Textař Horáček navštívil US Open a sází na podceňované

7. 9. 2015, 20:55
Aktuality 15
Uznávaný textař, básník, spisovatel a producent Michal Horáček vyrazil po třech letech znovu na US Open a nezapřel duši sázkaře. Na menších dvorcích fandil českým hráčům a užíval si New Yorku.
Michal Horáček

"Tady neskládám. Jsem rád, že jsem na pár dnů mimo a úplně si vyčistím hlavu. Jsem šťastný, že jsem tady, v jiném jazykovém prostředí, v jiném světě a ve světě, který mám opravdu rád. Tenis mám rád," řekl ve Flushing Meadows. 

První týden turnaje povzbuzoval Barboru Strýcovou, viděl zápas Denisy Allertové. O Lucii Šafářové psal, jak jí září oči. "Ona je měla laserové," říkal zaujatě. 

Tenis stále hodnotí očima bookmakera. "Vždycky se dívám, co bych tak očíhnul. Kdo je podceňovaný, mohl by příště překvapit a kurz na něj by mohl být předaný," řekl jeden ze zakladatelů sázkové kanceláře Fortuna. "Vždycky se na to tak dívám, je to vzrušující. Vsadím tak osm deset dolarů přes internet," uvedl. 

Na posledním grandslamu sezony je asi pošesté. Premiérovou návštěvu zažil před čtvrtstoletím, po pádu komunistického režimu spěchal na vlastní oči sledovat světová esa. "Šel jsem po jménech, která jsem předtím sledoval v černobílé televizi. Hlavně na Connorse," zmínil bývalou americkou hvězdu. 

Má rád techničtější tenisty, kteří soupeře rozeberou. Typickým příkladem byl Slovák Miloslav Mečíř. "On byl hravá kočka. To mě baví, tyhle vymyšlené smyčky a procesy chytrých hráčů. To byl Mečíř a také Korda. Korda se mi líbil, to byl jeden z nejtalentovanějších lidí tenisově, co jsem viděl," řekl Horáček. 

Vidět okrajová dramata, to je fantastický
Ze současné generace českých hráčů sleduje nyní úspěšné tenistky. A má přehled i o mladých, které zatím nejsou vidět. Drží palce Tomáši Berdychovi, i když jeho styl zrovna neobdivuje. "On hraje nudně. Je těžko se vzrušovat u zápasu Tomáše Berdycha. Trošku bylo možný se rajcovat u Radka Štěpánka, ten měl dobré věci, ale teď jsem ho tady viděl a myslím, že to byla tak poslední sezona," uvedl Horáček. 

Z grandslamů už byl také ve Wimbledonu a v Melbourne na Australian Open. "Tam jsem jednou sledoval Ivetu Benešovou a byl jsem jediný divák. Hrála někde vzadu na šestnáctce, za kurtem už byly jen koleje. Viděl jsem Nadala, Federera stokrát pětsetkrát, ale vidět okrajová dramata, to je fantastický," líčil. 

Sám s tenisem začal po padesátce. "Když jsem se vzdal kariéry kavárenského povaleče a začal jsem něco dělat," usmál se třiašedesátiletý Horáček. Je členem pražského klubu I. ČLTK na Štvanici a doma má kurt s tvrdým povrchem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
nemám slov. Jako textaře písní budiž, ale jinak ? Vůbec mám po chuti si pořizovat CD s populární hudbou....
Reagovat
Roger_Federer
Docela by me zajimalo, zcim presne mas problem?
Reagovat
smazaný uživatel
Me taky, Horacek je suprovej.
Reagovat
Amputace
Duo Hapka+Horáček patřilo v české populární hudbě rozhodně k tomu nejkvalitnějšímu. A Horáček navíc působí jako velice solidní člověk.
Reagovat
FulnekUltras
se někdejší kavárenský povaleč za komančů nezmohl na barevnou televizi, to se mi jaksi nechce věřit... ;) Ale jinak souhlasím přinejmenším s jeho názorem na hru Tomáše Berdycha. Hodnocení Petry se zkušený mediální stratég raději vyhnul... ;)
Reagovat
Roger_Federer
Kavarensky povalec...:), co ja vim, byl milionarem uz za vlady tvych sooudruhu.
Reagovat
Fandina
V článku se o sobě tak zmiňuje.
Reagovat
s7RanG
Na měm oblíbeném portále článek s mou oblíbenou osobností. Jak se to hezky propojuje. Před panem Horáčkem smekám.
Reagovat
smazaný uživatel
Osm deset dolarů? To mluví rovnou v tisících, nebo proč plýtvat časem na takovou sázku? Každopádně s ním bych si klidně rád přečetl dlouhý rozhovor.
Reagovat
smazaný uživatel
on tam nejel kvůli sázce, tou si jen ještě o něco zdramatizoval sledování zápasu..
Reagovat
smazaný uživatel
No když miliardář vsadí pár dolarů, to musí být "vzrůšo" asi jako pro nás kdybychom vsadili 3 haléře :)
Reagovat
gigin
Právěže ti co mají moc, po kterých neposbiras, jsou hákliví na každou kačku. Jinak by jich tolik neměli.
Reagovat
a.magerova
Tak zrovna Horáček ví, co to je, vše prosázet a nemít ani korunu..... když měl Gott 50 let, tak Horáček neměl ani na kytku, už si přesně nevzpomínám, ale mám ten dojem, že kytku potáhli z nějakého hrobu, aby nešli s prázdnýma rukama.... njn, prostě: "Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč !" :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
On to Michal s oblibou trochu dramatizuje, je to ostatně básník a textař, takže z mnohdy šedé a ubíjející reality umí udělat barvitý a vzrušující příběh... ale to je asi dobře, nevím. Když jsem byl mladší a radikálnější, tak jsem tenhle operetní přístup strašně vyčítal Milanovi Kunderovi, když napsal Nesnesitelnou lehkost bytí. Ale dnes už jsem starší a vděčný za každý zajímavý příběh, byť často realitou jen inspirovaný...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist