Tribuny na turnaji WTA Livesport Prague Open pojmou 2700 fanoušků

18. 7. 2022, 17:47
Aktuality 5
Přes dva tisíce fanoušků pojmou tribuny na turnaji Livesport Prague Open, který se uskuteční příští týden v areálu Sparty. Účast v hlavní soutěži WTA má jistou sedm českých hráček v čele s úřadující šampionkou Barborou Krejčíkovou, další čtyři o ní zabojují v kvalifikaci. Ze zahraničních hvězd přijede druhá hráčka světa Anett Kontaveitová z Estonska nebo olympijská vítězka z Tokia Švýcarka Belinda Bencicová. Turnaj se odehraje na tvrdém povrchu.
© TK Sparta Praha / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

"Jsem rád, že se po dvou covidových letech diváci v Praze mohou přijít podívat na světový ženský tenis. Kapacita tribun na centrálním kurtu bude přibližně 2200 osob. Vedle v areálu Tatranu bude navíc tribuna pro 500 lidí," řekl dnes novinářům ředitel turnaje Miroslav Malý.

Turnaj v areálu Sparty se koná od roku 2010, součástí WTA je již sedm let. Vedle Krejčíkové mají účast v hlavní soutěži jistou také Petra Kvitová, Karolína Muchová, Tereza Martincová, Marie Bouzková nebo poslední juniorské vítězky Roland Garros Linda Nosková a Lucie Havlíčková. V kvalifikaci o ní zabojují Dominika Šalková, Barbora Palicová, Nikola Bartůňková a Miriam Kolodziejová.

"Ze zahraničních jmen máme v listině Belindu Bencicovou, Anett Kontaveitovou, Jekatěrinu Alexandrovovou, Elise Mertensovou, Alizé Cornetovou nebo Magdu Linetteovou," řekl Malý.

K atraktivní zahraniční účasti pomohl i fakt, že se turnaj odehraje na tvrdém povrchu, který může pomoci hráčkám v přípravě na další část sezony. "Veškeré turnaje po Wimbledonu jsou buď na antuce nebo trávě. My jsme ale v Evropě jediní v kalendáři, kteří odehrají turnaj na tvrdém povrchu. Pro evropské hráčky je tedy komfortnější zahájit přechod před turnaji v Americe tady," podotkl Malý.

Vstupenky jsou k dispozici v síti TicketPortal. Během úvodní části turnaje mohou fanoušci volně přecházet po tribunách, pro semifinále a finále jsou k dispozici lístky pouze na konkrétní místo. "Pro diváky jsme zajistili i MHD z metra Nádraží Holešovice až do areálu," dodal Malý.

Turnaj Livesport Prague Open se uskuteční od 25. do 31. července. Kvalifikační duely jsou v plánu tuto sobotu a neděli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Mony
Co takhle přidat bez prace dalších 8000 míst na Centru na Stvanici!? smile
Reagovat
Mony
Cernosek už se těžko zmuze na odpor
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se nicméně smí s vybavením (rozuměj sklem) do 15cm. A pak že velikost nerozhodujesmile
Zajímal by mě názor Blondiesmile
Zkusil bych zas něco vyfotit na trénincích nebo kvaldách, pak už jen malý foťák, ale i na ten by mohlo jít něco málo vyfotit. Třeba BeBe ještě nemám a některé naše taky ne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
podle Sportu přemýšlí o změně občanství. No, jako nejlepší ruská tenistka, to by bylo zajímavé. Už dávno má moje sympatie, v O2 je jen potvrdila.smilesmile
Reagovat
Enterprise
A ještě je bisexuální. Tipuji, že se celkem rychle stane v Rusku "osobou, o které se nesmí mluvit" :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist