Tři Češky se přiblížily účasti na Wimbledonu

18. 6. 2008, 23:06
Aktuality 1
WIMBLEDON - České tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová, Eva Hrdinová a Zuzana Ondrášková jsou krok od jistoty postupu do hlavní soutěže Wimbledonu, k němuž jim nyní chybí pouze jedna výhra. O naději dnes z kvarteta zbylých Češek přišla pouze Hana Šromová, která v druhém kole kvalifikace prohrála.
kurt ve Wimbledonu

Již včera si postup do rozhodující fáze kvalifikace zajistili tři čeští tenisté. O stejný úspěch se dnes postaral stejný počet čekých tenistek.

Jediné vítězství chybí Evě Hrdinové, Zuzaně Ondráškové a Barboře Strýcové-Zahlavové k tomu, aby si letos zahrály v hlavní soutěži Wimbledonu. Ve druhém kole kvalifikace na grandslamový turnaj dnes Hrdinová porazila Rusku Židkovovou 6-7 6-2 7-5. I Ondrášková zvítězila nad domácí Smithovou až ve třech setech 6-1 4-6 6-2. Nejhladší cestu do 3. kola měla Strýcová, když s Ruskou Ivanovovou ztratila jen 4 gamy.

Dnes tak jedinou neúspěšnou hráčkou z Česka zůstala třicetiletá Hana Šromová, která podlehla Bělorusce Poučekové. Loňský postup z kvalifikace a následně i do druhého kola v hlavní soutěži tedy nezopakuje.

WIMBLEDON - výsledky českých tenistek v kvalifkaci::

2. kolo:
Záhlavová-Strýcová (3-ČR) - Ivanovová (Rus.) 6-3 6-1
Hrdinová (ČR) - Židkovová (Rus.) 6-7(1) 6-2 7-5
Ondrášková (ČR) - Smithová (Brit.) 6-1 4-6 6-2
Poučeková (Běl.) - Šromová (ČR) 6-2 6-7(5) 6-3

Soupeřky českých tenistek ve 3. kole:
Záhlavová-Strýcová (3-ČR) - Gajdošová (Aus.)
Hrdinová (ČR) - Pučkovová (Rus.)
Ondrášková (ČR) - Dzehalevičová (Běl)

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist