude skvělý, protože na videu uvidí, že mají pravdu, ale stejně nedostanou bod. To je trefí šlak. smile

nadšenci najednou změnili názor, ovce nevěděli, kam se ženou smile
smile VAR: Almost two-thirds of supporters oppose system's use in English football, says new survey (2023)
A fans' survey published on Wednesday found that 63.3% were against VAR, with 79.1% of match-goers rating their experience of VAR as poor or very poor.
That contrasts with a 2017 survey by the Football Supporters' Association - prior to VAR's introduction - which found 74.6% of fans favoured the use of video referees to support on-field officials with game-changing decisions.
The National Supporters Survey was commissioned by the FSA and covered 9,645 fans, running online in March and April.
https://www.bbc.com/sport/football/65971724

smile VAR IS RUINING FOOTBALL, AND TECH IS RUINING SPORT (2024)
https://hackaday.com/2024/04/29/var-is-ruining-football-and-tech-is-ruining-sport/

smile Top 10 most controversial VAR decisions in football (2019)
https://www.goal.com/en/lists/top-10-most-controversial-var-decisions-in-football/fq67bxv45s521emlx8zd49s9t

smile VAR is useless! The 10 worst decisions since technology was introduced to Premier League - ranked (2023)
https://www.goal.com/en/lists/var-worst-decisions-premier-league-ranked/bltc091041f327e8c83
Reagovat
paddy
Nejlepší je si nejdřív zjistit fakta, než začít vykřikovat nesmysly smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=o_5uZuRDglA
Reagovat
GaelM
Bez ohledu na to kdo je zrovna na kurtu, nechat místo technologií rozhodovat slepé šašky neschopné uznat chybu je prostě špatně: https://www.youtube.com/watch?v=LkqgiMgumXE

Reagovat
Kandinsky1
Na GS a masters by měl být automatický jestřáb povinností.
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
hanz
Korýsku, vo co ti jde? Gem si vyhrála a posléze se stejně poroučela... takže tady žádný výmluvy neuspějou... co měla říkat Krejča, když jí ten Frantík vobral o mečbol, tam o něco šlo, tady šlo jen o jednu malou epizodku...
Reagovat
Sinuhet1
Jo Bara ve finale GS, nedokazu si predstavit ze by to tenkrat prohrala, to by bylo opravdu silene
Reagovat
frenkie57
Nestalo se to v SF se Sakkari? Jenom si ověřuju, jestli mě ještě slouží paměť, jinak je to jedno.
Reagovat
Yonaash
Jj, je to tak
Reagovat
Sinuhet1
asi jo, semifinale se uz nepamatuju, ale vim ze ve finale Bara na konci dala dobry mic, rozhodci to sel zkontrolovat a nasel uplne jinou stopu a ohlasil aut (v televizi to potom ukazali ze to byl dobry mic)
Reagovat
Sinuhet1
nebo to bylo mozna obracene, byl to aut a dala to jeji souperka..... sorry uz je to dlouho
Reagovat
frenkie57
Myslím, že jo, že to Sekyra dala do autu, ale upír to viděl jako dobrý míč. Ale ruku do ohně za to také nedám, musel bych si to najít a přehrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist