Thiem v Gijónu vyrovnal své maximum po zranění. O první finále po dvou letech se utká s Rubljovem

15. 10. 2022, 11:57
Aktuality 0
ATP GIJÓN - Dominic Thiem si v hale v Gijónu poradil 6-4 6-3 s Franciscem Cerúndolem a podruhé po zdravotní pauze postoupil do semifinále podniků ATP. O první finále od listopadu 2020 si bývalý třetí hráč světa zahraje s nejvýše nasazeným Andrejem Rubljovem.
Dominic Thiem

Dominic Thiem se loni herně i výsledkově trápil. V červnu si navíc na trávě na Mallorce po pádu poranil zápěstí a devět měsíců nehrál.

Na kurty se vrátil letos v březnu a dlouhá pauza se výrazně podepsala na jeho hře. V posledních týdnech se ale výsledkově zvedá a tento týden v hale ve španělském Gijónu postoupil podruhé po návratu do semifinále.

První dva soupeře bývalý třetí hráč světa dorazil 'kanárem', ve čtvrtfinále si poradil 6-4 6-3 s Argentincem Federicem Cerúndolem

"Od prvního zápasu se na tomto kurtu cítím skvěle. Mám hru pod kontrolou, je tu příjemná atmosféra a hru si užívám. Jsem šťastný, že jsem ve hře i o víkendu a mohu si tu zahrát další zápas," radoval se Thiem.

O první finále od Turnaje mistrů 2020 si zahraje s nejvýše nasazeným Andrejem Rubljovem (h2h 2-3), který porazil 7-5 6-3 Američana Tommyho Paula.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Sebastian Korda a Arthur Rinderknech. Američan s českými kořeny Korda si poradil ve třech setech s Britem Andym Murraym, 27letý Francouz Rinderknech udolal až po více než třech hodinách boje 4-6 6-3 7-6(18-16) domácí nasazenou dvojku Pabla Carreňa, když přežil 9 mečbolů a sám využil až 6. šanci na ukončení zápasu.



• ATP 250 GIJÓN •
Španělsko, tv. povrch / hala, 675.345 dolarů
páteční výsledky (14. 10. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Rubljov (1-Rus.) - Paul (5-USA) 7-5 6-3
Rinderknech (Fr.) - Carreňo (2-Šp.) 4-6 6-3 7-6(16)
Thiem (Rak.) - F. Cerúndolo (4-Arg.) 6-4 6-3
Korda (USA) - A. Murray (Brit.) 6-4 1-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist