Tipsarevič získal ve Stuttgartu první letošní titul

15. 7. 2012, 19:14
Aktuality 15
Srbský tenista Janko Tipsarevič porazil ve finále turnaje ve Stuttgartu Argentince Juána Mónaka 6-4 5-7 6-3 a získal nejen první titul v sezoně, ale taky první titul v kariéře z turnaje hraném na antuce.
Profily hráčů
Janko Tipsarevič

Do finálového duelu vstoupil lépe Tipsarevič, který hned v prvním gamu využil brejkbolu a dostal se do vedení jednoho získaného servisu soupeře. Mónaco zaváhání z úvodu sady napravil ve čtvrtém gamu. Stejně jako soupeř i Mónaco využil první brejkbol a srovnal stav na 2-2. Další šanci získat soupeřův servis se naskytla až v devátém gamu a Tipsarevič byl opět úspěšný. Brejk Srb potvrdil a dostal se do vedení 1-0.

Tipsarevič po zisku prvního setu vstoupil skvěle i do druhé sady a vypracoval si v ní vedení 4-0. Mónaco však především díky stoprocentní úspěšnosti využívání brejkbolů dokázal skóre otočit a získat druhou sadu výsledkem 7-5.

Rozhodující set, který na několik minut přerušil déšť, opět patřil srbskému hráči. Mónaco sice získal jedno podání soupeře, ale sám ztratil tři servisy a prohrál 3-6. Argentinec si dokázal pouze udržet stoprocentní úspěšnost využívání brejkbolů.

"Nebyl to jednoduchý zápas, míčky létaly všude, b
ylo těžké hrát agresivně," řekl Tipsarevič. "Ve druhém setu jsem měl velkou šanci za stavu 4-0 ale místo toho, abych byl ještě více agresivní, tak jsem hrál trochu pasivně. Naštěstí se mi povedlo vrátit se do tempa. Ve třetím setu už jsem cítil, že jsem lepší," okomentoval vítěz.

"Nikdy jsem se nevzdal a stále jsem bojoval," řekl Mónaco. "Využil jsem své šance a dostal se zpět do zápasu, ale v posledním setu hrál Janko lépe než já a opravdu si zasloužil vyhrát," dodal.

Za triumf vedle finanční prémie dostal osmý hráč světa také tradiční odměnu bílý vůz Mercedes-Benz SLK 350. Osmadvacetiletý Tipsarevič, který letos neuspěl ve finále v Čennaí, získal třetí titul v kariéře. Oba předchozí úspěchy zaznamenal loni v Moskvě a Kuala Lumpuru.

"Cítím se skvěle. Upřímně, zatím ani nevěřím, že jsem tady získal titul, jelikož jsem téměř v každém zápase nebyl daleko od vyřazení," uzavřel Tipsarevič.


Svůj první společný titul ve čtyřhře získali ve Stuttgartu Jeremy Chardy a Lukasz Kubot. Francouzsko-polská dvojice zvítězila ve finále nad turnajovým párem číslo 4 Mertiňák/Sa přesvědčivě 6-1 6-3.

- ATP STUTTGART -
(Německo, antuka, dotace 410.175 eur)
nedělní výsledky (15. 07. 2012)

Dvouhra - finále:
Tipsarevič (1-Srb.) - Mónaco (2-Arg.) 6-4 5-7 6-3

Čtyřhra - finále:
Chardy, Kubot (Fr./Pol.) - Mertiňák, Sá (4-SR/Braz.) 6-1 6-3

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas to zoufalý sbírání 250 turnajů bez konkurence. 1/3 jeho bodů je z těchhle turnajů, to je prostě šílenost. Najednou je v ATP Race zas před DelPem. Snad se to zase prohodí. Já chci top 8, ne top 7 + Tipsarevic.
Reagovat
smazaný uživatel
A samozřejmě jde hned hrát další, Almagro to samé. Blázni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí se jim to vyplatit. Na dalších turnajích by mohli postrádat síly.
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro ide na 500ku..Každopádne žiadne strachy...Čo sa Tipsareviča týka, ten má na severoamerických Masters obhajovať o 300 bodov viac, než Delpo..Čiže ani pri ďalšej potenciálnej 250 výhre nebude mať Tipsarevic vyhraté..Naopak Del Potro bude mať dobrú východiskovú pozíciu, lebo nepredpokladám, že na tých turnajoch získa menej bodov ako Tipsarevic..Ako píše dole Vojtiik, mal by to v pohode ustáť..Ja mu tiež verím...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda pravda, Hamburg je 500. Panebože, to je ale obsazení. A Tomic jel radši na antuku do Švajcarska jak na hard v Atlantě. Taky zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
No mozno Bernard nechcel cestovat z kontinentu na kontinent..Nehovoriac o dalsom nutnom presune pred OH..Omámená Serena je jasným príkladom zlej aklimatizácie,hoci tá to paradoxne zvládla..Co sa tyka 250,resp. 500..Pre horsich hracov body na úkor dovoleniek,úpne jednoznacne..Nemajú na výber,ja im rozumiem..Tí najlepsi obiehajú len GS + Masters..500, ci 250 hraju len "doma" alebo tesne pred GS, ked sa potrebujú rozpinkat..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, však tak to má bejt, když na 50% turnajích vypadneš před QF, tak můžeš hrát klidně 32 turnajů ročně. Ale Tipsarević, kterej je světová 8., tam mi to prostě rozum nebere. Dopuje, nebo já nevím, jak to může fyzicky zvládat. Když vezmeš top 9, tak Tsonga je s 24 turnajema druhej, Tipsarevic jich má odehráno za poslední rok 30.
Reagovat
Bob
Dobře Tipso, dobře. Přál jsem ti to a věřil jsem ti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som moc spokojný s týmto víťazstvom. Del Potrovi ešte pred US Open prajem 8. miesto v rebríčku, na ktoré strácal začiatkom týždňa pár bodov..Tipsarevič však zrazu náskok navýšil..
Reagovat
Vojtiik
Vzhledem k nasledujici olympiade, US hard sezona a Masters kde je ve hre pres 3k bodů myslim, ze tahle 250ka zas tolik neresi a pokud si Delpo zaslouzi to 8. misto (coz by opravdu na hardu mel dokazat a dostavat se daleko), tak si sve misto v QF pavouku vybojuje:)
Reagovat
Vojtiik
uff ted si nejsem jisty jestli tje 250 nebo 500, pokud by to byla 500ka tak uz by to bylo o dost horsi no
Reagovat
gigin
Jankelo !!! Gratulka !! Jak jsem psal jinde - Janko win, Biljana medvídka, já radost, sojka ne :-) Mónaco u sojky - vrub č. 2 !!!
Magerko ?? Máš taky radost ?? :-)))
Reagovat
a.magerova
Čest poraženému v nádherném tričku !!!
Větší radost bych měla, kdyby dotáhl ten druhý set, jakože 4:0 a prohrát ?! No má štěstí, že vyhrál, jinak bych s ním tak den dva nemluvila :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak Moonaco se z problemu se mnou uz sotva kdy vyseka!!! :-)) No ale gratulace k poutacku... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist