Tenisté i kapitán si v Ženevě pochvalují povrch i prostředí

28. 1. 2013, 19:57
Aktuality 8
První trénink mají za sebou čeští tenisté v Ženevě, kde je od pátku do neděle čeká zápas prvního kola Davisova poháru proti domácímu Švýcarsku. Středně rychlý povrch si nejdříve vyzkoušel benjamínek týmu Jiří Veselý a stejně jako kapitán Jaroslav Navrátil si jeho vlastnosti a prostředí haly pochvaloval.
L. Rosol, J. Navrátil a J. Veselý

"Hala je nádherná. Kurt je středně rychlý, spíš pomalejší a skáče to nahoru. Máme vynikající podmínky a doufám, že se dobře připravíme," řekl Navrátil na Facebooku daviscupového týmu. "Kurt je středně rychlý a myslím, že nám bude sedět a že to kluci zvládnou," dodal v hale Palexpo u letiště Veselý. 

Dopolední trénink v Ženevě vedle Veselého absolvovali ještě Lukáš Rosol a Ivo Minář, náhradník za zraněného Radka Štěpánka, kterého čeká operace. Jednička držitelů 'salátové mísy' Tomáš Berdych se k týmu připojí odpoledne. 

Už druhý den trénovali v hale s kapacitou 4700 míst i domácí Švýcaři, kteří se musejí obejít bez světové dvojky Rogera Federera. Se Štěpánkem měli být Češi jasnými favority, ale při jeho neúčasti se poměr sil změnil. "Šance jsou padesát na padesát, možná si myslím, že jsme pořád mírným favoritem," řekl Navrátil. 

Navrátil: V pátek může hrát i Veselý, nebo Minář
Při neúčasti Štěpánka je dvojkou Rosol, 73. hráč světa, který se po třech zápasech za rozhodnutého stavu dočká ostrého daviscupového utkání. "Doufám, že tu šanci využije," řekl Navrátil, ale naznačil, že by Rosol, kterého minulý týdne trápila viróza, v pátek hrát nemusel. "Síly se dají rozprostřít. Může hrát on, ale je možná i alternativa, že v pátek proti Wawrinkovi nastoupí Veselý nebo Minář," nastínil kapitán. 

Šestý hráč světa a čtvrtfinalista z Melbourne Berdych odletěl z Austrálie nadvakrát. Poprvé se letadlo, v kterém seděl, muselo kvůli technické závadě na podvozku vrátit. "To nebylo nic příjemného a hlavně to zabralo hodně času," řekl Berdych v neděli. 

Jako každý rok si zvyká na vysoký teplotní rozdíl. V Melbourne dosahovaly teploty 40 stupňů Celsia, zatímco v Evropě mrzne. "Za oknem poletuje sníh, až se mi to nechce věřit. To je největší skok, který v roce zažijeme, ale už jsem to párkrát absolvoval. Důležité je zůstat v teple a dávat na sebe pozor, aby člověk zůstal fit," řekl Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Carlos_Moya
Tak rozhodně má Rosol větší šanci než Veselý. Přece jen už porazil třeba Nadala, tak proč se nedostat do transu proti Wawrinkovi. Je to Davis cup, tam nemá cenu šetřit nějaký síly a taktizovat slabým hráčem. Nikde není napsaný, že Berdych Wawrinku porazí, pak se nám může nasazení Veselýho krutě vymstít.
Reagovat
hatatytla
Nevim jak je na tom Veselý s výkonností ted momentálně, ale co jsem měl možnost ho vidět na lonských českých challengerech, tak to žádná sláva nebyla, ani co se týče potenciálu, horko těžko to v budoucnu vidím na Top 100 natož třeba 50. Taky nevim jak k jeho nominaci příjdou hráči, kteří jsou nad ním jak žebříčkově tak herně. To, že do něj pan černošek a spol. nasypali spoustu peněz by ještě nemělo znamenat vstupenku do DC týmu.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu před ním na žebříčku jsou všichni hráči, kteří už v DC reprezentovali a on udělal za rok skok o čtyřista míst na žebříčku na rozdíl od nich, kteří si víceméně udržují postavení již několik let. Je mladý, tak ať se učí a poslední dobou vyhrál na co šahl i když jsou to futures.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc by v patek nemohl hrat jirka s wawrinkou? Myslim si ze by Rosol ho neporazil a pro jirku by to byla dobra skusenost a mohl by jenom prekvapit. Wawrinka by ho urcite podcenil.
Reagovat
darek.vrana
To je pěkná blbost. Proč by ho měl podceňovat? Proč bychom měli záměrně posílat slabšího hráče, tomu fakt nerozumím. Pro Veselku bude zkušenost i to, když nastoupí za rozhodnutého stavu. I když musím říct, že bych ho taky už chtěl vidět hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis ze by Lukas mohl porazit wawrinku?
Reagovat
darek.vrana
Rozhodně to není scifi jako v případě Veselého. Ale i kdyby, Rosol přece ty zkušenosti potřebuje taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist