Toni Nadal: Na žebříček teď nemyslíme, zdraví je přednější

28. 4. 2010, 12:23
Aktuality 18
Ve světovém žebříčku se propadl na třetí místo, ale útok na první místo už pro Rafaela Nadala není prioritou. Španělský antukový král se chystá omezit svůj program, aby během dlouhé sezony vydržel zdravý, řekl jeho strýc a trenér Toni Nadal.
Profily hráčů
Toni Nadal

Za jeho propadem v žebříčku nejsou ani tak soupeři, jako jeho koleno. To poznamenalo jeho loňskou sezonu a letos mu nedovolilo dohrát Australian Open, po kterém si Španěl dal na víc než měsíc vynucenou pauzu.

V Monte Carlu už se znovu připomněl v plné síle, když za celý turnaj nechal soupeře uhrát pouhých 14 gamů a ve městě kasin a Formule 1 si připsal šestý titul za sebou.

Když se krátce nato odhlásil z Barcelony, mohlo to jeho fanoušky vylekat. Nadal se ale jen rozhodl odpočívat před obhajobou titulu, která ho tento týden čeká v Římě. A podobných překvapení zřejmě bude přibývat.

"Předpokládám, že budeme hrát o něco méně," řekl v Římě jeho strýc a zároveň trenér Toni Nadal. "Rozhodnutí (nehrát v Barceloně) také souvisí s přípravou na další sezonu a s tím, že se snažíme vyhnout problémům ve Wimbledonu a na Roland Garros," dodal.

Nadal, který na French Open uspěl čtyřikrát, loni utrpěl svou vůbec první porážku v Paříži. Kvůli zánětu v koleni potom musel vynechat všechny turnaje na trávě.

"Pro Rafu teď není důležitý žebříček, ale to, aby zůstal v dobré kondici na všech turnajích, kterých se zúčastní. Aby věděl, že na každém z těch turnajů může vyhrát," tvrdí Toni Nadal. "To je pro něj důležitější než umístění."

Nadalův strýc zároveň odmítl, že by jeho synovec měl změnit silový styl hry, který jeho tělo hodně zatěžuje.

"To si nemyslím. Jeho hra není nijak výjimečně fyzicky náročná. To platilo, když Rafovi bylo sedmnáct nebo osmnáct let. Když se podíváte na jeho zápasy, nemyslím, že by běhal víc než jeho soupeři," dodal.

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
hnůj jako hnůj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty se musíš hodně nudit, co???
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní je, že je Rafa stokrát lepší než elegán, protože ten nedokáže vyhrát zápas úvodního kola nad outsiderem, jako je Gulbis. Za chvilku se z něj stane úplná troska, co nedokáže porazit ani hráče z chvostu první tisícovky. Ale na to ještě jednoho dne dojde, avšak elegánovci(a.magorová, viktor, Soob, ofess, carolyn a spol.) se budou i v takovém případě domnívat, že Rožírek je pan perfektní. :DDDD

Ale na druhou stranu se mi zdá, že bůh se už nemůže dívat na to, jaké sviňárny předvádí elegán během zápasů. Absolutním vrcholem bylo, že se Baghdatisovi po prohře nepodíval do očí. Tenkrát tam Roger opět prokázal, že nezná pravidla sportovního chování a to, že je navenek vlídnej a příjemnej, jsou samé přetvářky. Vůbec nechápu, proč ho někteří lidé pořád považují za gentlemana.
Reagovat
smazaný uživatel
ty seš drsňák chooper, samá hustá slova, už vím koho mám uznávat mám v tom jasno, seš závistlivej .... a nekvalifikovanej samozvanej kritik, co si dokázal ty....
víš i kritizovat se dá slušne a neurážet človeka ako je roger, prt tomu rozumieš a v lidech se vúbec nevyznáš, a teraz nadávaj na mňa...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vado a já myslel, že to, že jsem nadalovec ví na tenisportále i vrátnej. Hm. Tak nic no.. ;DDD
Reagovat
a.magerova
Ofess: Ty i Carolyn jste "elegánovci" tělem i duší !!! Jak dlouho vás to budeme UČIT !!! Už si to zapamatujte, kurnííík :-))
Reagovat
steve79
Do prd.... Petr co to tady meleš. Uvedomuje co řikáš? Je sice pravda že ten Federer třikrát po sobě prohrál, ale to není důvod ho tady uražet. Jak ty ho ty můžeš soudit jaký je, když ho ve skutečnosti vůbec neznáš? Možná máš pravdu, že se mu nepodíval do tváře ale byl flutrovanej z porážky.Jinak momentálně prožívá menší krizi, ale podívaj se jak na tom byl Rafa na turnaji mistrů ten taky neporazil žádnýho hráče.
Reagovat
carolyn
ano, ano, my už s olfesem si to budeme pamatovat, od ted...díky, díky, díky :-DDDDD

no myslím že tady demence převládá, tak asi to už nějak nemá cenu řešit ........
Reagovat
carolyn
Jen by mě zajímalo, kde se stalo to, že mě začal přiřazovat k "elegánovcům" :-D já už se tomu musím smát :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
říkám to pořád dokola - ať hraje jenom GS + Masters!
Reagovat
smazaný uživatel
aj to kolena nevydrzia. dobre to vedia on aj rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, já už jsem to přestal řešit, vydrží nevydrží, ať odejde v plný slávě a na vrcholu sil, tak jak mu tělo dovolí. Na rekordy jsou tam jiní, on je na kurtech od toho, aby bavil už od prvního zápasu, předváděl neuvěřitelný balóny a já bych se na jeho místě asi rozhodl úplně stejně. Mimochodem, svým způsobem doufám, že se Roger na GS chytne a bude zase hrát to svoje, protože takhle (to co předvádí v posledních třech měsících, asi ztráta motivace a pod.) bych si ho pamatoval dost nerad...
Borg končil v 25 letech a co...??? Mluvilo se o něm hodně dlouho. Být tam maximálně dlouho a sbírat rekordy, taky není cíl pro každýho. Má mnoho zájmů, výborně hraje např.golf, nudit se nebude a já si ho chci pamatovat jako někoho, kdo když mohl hrát, tak to byla paráda!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera tu neplet. to co predviedol vcera, tak za to sa moze ist hambit.
Rafa je v tomto jedinecny, slape na 100percent nonstop.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom asi rozodujeme každý sám, co budou obsahovat naše přspěvky, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
jasne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal hlavne musi vyhrat RG. ak nedokaze vyhrat RG tak neviem si myslim ze mozno to bude daky impulz k tomu aby to zabalil. Neviem ako to je v skutocnosti s tymi kolenami ale aj v mladom veku moze byt zniceny- telo, cize myslim si ze ak nevyhra RG tohto roku tak bude dost rozmyslat ako dalej s karierou. Ci hravat iba GS a Masters alebo este menej turnajov aby neriskoval nic. Je to hrozne hrat par turnajov lebo podvedome sa bojim co ak , co moze byt. Tak vie ze rebricek nie je pre neho podstatny- konkretne byt zas 1ka- preto na to potrebuje odohrat viac turnajov ako asi planuje alebo nazbierat vela bodov tym ze kazd yGS da finale a Mastersy tiez- co si neviem predstavit osobne.
Reagovat
smazaný uživatel
spravne chlapci uvazuju radsej hrat ozaj menej ale ist s tym ze moze byt titul ved za chvilu ich moze byt uz 40 rafa uz nepotrebuje tituly ako barcelona ,indian wels ci monte carlo potrebuje US OPEN roland gaross a tomu treba podriadit vsecko a ako pise ofess tak isto si ho chcem aj budem pametat a rafa nam ani nedovoli si ho pametat inak ako hraca z naj psychikou,kondickou,silou,bojovnostou nikdy sa neznizi /nic proti rogerovi/ aby predvadzal to co roger ze odchodi zapas aj ked roger ma na to svoje dovody a verim ze ked sa opat stretnu tak to bude dalsi zapas na ktory fans ci uz rogera alebo rafy nezabudnu snad sa ich coskoro na GS dockame ,tento tyzden nam rafa ukaze ci moze vyhrat RG z toho co vyprava stryko mozno vynechaju aj madrid a vsetky sily daju do RG
Reagovat
smazaný uživatel
rafa je supr velký bojovník výborný tenista, ale nevím co vychvaluješ že jede stále na 100 percent, 11 mesícú nevyhrál turnaj a bude muset z tých 100 percent ubrat, ked bude chcet ešte vúbec hrát
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist