Tenisový talent Urbánek je po střetu s vlakem v kómatu

30. 5. 2011, 17:22
Aktuality 27
Zákulisím českého tenisu otřásla smutná zpráva. Dvacetiletý talent prostějovského klubu Radim Urbánek leží po srážce s vlakem v kómatu v olomoucké fakultní nemocnici. Lékaři mu dávají naději zhruba třicet procent, informuje Deník Sport.
Profily hráčů
Radim Urbánek

Nešťastná událost se stala minulý pátek na železničních kolejích v Prostějově, kde strojvedoucí vlaku jedoucího směrem Kostelec na Hané sice použil rychlobrzdu, srážce s mladíkem ale zabránit nemohl. Mladým mužem, který byl s těžkým zraněním hlavy a hrudníku převezen do olomoucké fakultní nemocnice, byl tenista Radim Urbánek.

Proč k tragédii došlo, se zatím neví. Je možné, že si v kolejišti pouze krátil cestu a se sluchátky na uších nezpozoroval, že se za jeho zády řítí vlak. Podle deníku Blesk mladý tenista možná na kolejích seděl nebo stál.

"Mohu potvrdit přijetí dvacetiletého pacienta po střetu s vlakem. Má těžká zranění hlavy a hrudníku a je v kómatu. Vzhledem k tomu, že jeho stav je velmi vážný, je prognóza nejistá,“ sdělil deníku Sport Egon Havrlant, mluvčí nemocnice. Šance, že Urbánek svá zranění přežije, je podle lékařů údajně třicetiprocentní. Rodina již těžce zraněného sportovce navštívila.

"Je to obrovská tragédie,“ hlesl majitel prostějovského klubu Miroslav Černošek. "Radim je velice oblíbený kluk, který byl součástí prostějovského tenisu. Je to velmi smutná situace a nesmírná tragédie pro jeho rodinu,“ dodal.

Urbánek byl v roce 2005 zvolen Talentem roku českého tenisu, o čtyři roky později byl 25. juniorem světa. V té době už trénoval s daviscupovým týmem a svým důrazným leváckým servisem připravoval Berdycha se Štěpánkem na francouzského ranaře Llodru.

V současném žebříčku se pohybuje až v druhé tisícovce, neboť dal přednost studiu vysoké školy. "Radim je velmi inteligentní a nebyl schopný se rozhodnout, jestli škola, nebo tenis, tak šel v tenise trochu dolů. Ale mysleli jsme si, že se zlepší. Na juniorském mistrovství světa do 16 let vyhrál všechny zápasy," uvedl pro Deník Sport Černošek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Deník Sport

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
zase tak horký s tím jeho talentem to asi nebylo... vždyt má 20let a nic.... v tomhle věku už měl Berdych byl dávno ve stovce a měl několik skalpů TOP10 hráčů včetně Federera
Reagovat
smazaný uživatel
tady nejde o talent...
Reagovat
smazaný uživatel
zavři držku...a ja myslel, že si tak trochu srandysta a zatím jsi guma. táhni !
Reagovat
darek.vrana
A není to jedno?? A potom, co je to prosím tě TOP10? To je nějaká strana? Čteš vůbec někdy ty články? Kdo má ty slitky číst...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
bezte s tim TOP a GRAND SLAM do prdele
Reagovat
darek.vrana
Kdo to nepochopil, to byla ironie.
Reagovat
smazaný uživatel
promin, ja jen ze uz jsem na to alergickej...
Reagovat
smazaný uživatel
hochu tak ty si vážně na přesdržku,a to že seš omezenec tě neomlouvá...d...
Reagovat
smazaný uživatel
je to strašné,držím palce Radimovi,ať se z toho dostane.Doufám že údaje lékařů se nepotvrdí.Jak se může najít někdo kdo si neodpustí k takové lidské tragédii deb. komentář.Svědčí to mnohé o prostoduchosti komentujícího.
Reagovat
smazaný uživatel
je to smutná událost, snad se z toho dostane, ale zas na druhou stranu se asi nikdo nemůže divit, že ho přejel vlak, když chodí přes koleje či po kolejích se sluchátkama v uších, bohužel na to doplatil...
Reagovat
Stan_Borowitz
Hochu, ty to nemáš v hlavě v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Co napsal? Je to odstraněný.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
firestarter
To myslíš vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi prase...tohle muze napsat totalni hovado...tady snad jdou tenisove sympatie stranou ne?
Reagovat
smazaný uživatel
ty blbe nikdo nemůže za to, že ti skazil tiket!!
Reagovat
smazaný uživatel
NIkomu nic zlýho nepřeju, ale teď nemůžu jinak: Škoda, že si takhle neskončil ty hovado!
Reagovat
misoSK
Je strasna tragedia co sa stalo Urbankovi, ale ako mozes nieco podobne priat Ferrerovi? Je to rovnako vyborny hrac i clovek, a ze ti pokazil tiket? sa nepoondi z toho, aj mne pokazil, ale zasluzi si obdiv rovnako ako monfils dnes...a k Radimovi len tolko, ze sa snad z toho dostane, velmi mu prajem skore uzdravenie
Reagovat
a.magerova
Tak sláva ten hnusnej komentář vymazali, díky díky, jen tak dál !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká sláva? A ban opět nedostane? Vždyť se sem chodí vždy jen vyblít! Nick obsahující slovo respekt tomu chudákovi fakt sedne.
Reagovat
petrstary
Jak můžeš vědět, jestli dostal nebo nedostal ban?
Reagovat
smazaný uživatel
Nesnáším ten nešvar dnešních mladých mít v uších za každou cenu nacpaný sluchátka a poslouchat neustále hudbu...třeba i taková rašple Azarenka mi tímhle dost vadí...ale zase tu na kurtu asi vlak přejet nemůže...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se z toho dostane :-(
Reagovat
a.magerova
Taky přeji uzdravení!!!

Co jsou to za koleje, když se tam letos už druhý sportovec tak vážně zranil (v lednu tam zemřel plavecký reprezentant Ondřej Palatka)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedná se o jinou trasu, nežli o tu, kde zemřel Ondra Palatka. Bohužel to byla sebevražda, sám si lehl na koleje a nechal se přejet, měl amputované končetiny i hlavu... :(
Reagovat
ezpana
A je tam v prostevoje podchod? Preco isiel po kolajoch a navyse so sluchatkami v usiach, vsak to je velmi nebezpecne! Ja tiez stale pocuvam hudbu, ale vzdy pouzivam podchod pri prechode na nastupistia. Je to tragedia, ale sam si za to moze
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist