Tiafoe v Santiagu vyhrál tie-breakovou bitvu s Jarrym, využil až sedmý mečbol

9. 3. 2021, 16:58
Aktuality 1
ATP SANTIAGO - Frances Tiafoe v prvním kole antukového turnaje ATP 250 v Santiagu zdolal 7-6 6-7 7-6 domácího Niolase Jarryho, když využil až po téměř třech hodinách boje celkově sedmý mečbol. O čtvrtfinále si pátý nasazený Američan zahraje s Argentincem Bagnisem.
Profily hráčů
Frances Tiafoe

Frances Tiafoe na čtvrtém z pěti letošních turnajů zvládl svůj úvodní zápas. Na antuce v chilském Santigu zdolal domácího Nicolase Jarryho a oplatil mu dva roky starou třísetovou porážku z domácího Indian Wells.

Pátý nasazený Američan se v odvetě pořádně nadřel. Vítězství 7-6 6-7 7-6 vybojoval ve večerních hodinách až po takřka třech hodinách boje.

V prvním setu Tiafoe přežil setbol a ve druhé sadě si vypracoval čtyři mečboly, z toho tři v řadě v tie-breaku za stavu 6-3. Ale žádný nevyužil a bitva pokračovala. 

V rozhodujícím dějství se Američanovi povedl v sedmém gamu premiérový brejk, jenže vzápětí soupeři poprvé nabídl brejkbol a odvrátit ho nedokázal. I třetí set tak rozhodoval tie-break, Tiafoe v něm otočil vývoj z 3-5 a nakonec proměnil až celkově sedmý mečbol. 

"Byl to hodně vyčerpávající zápas. Nevyužil jsem spoustu šancí, ale nakonec se mi podařilo poslední míček vyhrát a to je na konci dne nejdůležitější," komentoval 64. hráč světa Tiafoe.



O první čtvrtfinále na antukovém turnaji ATP si 23letý Tiafoe zahraje proti Argentinci Facundu Bagnisovi, s nímž ve vzájemné bilanci vede 2-0. Naposledy ho smetl minulý týden v Buenos Aires.

Nasazenou jedničkou je domácí Christian Garín, který bude ve druhém kole usilovat o první letošní výhru. V prvním kole mají volný los také Francouz Benoit Paire, Španěl Pablo Andújar a Srb Laslo Djere.

V Chile startují také argentinští bratři Juan Manuel a Francisco Cerundolovi, kteří v uplynulých dvou týdnech šokovali na domácích antukách.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 393.935 dolarů
pondělní výsledky (08. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tiafoe (5-USA) - Jarry (Chile) 7-6(7) 6-7(7) 7-6(7)
Bagnis (Arg.) - Cecchinato (It.) 6-7(4) 6-2 6-3
P. Sousa (Portug.) - Mayer (Arg.) 6-2 6-4
Galán (Kol.) - Altmaier (Něm.) 7-6(2) 3-6 7-5
Carballés (Šp.) - Caruso (6-It.) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist