Tipsarevič: Mírnými favority jsou Češi. Díky divákům

30. 3. 2012, 14:51
Aktuality 21
Srbský tenista Janko Tipsarevič před čtvrtfinále Davis Cupu s českým týmem lehce favorizuje svěřence Jaroslava Navrátila. Podle devátého hráče světa, který bude při neúčasti Novaka Djokoviče srbskou jedničkou, hovoří pro Tomáše Berdycha a spol. na antuce v Praze vyprodaná O2 arena.
Janko Tipsarevič a Viktor Troicki

"Češi jsou favority, řekl bych šedesát ku čtyřiceti, protože hrají doma. Říkali mi, že bude plná hokejová hala pro sedmnáct tisíc lidí, což je ohromné," uvedl Tipsarevič na webu Davis Cupu. "Na antuce hrajeme všichni dobře, Nenad (Zimonjič) na ní v deblu vyhrál French Open, ale kvůli divákům lehce favorizuji Čechy."

Neúčast světové jedničky Djokoviče v utkání Tipsarevič nekomentoval. Sám se na duel s českými tenisty těší. "Jedééém!" psal Tipsarevič na svých sociálních sítích směrem k Davis Cupu po vyřazení ve čtvrtfinále v Miami s Britem Andym Murrayem. "Davis Cupu už se nemůžu dočkat, ten týden si vždycky užiju," řekl Tipsarevič.

Sedmadvacetiletý rodák z Bělehradu se předloni výrazně zasloužil o vyřazení českého týmu v semifinále. Právě v srbské metropoli tehdy první den nečekaně porazil Berdycha a v neděli jasně přehrál Radka Štěpánka.

"Při Davis Cupu se cítím neuvěřitelně. Kluci patří k mým nejlepším kamarádům, a to i mimo dvorec, bez nich si možná ani neumím účast v týmu představit. Díky nim hraju v Davis Cupu tak dobře," řekl Tipsarevič, který má v soutěži ve dvouhře bilanci 31 výher a 12 proher, za poslední dva roky pak 8:3.

V roli jedničky Tipsarevič dovedl tým k výhře v prvním kole proti oslabeným Švédům a přesto, že lehce favorizuje český výběr, zbraně neskládá. "Nemáme na výběr tolik hráčů, ale prokázali jsme, že jsme výborní na každém povrchu a v jakýchkoliv podmínkách, a proto je Srbsko jedním z nejnebezpečnějších týmů," řekl.

Spolu s Tipsarevičem jsou v srbské nominaci Viktor Troicki, Dušan Lajovič a deblista Nenad Zimonjič. Češi budou hrát jako v prvním kole proti Itálii ve složení Berdych, Štěpánek, Lukáš Rosol a deblový specialista František Čermák.

pva, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
prosím kde na internetu mužu sledovat večer Rafy a Murry?
Děkuji za odkazy . jelikoš nova sport opět to nedava až záznam.
děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde, Nadal odstoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, škoda, na zápas jsem se těšil. Každopádně všechny turnaje sleduju na webu sportlemon.tv, kde je vždy několik streamů z různých televizí (skysports atd.) včetně výborného komentáře. Rozhodně doporučuji. Problém je, že na turnaj v Miami nemá moc televizí koupená práva.
Reagovat
Chandler
Dohrává se neděle za stavu 3:1, když rozhodující bod se uhrál právě v neděli?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, dohrává se. Všechny zápasy DavisCupu se dohrávají až do posledního pátého zápasu. I za stavu 3:0 se hraje (jelikož diváci mají koupené vstupenky a jen těžko si můžou organizátoři dovolit celý den, či půl den odvolat). Do zápasů v ten moment většinou nastupují náhradníci a na základě domluvy je možné zápasy zkratit pouze na dva vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
To není tak úplně pravda. V neděli se musí odehrát 4 sety, tedy pokud hráč získá třetí bod pro tým v neděli třeba výhrou 3:1, tak se týmy můžou domluvit a poslední zápas nehrát...
Reagovat
spaniel
Jaké tipujete složení nedělní 4hry?
Reagovat
smazaný uživatel
Ona se v neděli hraje čtyřhra?
Reagovat
spaniel
Sorry, sobota 7.4...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud budou zdraví Berdych i Štěpánek, tak u nás je to jisté. Za Srby určitě Zimonjič a jeden z dvojice Tipsarevič/Troicki, Spíš ale Tricki myslím.
Reagovat
gigin
Tomansinho má pravdu, akorát za Srby bude Nenad & Jankela.
Reagovat
gigin
tomasinho - promiň, zjašil jsem ti nick.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pohoda :-)
Reagovat
spaniel
Dik hosi, dneska mne zena prekvapila, koupila listky a prave na ctyrhru.
Reagovat
smazaný uživatel
to methus: nene, člověk který chce hrát na olympiádě musím myslím za poslední rok či dva být alespoň jednou k dispozici, což DJoko splňuje aj desetkrát, podle tvé logiky by nemohl nastoupit ani Rafa nebo Murray ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mé logiky "být k dispozici" je docela široký pojem a pokud by to opravdu bylo tak, tak je to pravidlo k ničemu, protože co je jednodušší, než se domluvit s kapitánem týmu, že jsi "k dispozici", ale nebudeš hrát jenom abys mohl startovat na olympiádě. Spíš je to tak, že musíš startovat za poslední dva roky, což Nole splňuje. Jen jsem se snažil si to ujasnit :) Právě mi připadalo divné, že to letos tolik TOP hráčů vynechává, když jsem slyšel o tomhle. Asi mě zmátly ony sestry Williamsovy, které letos nastoupili v podstatě jenom kvůli tomu, aby v Londýně mohly hrát. Každopádně bez Rafy, Noleho či Murrayho by to nebylo určitě ono a třeba u Murrayho si neumím představit, že by doma nestartoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud teda Djokovič nenastoupí příští týden v utkání proti nám a Srbsko vyřadíme, tak pak nemůže startovat na olympiádě, kde je podmínka startovat alespoň v jednom kole DavisCupu (FedCupu - proto za USA hrajou sestry Williamsovy), je to tak? =)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jaká je dikce regulí, ale nedovedu si představit, že Nole na olympiádě nebude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to pravda. Podla pravidiel musí reprezentovať aspoň raz v posledných dvoch rokoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je docela možné a všechno to vysvětluje :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist