Troicki s Kukuškinem přepsali historii. Ve finále se poprvé utkají dva kvalifikanti

16. 1. 2015, 15:22
Aktuality 20
Velmi nečekané obsazení má finále mužů v Sydney. Nejen že o titul budou bojovat dva nenasazení hráči, oba si navíc museli účast v hlavní soutěži vybojovat v kvalifikaci, což se na turnaji ATP ještě nikdy nestalo. Srb Troicki si účast ve finále vybojoval díky dnešní výhře nad Lucemburčanem Mullerem, Michajl Kukuškin také ve dvou setech porazil Argentince Mayera.
Viktor Troicki (© Apia Intl.)

Prvním finalistou turnaje, na kterém nestartoval žádný z hráčů nejlepší světové desítky, se dnes stal Michajl Kukuškin. Rus s kazašským pasem se utkal s jediným nasazeným semifinalistou Leonardem Mayerem a stejně jako v předchozím utkání s dalším Argentincem Juanem Martínem del Potrem nepřišel ani jednou o podání, přestože si jeho soupeř vypracoval 11 brejkbolů.

O osudu každého setu tak rozhodl jediný game. Prvním důležitým okamžikem byla pátá hra zápasu, v níž Mayer poprvé při svém servisu kapituloval. Další brejk viděli diváci až v závěru další sady: Kukuškin za stavu 4-4 znovu udeřil a poté už zápas bez problémů dopodával.

 

 

"Je to dobrý pocit, vyhrát tolik zápasů v řadě a vstoupit do sezóny účastí ve finále," radoval se kazašský tenista. "Moc mě to tu v Sydney baví. Jsem spokojený s výsledky i s tím, jak hraju," dodal.

Aktuálně 66. hráč světa odehraje v Austrálii své třetí finále v kariéře. V roce 2010 uspěl v Petrohradu, loni pak v Moskvě nestačil na Richarda Gasqueta.

O svůj druhý titul se Kukuškin utká s Viktorem Troickým, nad nímž vyhrál jen v posledním ze čtyř dosavadních vzájemných zápasů. Srbský tenista, který je prvním soupeřem Jiřího Veselého na blížícím se Australian Open, porazil překvapivě hladce nebezpečného Gillese Müllera. Lucemburčan ztratil na úvod semifinále dvakrát po sobě servis a ztrátu už v prvním setu nedohnal. Druhou sadu rozhodl jediný proměněný brejkbol, po kterém se Troicki ujal vedení 5-4. Bývalý dvanáctý hráč světa už svou šanci nepustil a 63 minutách utkání ukončil.

 

 

Troického čeká už šesté finále v kariéře, zatím poslední hrál v roce 2011 v Moskvě. "Ve finále jsem byl před pár lety," zavzpomínal po svém postupu Srb, který tehdy nestačil na krajan Tipsareviče. "V Sydney to miluju, takže doufám, že udělám ještě ten jeden krok navíc. Oba máme čas na odpočinek, uvidí se, kdo na tom bude fyzicky líp. Oba za sebou máme hodně utkání, ale na tenhle zápas se těším."

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
slacker
Tak at ty cmaranice v historii zase koukaji pekne smazat, holomci.
Reagovat
Patri.k
Hodnš se nám tenis vyrovnává, dřív to bylo, že kvalifikant nedošel dál než do druhého kola a třetí bylo senzace, dnes běžně kvalifikanti pronikají až do finále.
Reagovat
Nola
tento "kvalifikant" ma kvality hraca TOP20/30, m.j. sa podielal na vitaznom tazeni Srbov v DC v roku 2010....
Reagovat
Patri.k
Tak, ale nemyslel jsem jen jeho, i jeho soupeř je kvalifikant, i Veselý je kvalifikant.
Reagovat
smazaný uživatel
do nadpisu a pripadne do historie je slovicko kvalifikant mozna zajimave, ale na kurtu je zas dobre videt samotneho hrace.. :-) Troicky je uplne jasny a Kukuskin se uz v zaveru roku paradne rozjel a je zatim dal na vlne, loni porazil Stana Wawrinku, Founu, Juzneho, Kevina, Tommyho Robreda, s Djokovicem prohral na tri.. proste kvalifikant.. ;-)
Reagovat
Nola
zajtrajsie finale nema favorita
Reagovat
Patri.k
Tak to je relativní o někomu říkat, že má být výš než je, to můžeš říkat o každém kdo vyhraje pár zápasů
Reagovat
smazaný uživatel
na urcovani postu jsou tu opravdu, ale opravdu jini!! :-)) Jestli to neni jasne, zduraznim: pisu o slovicku kvalifikant a to pojatem jaksi v pejorativnim smyslu. V zivote jsem tu za ty roky nenapsala, kde by nekdo mel byt a za kolik dnu ci mesicu kde bude. Kazdy je prave tam, kam v danem okamziku za danych okolnosti patri, s tim JA problemy nemam, umim prijmout realitu.. :-)
Reagovat
gigin
Přijmout realitu..
Ako kedy :DDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
zapomnela jsem napsat, ze o samote... ja jsem ale vokurka! :-)
Reagovat
gigin
;)))
No ve finálku přeješ asi Kukuškovi, že jo :)
Reagovat
smazaný uživatel
pisu dole.. ;-)
Reagovat
gigin
jas :)
Reagovat
gigin
No řekni, že to není mazel :DDD

http://imgup.cz/images/2015/01/16/qa.jpg
Reagovat
Jan
Troicki není pravý kvalifikant, když k byl k pádu žebříčkem donucen trestem. Takže to zas takové přepisování historie není.
Reagovat
Mayo
Troicki je veľký tenista.
Reagovat
tommr
tam moh dokonce hrát kvalifikant (Veselý) proti lucky loserovi (Pouille) ... :)
Reagovat
Kozoroh
Prohra Mayera mě překvapila, sice jsem čekal, že Kukuškin bude kousat, ale že si Mayer poradí a postoupí do finále. Toto finále nemá favorita.
Reagovat
smazaný uživatel
ma, Misu.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist