Tsitsipas v Los Cabos pokračuje za obhajobou titulu, Zverev odvrátil všech 12 brejkbolů

23. 2., 12:15
Aktuality 4
ATP LOS CABOS - Řek Stefanos Tsitsipas (25) po pěti letech startuje na turnaji bez statusu hráče TOP 10. V Los Cabos zatím úspěšně míří za svou celkově třetí obhajobou titulu, ve čtvrtfinále si poradil s Američanem Aleksandarem Kovacevicem. V semifinále nechybí ani nejvýše nasazený Němec Alexander Zverev (26), který v Mexiku úspěšně čelil už 15 brejkbolům, či Nor Casper Ruud (25). Elitní kvarteto doplnil Australan Jordan Thompson (29), jenž otočil vývoj z 0:6 a 0:3 a přežil tři mečboly.
Stefanos Tsitsipas v Los Cabos pokračuje bez ztráty setu (© Profimedia)

Kovacevic – Tsitsipas 6:7, 3:6

Stefanos Tsitsipas se s Američanem Aleksandarem Kovacevicem, který teprve letos pronikl do TOP 100, utkal poprvé a v úvodu souboje s méně známým soupeřem ztratil 12 z 15 fiftýnů. Od stavu 0:3 už ale o servis nepřišel a po sto minutách zvítězil 7:6, 6:3.

Řecký tenista loni v Los Cabos, kde se hrálo až v srpnu, přestřihl šňůru pěti finálových nezdarů, ukončil 14 měsíců dlouhé čekání na 10. titul a vůbec poprvé slavil na outdoorovém hardu.

Nyní v Mexiku může vítěz Turnaje mistrů z roku 2019 potřetí v kariéře triumf obhájit a navázat na Marseille 2020 a Monte Carlo 2022. Dvě ze čtyř překážek už překonal a postoupil do semifinále.

V něm se pětadvacetiletý Tsitsipas, jenž v pondělí po pěti letech vypadl z TOP 10, utká s Casperem Ruudem. S norským vrstevníkem vede ve vzájemné bilanci 2:1, naposledy se střetli již v srpnu 2021.

Světová dvanáctka Ruud v odpoledním čtvrtfinále porazil 6:3, 6:2 Portugalce Nuna Borgese a po dvou dvousetových výhrách postoupil se ztrátou pouhých šesti gamů poprvé od loňského července do semifinále.

"Včera i dnes jsem se cítil opravdu dobře a jsem rád, že jsem v semifinále. V Los Cabos jsem poprvé, takže si tu každý den moc užívám," pochvaloval si Ruud.

Zverev – Kokkinakis 6:3, 6:4

Alexander Zverev pokračuje bez ztráty setu i podání, byť čelil celkem již 15 brejkbolům. Dvanáct jich musel odvracet ve čtvrtfinále proti Thanasi Kokkinakisovi, kterého porazil 6:3, 6:4 a svou letošní bilanci vylepšil na 11:2.

O místo ve finále se nejvýše nasazený Němec utká s dalším Australanem Jordanem Thompsonem (h2h 2:1), na kterého překvapivě nestačil loni na podzim v Tokiu.

29letý Thompson měl ve čtvrtfinále namále. S devatenáctiletým Američanem Alexem Michelsenem, který hrál čtvrtfinále turnaje ATP na tvrdém povrchu poprvé v kariéře, prohrával 0:6 a 0:3, přesto nepříznivý vývoj otočil. Za stavu 0:6 a 5:6 odvrátil tři mečboly, třetí sadu otočil ze stavu 3:5 a zvítězil 0:6, 7:6, 7:5.

"Tohle byl asi jeden z největších obratů v životě. Navíc ve čtvrtfinále na okruhu ATP," usmíval se 40. hráč světa Thompson. "Dokud jsem neodvrátil mečboly za stavu 5:6, neustále jsem byl pozadu. Nemyslím si, že by někdo mohl zpochybnit mou soutěživost," dodal 29letý Australan.

Výsledky turnaje ATP 250 v Los Cabos


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Walda58
gratulace Paolině smile
Reagovat
Nola
Paulina caka baby, ked jej gratulujes? Stefanos sa teda poponahlal
Reagovat
Pergolek
Paolini ve finále tisícovky. Na tvrdém povrchu. Ok. V tomto světě se můžete stát opravdu všechno. Jdu si pro los do trafiky. Na něm je totiž daleko větší pravděpodobnost výhry, než pravděpodobnost, že Paolini bude ve finále 1000 na hardu. Hezký den.
Reagovat
Walda58
smile teď ještě ANNA
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist