Trenér Kotyza u velkého triumfu Kvitové nebyl. Je na dovolené

13. 2. 2011, 18:35
Aktuality 0
Dohodli se, že do Paříže pojede tenistka Petra Kvitová jen s kondičním trenérem Jozefem Ivankem. Trenér David Kotyza vyrazil s rodinou na dovolenou do západních Čech a neasistoval tak u nejcennějšího titulu své svěřenkyně.
Profily hráčů
Petra Kvitová a David Kotyza

"Mrzí mě, že tam nejsem, ale nemusím u toho pokaždé být a sedět tam," řekl Kotyza ČTK. "Jsem rád, že to zvládla. Je to skvělý úspěch," ocenil triumf Kvitové, která titul okořenila finálovou výhrou nad světovou jedničkou Kim Clijstersovou. 

Trenér byl s manželkou a dětmi v Plzni a lyžovat na Šumavě a celý týden neviděl ani jeden zápas. Tradici dodržel i dnes při finále. "Řekl jsem si, když jsem ty zápasy neviděl předtím, raději se dívat nebudu," řekl. Výsledky mu oznamovali kamarádi textovými zprávami a krátce po proměněném mečbolu ve finále jich dostal hned osm.

"Petra jela do Paříže ve výborné formě z Fed Cupu. Cestou do finále vyhrála dva zápasy ve třetím setu 7-6, a to zvedne sebevědomí," podotkl Kotyza. 

Petra finále umí
Ve finále Kvitová za pomoci výborného servisu a spršky vítězných úderů zdolala i Clijstersovou. "Musela hrát výborně. S takovouhle hráčkou se nedá vyhrát a hrát špatně," řekl trenér.

Kvitová znovu ukázala, že finálové zápasy hrát umí. Na okruhu WTA vyhrála tři ze čtyř duelů o titul a na menších turnajích ITF uspěla sedmkrát z osmi finále.

"Může to znít trošku arogantně, hrála tentokrát s Clijstersovou, mohla prohrát a nikdo by nic neřekl, ale ona finále moc neprohrává. Má to v povaze," řekl Kotyza. "Petra z devadesáti procent podá nejlepší výkon turnaje ve finále," uvedl kouč.

Kvitová nyní letí do Dubaje, kde se v prvním kole utká s Japonkou Ajumi Moritaovou, ve třetím by pak mohla hrát s Dánkou Caroline Wozniackou. "Pak možná pojede do Dauhá, uvidíme. A následovat bude příprava na Indian Wells a Miami," doplnil Kotyza.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist