Třetí Čech v semifinále! Mezi juniorkami se daří Kristýně Plíškové

1. 7. 2010, 14:48
Aktuality 1
WIMBLEDON JUNIOŘI - Čeští tenisté na letošním Wimbledonu zanechají pořádně hlubokou stopu. Po Kvitové a Berdychovi se totiž do semifinále dostala také osmnáctiletá juniorka Kristýna Plíšková, jež vyrovnala své maximum z letošního Australian Open.
Kristýna Plíšková

Osmnáctiletá Kristýna Plíšková v úvodních třech zápasech své soupeřky drtila a bez ztraceného podání postoupila do čtvrtfinále.

V něm na ni čekala o rok mladší Sloane Stephensová. Američanka se zkušnostmi z okruhu WTA včera vyřadila nasazenou trojku Babosovou a dnes byla velmi těžkou soupeřkou české hráčky.

V závěru úvodního setu na turnaji jako první Plíškové sebrala servis a ujala se vedení. Ovšem rodačka z Loun pak získala osm z devíti her a poté, co vyhrála druhou sadu za pouhých 19 minut, vedla už 2-0 v rozhodujícím dějství.

V pátém gamu ale podruhé prohrála servis a připravila si velmi dramatickou koncovku. Třikrát při svém podání odvracela vyřazení, psychicky náročnou situaci však pokaždé zvládla. Naopak sama v 15. hře sokyni tmavé pleti brejknula a následně utkání ukončila.

Kristýna Plíšková tak podruhé v kariéře postoupila do grandslamového semifinále. Poprvé to dokázala letos na Australian Open, kde nakonec triumfovala její sestra Karolína.

Ta ale ve Wimbledonu pokračuje jen ve čtyřhře, právě po boku svého dvojčete. Společně už postoupily do čtvrtfinále a dosáhly spolu na nejlepší grandslamový výsledek. V Austrálii vypadly v druhém kole, v Paříži už v prvním. Minulý týden ale hrály finále v Roehamptonu.

O životní úspěch se Kristýna utká s patnáctou nasazenou Julií Putincevovou, teprve patnáctiletou Ruskou. Pokud by postoupila do finále, mohla by v něm teoreticky narazit na domácí Robsonovou. Tedy hráčku, která ji nepustila do finále v Melbourne.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční výsledky juniorů (01. 07. 2010)

Dívky:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kris. Plíšková (9-ČR) - Stephensová (USA) 4-6 6-1 9-7
Putincevová (15-Rus.) - Jabeurová (12-Tun.) 7-5 6-3
Robsonová (8-Brit. ) - Mooreová (Brit.) 7-5 6-1
Ishizuová (10-Jap.) - Chromačevová (2-Rus.) 6-2 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Kar. Plíšková/Kris. Plíšková (2-ČR) - Goldfeldová/Van Nguyenová (USA) 6-0 4-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře ona!:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist