Tenisté dostanou v Paříži víc peněz i za prohru v prvním kole

14. 4. 2012, 14:22
Aktuality 42
Tenisté si na French Open opět finančně polepší. Organizátoři pařížského antukového grandslamu oznámili, že celková dotace letošního ročníku turnaje bude činit 18,7 milionu eur, což je proti loňsku nárůst o sedm procent.

Vítězové dvouher získají shodně 1,25 milionu eur (téměř 31 milionů korun). Razantní zvýšení odměn ale čeká především hráče, kteří vypadnou v úvodních kolech hlavní soutěže: porážka v prvním kole bude tentokrát oceněna 18 tisíci eur (445.000 korun), což je o pětinu víc než před rokem.

Změny jsou reakcí na stížnosti tenistů, kteří rozdělení odměn na grandslamových turnajích kritizovali v průběhu letošního Australian Open.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tolik ani za rok nevydělám...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak místo aby spíš snížily dotace za první kolo a začali to navyšovat od třetího kola tak oni to zrobí naopak .To bude motivace jak cip a věřím tomu že taková Zvonareva je schopna to odjebat už v prvním kole z podprůměrnou hráčkou a to samé i Jankovičová nebo Fish a taká banda hlavně u těch bab tam bych to úplně snížil z jejich trapným tenisem tam bych to zrobil tak že ten kdo by prohrál tak by zaplatil spíš hráč pořadatelům než než pořadatel hráči a nebo by dostali za první kolo úplné h0vno za prohru maximálně by jim pořadatele zaplatili pobyt letenku i zpáteční a to je vše a věřím tomu že i ti největší podvodníci v tenisu by měli velkou motivaci uspět .
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro podvodníky jak stvořené co víc by si mohli přát jak si vsadit na svojí prohru plus ještě prachy za divadlo před diváky,jim přidají ale divákům zdraží o 50 procent vstupenky.
Reagovat
freeteepek
Tak jsem si ze zajímavosti přečetl něco o antukovém povrchu ve Stuttgartu. Cílem bylo vytvořit povrch, který se bude svými vlastnostmi co nejvíce blížit tomu z Roland Garos. Po dlouhém bádání se přišlo na to, že nejlepší bude dát dospod ochranou folii. Na ni rozbité kachličky a nakonec rozemleté cihly. Celé je to údajně tlusté jen 2,5cm! To by mě zajímalo, jak taková konstrukce může vůbec držet pohromadě a jestli používají každý rok stejné kachličky a cihly:-)
http://www.porsche-tennis.de/prod/pag/tennis.nsf/web/english-tournament_claycourt
Reagovat
smazaný uživatel
koukam na to jako blazen. Kachlicky jsou mleta keramika, to asi vlastnostmi chapu... Zajimava je ta jemnost zrnek a asi zakladni spojovaci faktor je olej, krome absorbce vlhkosti ze vzduchu. 2,5 cm tloustka povrchu, bez podlozi - to je sen... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Cíl "co nejvíce" napodobit v hale venkovní kurt bude asi pěknej nesmysl.
Divím se tomu, že při trvalém snažení kopírovat amíky skoro ve všem se v Evropě neprosadil přechod na jejich zelenou hutnou málo prášící antuku, která je k vidění v Charlestonu. Proč se tady musí pořád hrát na tom pomalém pudru?

Další smutná věc je oranžová barva, která se výrazně podepisuje na zhoršení viditelnosti míče v TV. Loni při turnaji v Madridu se psalo o možném zavedení modré antuky. Dojde k tomu?
Poslední dvě MS v atletice byly na stadionech s modrou barvou běžeckého okruhu. Tato změna byla jednoznačně změna k lepšímu.
Reagovat
Heather_Fedex
jo pry bude modra antuka. ale vetsina hracu s tim nesouhlasi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak troufnu si říct, že americká tvrdá "har-tru" se v Evropě nikdy nechytí a tu oranžovou nenahradí :-). Nebyl by to špatný nápad, kdyby se na ní pár turnajů v antukové sezóně odehrálo, ale tady je prostě zakořeněná ta evropská klasika. Navíc by klasičtí antukáři v podstatě ztratili oblíbený povrch :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu prý nerozumím. Madrid se hraje za 3 týdny, žádný čas na změnu už není. Prý letos nebo prý někdy?

A co je tenhle Houston? Materiál har-tru, akorát obarvený na tmavý odstín červené?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to by měla být červená har-tru. Aneb pocukrovaný beton :-).
Reagovat
Heather_Fedex
http://sport.ihned.cz/c1-53933070-v-madridu-chystaji-tenisovou-revoluci-hrat-se-bude-na-modre-antuce
Reagovat
smazaný uživatel
Podkladem antukových kurtů přece nemůže být beton. Kam by se odváděla voda při dešti? Pokud je nahoře antuka a dole nepropustný podklad, budou tam mít po dešti bláto.
Reagovat
smazaný uživatel
To je spíš nadsázka Brozi.
Reagovat
Hook2424
Pokud myslíš antuku třeba na ČT4, tak to máš pravdu to je hnusný obraz. Ostatně jako při všech českých sportovních přenosech. Na to, že platíme 150Kč měsíčně, tak je ten obraz hrozně špatný. Ale když tam pustí přenosy z Golfu, tak je obraz jako víno!!! Aspoň vím, na co se ty naše peníze používají....
Reagovat
Heather_Fedex
uz se nemohu dockat, az vypukne to antukove silenstvi. at uz je kveten!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ne,ne..žádný takový, hezky popořadě, ted je duben a antuková sezona už začala :-)
Reagovat
Heather_Fedex
ja mluvim o absolutnim vrcholu antuky. a krom toho, pro mne to i tak monte carlem jeste antuka nezacina. pro mne turnaj zacina, kdyz na nem startuje roger ;))
Reagovat
gigin
Bože, dej mi sílu !!! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
No mně je to jasný, KDY pro tebe začíná ta pravá antuková sezona, ale pro všechny ostatní, kteří nefandí Rogerovi, prostě už začala, na Rogera si ještě počkáš, no :-) ale neboj, dočkáš se ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja taky nechapu, co se resi, "naaasi" mrtvi predem a nikdo jiny zajimavy, krome Davida, tam uz neni... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jaaak nikdo zajímavý...? Hraje tam Oli Rochus, co kdybys zkusila fandit tomu nejmenšímu, místo největšího? :-) V rámci tvých oblíbených kontrastů.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))......hele, ja na ne s Nandem koukala, nemysli! A mozna zajimave bude Istomin/Tomic a ........ :-)
Reagovat
Heather_Fedex
amen...
Reagovat
smazaný uživatel
...a..:-)..Marin? Nebo třeba Andyho M. osvítí antukový duch :-).
Reagovat
smazaný uživatel
a proc ne? Trefa. Marin je milej a Andy M. me ted, v obdobi Lendlova letopoctu, :-) zajima uz celkem seriozne.......:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už mě nebaví být tak bystrý...:-))).
Reagovat
gigin
jak Novakovi oznámit, aby se z toho turnaje okamžitě odhlásil. Celý je vylosovaný na houby, nikdo zajímavý tam není a ten trouba ani neví, že antuková sezona začíná až nástupem Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, okamžitě mu vyřid, at nejezdí, má strašně hnusnýho pavouka, je tam Berdych, a je to zbytečný, at si udělá ještě dovolenou na Bahamách třeba :-))
At počká na Rogera, jsou kámoši, ne? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: jen hned nehystercit! :-)))

pes: :-) Kdyz jsi tak bystry, tak mi vysvetli, proc kopeme pro kurty zaklady jak na barak, kdyz staci folie a necele tri centaky hliny????
Reagovat
Heather_Fedex
moc hezke od vas, ze berete me slova jako posvatne ;))
emo, nevim, jestli je novak vetsi kamos s rogerem nebo s rafaelem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože by se tam psům špatně hrabalo :-)).

Ale vážně, je to zajímavé..o to víc jsem na Stuttgart zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten můj příspěvek je spíš reakce na tommra :-))
Snad mi to odpustí :-))
A s kým je větší kámoš? Já nevím, tak at si třeba Novak střihne, aby se kluci nehádali :-))
Reagovat
gigin
Emička: provedu, případně zlepším :-)
Sojka: však vy tu vyšilujete, že je to o ničem, celé MC :-)
Heather_Fedex: Bereme. A asi s Rafanem, ne? Věkově jsou si blíž, nevím, těžko říct. Určitě jsem ho viděl na více fotkách s Rafou, než s Rogerem v nějakých volných chvílích ...
Reagovat
Heather_Fedex
ja myslela, ze kdyz do predmetu napises gigin, tak reagujes na gigina a ne na tommra. a odkdy jsou tomas a roger kamosi?? je vubec tomas z atp vubec s nekym kamos??
Reagovat
Heather_Fedex
prikladam 1 video rogera & novaka, mozna si ho uz videl
http://m.youtube.com/watch?v=yKsUbgcw9RI
a souhlasim, ze s rafou je vetsi kamos. anebo mozna novak je vetsi kamos s rafou, nez rafael s novakem ;) dokonce i loni pred davis cupem si pral ve finale argentinu, protoze mezi nimi ma vic pratel nez mezi srbmi
Reagovat
gigin
To jsem samozřejmě viděl. Měl jsem hroznou hrůzu, aby se tam nějak nepožduchali, nebo tak !! :-))Já fakt nevím, jestli je mezi nimi přátelství nebo ne, jestli se to tak vůbec dá nazvat. Myslím vůbec celkově mezi top hráči. Podle mne spíš ne. Jako cha cha cha, chi chi chi, kravinky, bigbít, honit kočičky, ano, ale zásadní kamarádství, ba dokonce přátelství bych tam neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Gigin to pochopil a Tommr, pokud si to přečte, taky..
Reagovat
Heather_Fedex
je to o velkem respektu urcite. ale kdyz si kouknu jejich exhibicni zapas hit for haiti tak tam neni videt ani naznak rivality ale takove to stouchani a jak pises ty chi-chichi-cha-cha-cha ;))
Reagovat
tommr
jj to Monte Carlo je vylosovaný pěkně blbě ... :)
Ty rady Novakovi aby jel radši domů jsou ale už jen tvůj výmysl - podsouváš mi něco co jsem nikdy neřek a dokonce si to ani nemyslím. Tady je totiž třeba rozlišovat. Djokovic si s tím blbým losem určitě nějak poradí, Tomáš má taky určitou i když jen malou šanci pokud chytne formu a jedině Radek je úplně bez šance. Očekávám ale, že Radek vezme účast v singlu jako dobře placenej trénink a ještě si navíc zahraje debla - takže ani jemu bych neúčast v Monte Carlu nedoporučoval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to vymysl, tys to poznal? No bravo :-) ale jinak mam pocit, ze jsi to az tak moc
nepochopil. Je jasne, ze srovnavat Novaka a Radka je blbost, ale smysl myho prispevku je, ze
ty uz dopredu pises katastroficky scenare pro nase hrace, a pritom se jeste nezacalo hrat! Netyka se to jen muzu, ale i pomalu
vsech "nasich" ..vzpominam na tvoje cerne obavy, ze Petra ma hrat s Barou, ktera na ni dobre
zahrala..na tvoji predpoved, ze Andrea ma mizernou formu, atd.
Proto jsem dala priklad s Novakem, jak nesmyslne a zbytecne negativni jsou tvoje obavy. A
kdyz clovek nekomu fandi, ma ho rad, vidi veci kolem nej spise nekriticky, veri mu a je
pozitivni. Ty delas presny opak klasickeho vyznamu slova fandit. Kritizujes az za hranici, jsi
uzkostny, kdyz Petra nehraje, je nemocna, dovoli si predat ceny v tv, ma spatne trenery, cely
realizacni tym, no ja nevim tommre, je to zvlastni..
Reagovat
VlS
vymyslela jsi to skoro dobře. K dokonalosti chybí detaily, třeba aby jeli domů všichni a o vítězi rozhodneme zde na tenis portálu hlasováním. Gigin, Nole a balkánská parta bude mít smůlu. Při pauzírování Rogera vyhraje nepochybně Tomáš a Rafa fans z toho odejdou s amokem. Pavouk - nepavouk, prostě si to tady zařídíme a pak to rozšíříme i na další turnaje včetně GS a OH a žádní zlí cizí hráči (hráčky) nám nebudou kazit radost :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak podle mne by se mělo Monte Carlo zatřešit, nebo zrušit. Z hlediska počasí příšerně vymyšlený turnaj Třeba vloni se tam hrálo za vyloženě neregulérních podmínek, vítr zvedal oblaka antuky foukal je hráčůům do očí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist