Tenis už není na prvním místě, tvrdí Djokovič

6. 3. 2017, 16:29
Aktuality 49
Novak Djokovič v srbské talk show přiznal, že tenis už není nejdůležitější věcí v jeho životě. Devětadvacetiletý Srb má na prvním místě rodinu a snaží se vše skloubit tak, aby byl co možná nejlepším tenistou, otcem i manželem. To je však pro bývalou světovou jedničku hodně náročné. Djokovič samozřejmě chápe veškerou kritiku na jeho osobu, nicméně se snažil pro kanál RTS alespoň trochu osvětlit momentální situaci.
Profily hráčů
Novak Djokovič s rodinou

Novak Djokovič se nechal slyšet, že tenis už pro něj není na prvním místě. Dvanáctinásobný grandslamový šampion chce stále dosahovat skvělých výsledků a být nejlepším tenistou na světě, ale zároveň se snaží být tím nejlepším možným manželem a otcem.

"Jakmile se Stefan narodil, odsunul jsem tenis na druhou kolej," uvedl Djokovič v srbské talk show. "Jsem teď otcem, manželem a beru to jako požehnání. Jsem ve fázi, kdy se snažím být tím nejlepším možným manželem, otcem i tenistou."

"Je to samozřejmě výzva, ale myslím že ne nemožná. Každý chceme být v tom, co děláme, nejlepší. Na druhou stranu, každodenně stoprocentní ve všem být nemůžu, i když se o to maximálně snažím. Nemohu ale ze sebe vydat tolik, kolik ode mě očekávají ostatní. Mohu však vydat tolik, kolik od sebe očekávám já sám," dodal.

Srbský tenista byl ještě do loňského French Open, kde triumfem získal kalendářní grandslam, takřka k neporažení. Od té doby se však jeho výkonnost i výsledky zhoršily. Přišel o post světové jedničky a nemůže být spokojen ani s vývojem letošní sezony, přestože ji zahájil úspěšnou obhajobou titulu v Dauhá.

Devětadvacetiletý rodák z Bělehradu totiž vzápětí vypadl už ve druhém kole Australian Open, kde nestačil na senzaci turnaje Denise Istomina, a brzy skončil i na další akci v Acapulku, kde ho minulý týden ve čtvrtfinále vyřadil Nick Kyrgios.

Djokovič zatím za své letošní výkony sklízí jen kritiku. Srb se ale brání, že není jednoduché skloubit kariéru profesionálního tenisty se soukromým životem.

"Samozřejmě si každého názoru vážím, ať už negativního nebo pozitivního. Vždy se vše snažím brát z té lepší stránky. Nicméně některé věci vůbec neberu v potaz, pokud nedávají smysl. Vím, kdo jsem, odkud pocházím, kam směřuju i kde jsem. Každý má právo volby. Každý má právo si prožít život podle svého a přemýšlet, jak uzná za vhodné. Ostatní by to měli respektovat."

I když se na Djokoviče valí kritika ze všech stran a je osočován, že tenis není jeho nejvyšší prioritou, Srb hodlá hrát dál a to ještě několik let.

"Pořád budu hrát se stejnou vášní a láskou, jakou jsem pocítil, když jsem poprvé v životě držel raketu v ruce. Tenis mi dodává sílu a vyvolává ve mně ohromné emoce. Pokud tyhle pocity nepominou, budu hrát dál. Post světové jedničky je stále jedním z mých cílů. Chci se do čela žebříčku vrátit, ale není to hlavní cíl."

"Budu rád, když se znovu stanu světovou jedničkou díky dobrým výsledkům a zápasům. Pořád se chci zlepšovat a mít dlouhou kariéru. Ačkoli mi táhne už na 30 let, nemyslím si, že bych s tenisem v nejbližší době skončil. Pořád můžu dosáhnout spousty věcí a něco dokázat sobě i ostatním."

"Ale můj život už není jen o tenise. Nemůžu se rozdvojit. Nejde jen tak oddělit život profesionálního tenisty od života otce, manžela, syna, bratra a přítele. To vše jsem já, pouze tak jsem kompletní."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djokovic v druhom kole zas Del Potro, v treťom Kyrgios a v štvrtom víťaz zápasu Nadal/Federer.

Ďalší kuriozny žreb, pán Boh zaplať, že to nie je GS, lebo vyfasovať takú štvrťku do pavúka je skoro až netenisové.
Reagovat
Nola
to uz nie je kuriozne, ale to uz doslovne smrdi.... aka je sanca, ze schytas 2 turnaje po sebe pomaly identicky zreb?
Reagovat
panzer.dragon
Djokovic v roce 2011 byl fakt jizda, federer i nadal na vrcholu a on si je povodil 10:1, neuveritelny, na antuce, na trave, na tvrdym
Reagovat
turista
Novak Djokovič sice nemá tolik příznivců, ale tenisově je opravdu vyjímečný.
Reagovat
Roger_Federer
https://m.youtube.com/watch?v=Ln763zbR58A
Reagovat
Marduch
To co za provokaci??
Reagovat
smazaný uživatel
Ovečky a ich kozička?..:)
Reagovat
Roger_Federer
https://m.youtube.com/watch?v=MDExwAEyj4g
Reagovat
Roger_Federer
https://m.youtube.com/watch?v=HoPiHlxxLAY
Reagovat
SubOptikT
Hezky, Nole. Dej se tenisově dokupy a jedem!
Reagovat
turista
Přesně tak!
Reagovat
Padme
nahoru... Každý má nějaké výpadky a ať si zvolí život, který ho bude bavit. Fanouškům ani sponzorům nic dokazovat nemusí. Stejně se určitě zase vrátí na post světové jedničky. Třeba za pár měsíců ..
Reagovat
EllNino
viděli jste podání spodem na mečbol ? :D
Reagovat
Krisboy
Fakt? No tak na to musím mrknout :D
Reagovat
brixner
Nemám ho rád a nikdy jsem neměl...Ale pokud se vysere na tenis kvůli rodině, budiž vše odpuštěno! I když tvrdí, že chce ještě dlouho hrát, oni mu spratkové už vysvětlí, že takhle tedy nééé :-) A pak zase vytasí na ženušku fujaru...A nakonec dopadne, jako Roger :-) Jen s tím rozdílem, že Rogerovu sílu Srb asi nemá...
Reagovat
brixner
A vůbec, kde je psáno, že ty děti jsou jeho? Tyhle jižanky jsou samej temperament, chodí to na vostro...Jako jedna moje sousedka - má tři parchanty a jednou ke mě běželi a volali "Táto, tatí...!" a já musel sousedku ihned zjebat, že to s tou mystifikací ale kurewsky přehání a že fantazie jako jó, ale já jakožto vzornej vyndavač, nepřicházím naprosto v úvahu! Pak se zamyslela a říká mi :" Hm...a to můžu bejt ráda, že nemám psy, kurwa, to byl tenkrát nechutnej mejdan...Máš pravdu, ty jako pomatenej nealkoholik, si tam bejt ani nemoh...Ale já jim ňákýho toho fotra sehnat musím, nevíš vo někom?" Byl jsem rád, že se jí vrátila paměť, co já bych si jináč počal...Jenže já starej dobrák jsem se stejně k tomu nejmenšímu spratkovi vohnul, jako že mu jí preventivně jednu plesknu a vtom - pích - a bylo to! Píchlo mi v kříži a jak se tak v úklonu sunu pryč, slyším toho smrada, jak říká " Hele, brácha, von se asi posral!"
Takže dejte pokoj s parchantama, potuluje se jich tu u nás po sídlišti mraky a každej by mě chtěl za fotra...Copa sem ňákej zlatokop?
:-))
Reagovat
Marduch
Ja bych teda v Chanove nemoh bydlet.
Reagovat
brixner
Tak to já taky ne, prisamboha!
Reagovat
turista
Sakra ty ale musíš Novaka nenávidět podle tohohle příspěvku.
Reagovat
brixner
Nejspíš nemáš ani ponětí o pravém významu slova "nenávist..."
Nepouštěj se do takových diskusí.
Reagovat
turista
No tak rád ho nemáš ani minimálně to se pozná z těch tvých příspěvků na TP. Jde pouze o to jak moc ho nesnášíš. Z jakého důvodu ho nemáš rád nevím. On jediný z první desítky nedrží neustále poker face, umí se usmát a občas zažertovat a taky se hezky chová k dětem.
Reagovat
Kozoroh
Podle sebe soudím tebe? :-)
Reagovat
Nola
to prehlasenie nie je ziadna novinka, pre kazdeho normalneho cloveka musi byt rodina na 1.mieste, ak niekto uprednostnuje pracu pred rodinou, tak zrejme nieco nie je v poriadku....
hra tuzku ako pise jeden uzivatel, ale jeho to velmi mrziet nemusi, ak fandi inemu... ja si snazim uzit, kazdy jeho zapas, aj ked prehra....nie je mozne sa udrzat niekolko rokov v rade na vitaznej vlne - a ze, nie je sam...
pan redaktor vybral velmi peknu fotku v zahlavi clanku, velka pochvala
Reagovat
Fandina
A fotka z twitteru v článku je také pěkná.
Reagovat
Marduch
Jj krásná
Reagovat
VlS
Souhlasím, nic není normálnější, než mít na 1. místě děti a rodinu, zvlášť když už máš vyděláno a i tak vyděláš ještě dost, i když se tím tenisem budeš už jen bavit.
Reagovat
fialka
Aj druhá foto je veľavravná. Vrcholovému tenisu sa obrátiť chrbtom a s rodinou pozerať do diaľky šíreho mora, do budúcnosti. Život majú pred sebou. Vieš, ja ho nemusím, ale s vetou "Každý má právo si prožít život podle svého.." 100%-ne súhlasím.
Reagovat
panzer.dragon
https://www.youtube.com/watch?v=XBZ64YGoqQE

libovej match z dob, kdy djoka ještě zajímal tenis
Reagovat
Pe3k
Jj taky sem se na nej dneska dival.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dalsi z tych matchov, kedy sa Rafa vyšťavil a následne na haluz prehral s Rogerom, ze?..
Reagovat
panzer.dragon
rafa měl zas o zápas mín na turnaji
Reagovat
Pe3k
Ten upracovany, silovy tenis si vybira svou dan. Jsem zvedavy jesi letos Rafa vydrzi alespon do us open.
Reagovat
turista
No Rafa by měl taky myslet na nějaké potomky, jinak mu zbydou pouze hromady pohárů a hromady peněz. Bez dětí o hodně přichází.
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako ako deti o veľa prichádzajú, keď nemajú otca 3/4 roka pri sebe.

Rafa ide na to veľmi rozumne, nič mu neutečie, deti počkajú.
Reagovat
George_Renel
Já bych řekl, že takový Roger je s dětmi rozhodně více, než třeba výše postavený manager.....
Reagovat
VlS
Asi tak
Reagovat
Fandina
A hned jsou nabídky na trénování a kritika guru.

http://www.tennis-arena.cz/djokovic-se-trapi-pomoci-chce-acirc-raquo-matematik-acirc-laquo-obradovic-16971cz/
Reagovat
Kozoroh
No1e potřebuje nového kouče, který by mu dodal impulz do hry. Spolupráce s Vajdou se vyčerpala. Vajda ostatně chtěl své působení v týmu omezit, ale loňský vývoj kolem Novaka mu v tom zabránil. Djoker si možná myslí, že mu rutina s Mariánem stačí, ale to se hluboce mýlí. Otázkou je, co může No1eho probudit z letargie - žádný majorový triumf v sezóně po 6 letech? Vypadnutí z TOP 2? Nebo něco ještě horšího?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten bulvárny titulok :)
Reagovat
smazaný uživatel
hraje tužku tak se vymlouvá na jiný priority... trapáááák
Reagovat
Kozoroh
Sám jseš trapák, nulo.
Reagovat
turista
To je úplná pitomost. Proti Gyrosovi hrál Novak dobře, ale ten měl zcela mimořádný den takže vyhrál.
Reagovat
d@ve
Hoden svého nicku, což? :)
Pravděpodobně jsi taky ještě nedosáhl věku na to, abys měl svou rodinu. Jinak bys to zřejmě pochopil. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
nevotravuj negramote... běž si radši koupit lízátko
Reagovat
d@ve
Ta mládež má dnes ale vychování. Igora Hnízdo na ně.. :D
Reagovat
Krisboy
Jednou za pozdní příchod, a jednou za lhaní!
Reagovat
turista
No jo jsou produktem této doby.
Reagovat
smazaný uživatel
přestaň se vymlouvat na dobu kloučku, za výchovu dětí odpovídají jen rodiče :)
Reagovat
turista
Hele ty s..či nehoň si na mě triko. Mě je 56, mám 2 děti a o životě toho vím víc než ty. Doba opravdu za nic nestojí. Z dětí hovada nevychovávám. To obstarají jiní rodiče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist