Thiem vídeňské prokletí nezlomil, ve čtvrtfinále prohrál s Nišikorim

26. 10. 2018, 20:34
Aktuality 0
ATP VÍDEŇ - Už poosmé startoval Dominic Thiem na domácím halovém turnaji ATP 500 ve Vídni, ale ani letos se dál než do čtvrtfinále nedostal. Dnes v boji o semifinále prohrál snadno s Japoncem Keiem Nišikorim, který je nyní jeho největším soupeřem v boji o 8. příčku zaručující start na Turnaji mistrů.
Dominic Thiem

Poosmé v kariéře startoval Dominic Thiem na domácím turnaji ATP ve Vídni, pátý rok po sobě byl mezi nasazenými. Ani letos se však rakouským fanouškům o víkendu nepředstaví.

Pětadvacetiletý Thiem skončil dvakrát v prvním kole, čtyřikrát ve druhém a letos vyrovnal postupem do čtvrtfinále své maximum z roku 2013. Dál se ale opět nedostal, stopku mu dnes před devíti tisíci diváky ve vyprodané Stadthalle vystavil Japonec Kei Nišikori.

Nejvýše nasazený Rakušan si v prvních dvou kolech poradil ve dvou setech s Belgičanem Bemelmansem i Američanem Querreym, proti Nišikorimu ale neměl šanci. Na začátku zápasu prohrál pět gamů v řadě, ve druhé sadě si udržel pouze jeden servis a prohrál jednoznačně 3-6 1-6.

"Po celý zápas byl jasně lepším hráčem, tento fakt musím přijmout. Měl jsem špatný den," uznal Thiem, který ve čtvrtém vzájemném střetnutí potřetí prohrál.



Thiem stále drží v pořadí letošní sezony osmou příčku zajišťující start na Turnaji mistrů. Na deváté místo, které může být v případě odhlášení některého z tenistů (velmi nejistá účast je především u Del Potra) rovněž postupové, se nově posunul právě jeho přemožitel Nišikori.

ATP Race k 26. 10. 2018
1. Rafael Nadal 7480
2. Novak Djokovič 7445
3. Juan Martín Del Potro 5300
4. Roger Federer 5250
5. Alexander Zverev 4905
6. Kevin Anderson 3900
7. Marin Čilič 3870
8. Dominic Thiem 3535
---------------------- ----
9. Kei Nišikori 3090
10. John Isner 3065

Japonský tenista, jenž se v únoru vrátil po půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí, letos kromě triumfu challengeru čeká na titul. O vídeňské finále si zahraje s Kazachem Michajlem Kukuškinem.

Velmi blízko premiérovému startu na Turnaji mistrů je Kevin Anderson. Dvaatřicetiletý Jihoafričan se po dnešku posunul už na 6. místo před Marina Čiliče a připravit ho o Londýn může už jen málo pravděpodobná kombinace výsledků.

Ve Vídni se druhý nasazený Anderson dostal do semifinále po odehrání pouze jednoho a půl zápasu. V prvním kole přežil mečbol proti Basilašvilimu, ve druhém proti němu nenastoupil Melzer a dnes mu za stavu 7-6 a 1-2 vzdal Chorvat Borna Čorič.

V rakouské metropoli se nedohrálo ani druhé večerní čtvrtfinále, stejně jako to předchozí skončilo po třetím gamu druhé sady. Kvůli zdravotním potížím vzdal Francouz Gaël Monfils, Andersona tak v boji o finále vyzve Španěl Fernando Verdasco (h2h 4-5).

 

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.788.570 dolarů
páteční výsledky (26. 10. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nišikori (5-Jap.) - Thiem (1-Rak.) 6-3 6-1
Anderson (2-JAR) - Čorič (6-Chorv.) 7-6(2) 1-2 skreč Č.
Kukuškin (Kaz.) - Fucsovics (Maď.) 4-6 7-6(2) 7-6(4)
Verdasco (Šp.) - Monfils (Fr.) 6-4 2-1 skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist