Tomic z US Open odstoupil, znovu má potíže s kyčlí

29. 8. 2014, 22:04
Aktuality 0
Bernard Tomic dnes nenastoupil k zápasu 2. kola US Open proti Davidu Ferrerovi. Jednadvacetiletý Australan z posledního grandslamu sezony odstoupil kvůli zranění levé kyčle, se kterou byl již letos na operaci.
Profily hráčů
Bernard Tomic

Bernard Tomic měl s oběma kyčlemi problémy už v úvodu sezony. V Sydney si sice zahrál finále, na následném Australian Open však vzdal už po prvním setu zápas 1. kola proti Rafaelu Nadalovi a ještě koncem ledna šel na operaci.

Už po necelých dvou měsících se objevil na turnaji v Miami, návrat ale uspěchal a v nejrychlejším utkání v historii prohrál za pouhých 28 minut hry s Finem Nieminenem. Ale ani po následných týdnech tréninku se mu dlouho nedařilo dostat se do formy, na turnajích končil v úvodních kolech a ve světovém žebříčku vypadl z Top 100.

Jednadvacetiletý Australan se do ní sice po červencovém triumfu v Bogotě vrátil, na srpnových turnajích už se mu ale zase nedařilo prosadit a nyní ho navíc znovu trápí zdravotní potíže.

Na US Open 67. hráč světa vyhrál zápas prvního kola proti Brownovi a odehrál utkání čtyřhry, jenže se mu vrátily bolesti do levé kyčle, kvůli které dnes nenastoupil k duelu 2. kola proti světové pětce Davidu Ferrerovi. Talentovaný Australan se rozhodl neriskovat zhoršení.

"Nechci, aby se mi to zhoršilo. Určitě je tam nějaký problém, musím si to nechat zkontrolovat. Právě teď to není dobré, je to bolestivé," řekl zklamaný Tomic, který navíc bojuje s chřipkou.

"V tomto stavu si nemohu dovolit jít na kurt, odehrát celý zápas proti Davidovi a způsobovat si ještě horší bolesti. Může to být ještě desetkrát horší," vysvětloval Tomic. "V tuto chvíli je pro mě nejlepší na kurt nejít. Je to těžké rozhodnutí, ale musím ho udělat."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist