Tiafoe na US Open postoupil po skreči Dimitrova, s krajanem Fritzem si zahraje o finále

4. 9., 07:47
Aktuality 7
US OPEN - Frances Tiafoe (26) na US Open podruhé postoupil do semifinále a vyrovnal tak své maximum na grandslamech. Ve čtvrtfinálovém klání mu za stavu 6:3, 6:7, 6:3, 4:1 vzdal Bulhar Grigor Dimitrov (33). Tiafoe tak doplnil Taylora Fritze (26) v čistě americkém semifinále a poprvé od roku 2006 bude ve finále domácí hráč.
Tiafoe si na US Open zahraje druhé semifinále. ( @ Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic )

Dimitrov – Tiafoe 3:6, 7:6, 3:6, 1:4 skreč

Frances Tiafoe na letošním US Open pokračuje ve skvělých výkonech a využil zaváhání některých favoritů. Američan v New Yorku postoupil po skreči Bulhara Grigora Dimitrova do druhého zdejšího a zároveň kariérního semifinále na grandslamech.

V první sadě získal Američan dvakrát soupeřovo podání, ani jednou na vlastním servisu nezaváhal a ujal se vedení. Ve druhé sadě neudržel náskok 4:1 a dějství nakonec ztratil v tie-breaku. Ve třetím a čtvrtém setu měl Tiafoe opět navrch, ale po páté hře ve čtvrtém dějství musel Bulhar utkání skrečovat. Trápilo ho zřejmě stejné zranění, kvůli kterému vzdal zápas ve Wimbledonu.

"Samozřejmě to není způsob, jakým bych chtěl postoupit, ale jsem rád, že to mám za sebou. Jsem tady v dalším semifinále. Neuvěřitelný. Ten zápas měl opravdu vysokou úroveň, ale takhle jsem to skončit nechtěl. Zejména pro mě a pro diváky. Ale uvidíte mě znovu proti jinému Američanovi. Pátek bude pekelný den," vzkázal Tiafoe po zápase.

Zkompletoval tak čistě americké semifinále proti Tayloru Fritzovi. New York tak v neděli poprvé od roku 2006 uvidí domácího finalistu. Naposledy se to povedlo Andy Roddickovi, který si jako poslední Američan zahrál o grandslamovou trofej před patnácti lety ve Wimbledonu. Grandslamové semifinále dvou amerických tenistů se odehrálo naposledy v roce 2005, kdy proti sobě stáli Andre Agassi a Robby Ginepri.

"Bude to největší zápas mého a Taylorova života. Bude to tak speciální. Známe se a hrajeme od svých 14 let. Vím, že jsme dva Američané, ale doufám, že mě podpoříte," dodal směrem k bitvě o finále.

S Fritzem se v minulosti potkal už sedmkrát a zvítězit dokázal pouze v prvním vzájemném duelu v Indian Wells v roce 2016. Na americké půdě je bilance vyrovnaná 1:1, na grandslamech se utkali pouze jednou před dvěma lety na Australian Open. Pro nasazenou dvanáctku to bude vůbec první semifinále na grandslamu.

Tiafoe se v letošní sezoně hodně trápil a vypadl z TOP 20 žebříčku. Formu našel až na tvrdých površích během US Open Series, když si zahrál semifinále ve Washingtonu a první finále na turnajích Masters v Cincinnati. Herní pohodu si přivezl i na poslední grandslam sezony, kde si stejně jako v roce 2022 postoupil mezi čtyři nejlepší a zabojuje o své premiérové finále na majorech.

Výsledky mužské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

7
Přidat komentář
darek.vrana
Ještě tenhle kašpar tam chyběl.
Reagovat
Mantra
Tif má bicak skoro jako Serena
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gríša Když už mu to hraje, tak nefunguje zdraví... GS titul je tedy zřejmě utopie.
Reagovat
Krisboy
Přesně tak... už jsem ho viděl ve finále. Škoda, ale Foe hraje skvěle, rozhodně se nedá říct, že by mu semifinále spadlo do klína.
Tak snad na AO si střihne finále s Djokem
Reagovat
Marduch
Holt jednoručák výrazně přetěžuje jednu polovinu těla, kór v současném tenisu, kdy pevná, úporná defenziva je minimálně stejně důležitá jako útok.
Reagovat
Nola
kto videl zapas s Mrazikom, to musel tusit, uz tam odchodil dva sety, keby dokazal vyhrat v 3.setoch, tak sa mozno zmobiluzuje, on vzdy doplacal na fyzicku a trochu aj na hlavu
Reagovat
Patik
Už je starý chren.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist