Titul mi pomůže ve Wimbledonu, věří Schiavoneová

6. 6. 2010, 18:23
Aktuality 0
Italská tenistka Francesca Schiavoneová prožívá po sobotním triumfu na French Open nejkrásnější chvíle v kariéře. Ve svých devětadvaceti letech si vychutnává první grandslamový triumf ve dvouhře v životě a věří, že další velká vítězství budou brzy následovat. Uspět chce už za dva týdny na dalším podniku velké čtyřky ve Wimbledonu, kde loni vypadla ve čtvrtfinále.
Profily hráčů
Francesca Schiavoneová (© FFT)

Schiavoneová po triumfu na Roland Garros poprvé v kariéře poskočí do elitní desítky, v pondělí by se měla v nejnovějším vydání žebříčku WTA objevit na šesté pozici. Italka však věří, že tím její herní vzestup nekončí. "Proč by to mělo končit? Když máte úspěch, měly by přijít další. Mělo by se to stát něčím pravidelným. Nemůžete jednou vyhrát a pak zmizet," prohlásila Schiavoneová.

Výhra v Paříži ji prý nabila velkým sebevědomím. Prodat ho chce už v nadcházející travnaté části sezony, která vyvrcholí za dva týdny ve Wimbledonu. Schiavoneová bude před slavným podnikem týden odpočívat a pak se pojede rozehrát do Eastbourne.

Na kurtech v All England Clubu se pak pokusí vylepšit své dosavadní maximum, jímž je loňská účast ve čtvrtfinále. Před rokem ve Wimbledonu porazila finalistku z před tří let Francouzku Marion Bartoliovou, mezi nejlepšími osmi hráčkami však hladce podlehla Rusce Jeleně Dementěvové.

"Loni jsem tam hrála dobře, ale do čtvrtfinále jsem nastoupila až příliš nervózní. Nemohla jsem hrát tak dobře jako obvykle," tvrdila Schiavoneová, která věří, že jí výhra na French Open pomůže k tomu, aby příště nervozitu překonala. "Člověk je pak jistější," doplnila.

Je otázkou, zda bude Schiavoneová se svou defenzivní hrou úspěšná i na rychlém travnatém povrchu. "Tráva je cosi zvláštního. Je to něco, na co se musíte cítit. Musíme na tom trénovat a pracovat. Začnu s tím, jakmile budu moci," prohlásila Schiavoneová.

Uspět i ve Wimbledonu je pro ni velkou výzvou. Pokud by v All England Clubu nenašla přemožitelku, stala by se po osmi letech první tenistkou, která by vyhrála French Open a londýnský podnik v jednom roce. "Jsem sama zvědavá, zda jsem toho schopná. Cítím velké vzrušení, když přemýšlím o Wimbledonu," uvedla.

Nejdřív však plánuje životní triumf pořádně oslavit. "Vydám se domů za matkou a otcem. Obvykle míváme dobrý oběd nebo večeři tak pro deset lidí. Myslím, že teď budu muset koupit nový dům, větší, tak pro 50 lidí," dodala se smíchem Schiavoneová.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist