Tenisté profesionály ve fotbale neporazili. Gólově se prosadili Murray a Baghdatis

24. 3. 2011, 12:30
Aktuality 2
Tenisové hvězdy včetně Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče odhodily rakety a v Miami proti druholigovému týmu americké ligy sehráli charitativní fotbalové utkání, aby vybrali peníze pro zemětřesením a následným tsunami zničené Japonsko. Tenisová jedenáctka prohrála 2-4, důležitý je však výtěžek z celé akce.
Tenisté ze země fotbalových mistrů světa

Tenisté již pravidelně pořádají nebo se zúčastňují charitativních akcí, na kterých se má vybrat částka na pomoc obětem živelných katastrof. Naposledy 'matka příroda' ničivě udeřila začátkem března v Japonsku, kde si zemětřesení o síle 8,9 stupňů Richterovy škály a následné tsunami vyžádalo podle posledních zpráv minimálně 9.700 obětí, dalších více než šestnáct tisíc lidí se pohřešuje. V zemi vycházejícího slunce navíc roste obava z radiace, která se šíří z poškozené jaderné elektrárny ve Fukušimě.

Djokovičův výběr::
'Základní sestava':
Novak Djokovič (kapitán)
Kei Nišikori
Feliciano Lopez
Juan Monaco
Richard Gasquet
Viktor Troicki
Andy Murray
Marcos Baghdatis
Jo-Wilfried Tsonga
Jürgen Melzer
Gasquetův fyzioterapeut (brankář)

'Náhradníci':
Alexandr Dolgopolov
Potito Starace
Ruben Ramirez Hidalgo
David Marrero
Fernando Verdasco
Rafael Nadal
David Ferrer

fotogolaerie z utkání

Včera se tak v Miami, kde tenisté v těchto dnech začínají bojovat na turnaji Masters 1000, uskutečnil na stadionu Ransom Everglades High School charitativní fotbalový duel. Jedenáctka složená z hráčů ATP se utkala s druholigovým celkem americké fotbalové soutěže Fort Lauderdale Strikers. 

Zápas se hrál na 2x20 minut a probíhal za uvolněné atmosféry. Tenisté se dočkali velkého aplausu publika, ve kterém seděla především spousta dětí. Samotný zápas skončil vítězstvím profesionálních fotbalistů 4-2, když se v tenisovém výběru gólově prosadili Kypřan Marcos Baghdatis a Brit Andy Murray. 

Ve výběru srbského kapitána Novaka Djokoviče, který letos na tenisových kurtech ještě neprohrál, po hřišti kromě něj a střelců branek běhali také Japonec Kei Nišikori, Rakušan Jürgen Melzer, Ukrajinec Alexander Dolgopolov, Srb Victor Troicki, Francouzi Jo-Wilfried Tsonga a Richard Gasquet, či tenisté ze země fotbalových mistrů světa Španělé Fernando Verdasco, David Ferrer, Feliciano López a Rafael Nadal. Světová jednička, velký fotbalový fanoušek a čestný člen Realu Madrid, zápas začal na lavičce náhradníků. 

Na trávníku chyběl například velký příznivec podobných akcí Roger Federer, který se ale s ohledem na zdraví fotbalu raději vyhýbá.

Večer po neobvyklém sportovním zážitku se všichni aktéři utkání sešli u večeře, na které se vybrali další peníze. Výtěžek z obou akcí poputuje americkému Červenému kříži, který humanitárně pomáhá v Japonsku.

Takto tenisté nedávno trénovali v Indian Wells:


 

 

Luboš Zabloudil, YouTube

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
video ze zapasu neni?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist