Tsitsipas v Marseille prohrál se Safiullinem a utrpěl nejhorší porážku od roku 2018

18. 2. 2022, 23:56
Aktuality 13
ATP MARSEILLE - Světová čtyřka Stefanos Tsitsipas na halovém klání ATP 250 v Marseille překvapivě podlehl Romanu Safiullinovi a poprvé od září 2018 prohrál s hráčem mimo Top 100. Čtyřiadvacetiletý Rus si naopak ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu ATP připsal premiérový skalp člena Top 40.
Stefanos Tsitsipas a Roman Safiullin

Stefanos Tsitsipas v neděli pohrál finále v Rotterdamu a první titul od loňského května nezíská ani v hale v Marseille. Šampion z let 2019 a 2020 končí stejně jako loni už ve čtvrtfinále, v němž prohrál 4-6 4-6 s až 163. hráčem světa Romanem Safiullinem.

23letý Řek nestačil na hráče nefigurujícího v elitní stovce světového žebříčku poprvé od září 2018, kdy rovněž v hale ve Francii (Métách) prohrál s Litevcem Ričardasem Berankisem.

Nyní na světovou čtyřku Tsitsipase čeká přesun na podnik ATP 500 v mexickém Acapulcu, kde bude obhajovat loňské finále.

24letý Rus Safiullin před letošní sezonou jen jednou porazil hráče Top 100, nyní už má na kontě pět skalpů. Až dosud byla jeho nejcennější výhra nad 49. hráčem světa Jamesem Duckworthem. 



Safiullin, který v Marseille prošel kvalifikací a ve druhém kole udolal Tomáše Macháče, má za sebou úspěšnou premiéru ve čtvrtfinále podniku ATP. O postup do finále si zahraje s předloňským finalistou a světovou devítkou Félixem Augerem-Aliassimem (h2h 0-0).

Jednadvacetiletý Kanaďan, jenž v neděli v Rotterdamu získal první titul na okruhu ATP, ve čtvrtfinále porazil 6-3 6-4 Bělorusa Ilju Ivašku a svou neporazitelnost prodloužil na sedm utkání.

Andrej Rubljov porazil 6-3 1-6 6-2 domácího Lucase Pouillea a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0. O finále se druhý nasazený Rus utká s dalším Francouzem Benjaminem Bonzim, který smetl 6-1 6-3 Aslana Karaceva a zamezil ruskému semifinále.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 622.610 eur
páteční výsledky (18. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Safiullin (Rus.) - Tsitsipas (1-Řec.) 6-4 6-4
Rubljov (2-Rus.) - Pouille (Fr.) 6-3 1-6 6-2
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Ivaška (5-Běl.) 6-3 6-4
Bonzi (9-Fr.) - Karacev (4-Rus.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tsitsipas je prihlaseny do Acapulca, samozrejme ze nemoze odohrat celé Marseille. Je to zas cisty kalkul od rozmaznanenho Greka, ako ziskat par tisic z Francuzska na letenku prvou triedou do Acapulca. Je to šašo.
Reagovat
Davor1
Tak to je blbosť, tých pár tisíc by mu pri jeho príjmoch nestálo za námahu. Skôr sa chce chytiť na nejakých menších turnajoch, ale je tak z formy, že má problémy aj s priemernými hráčmi, ktorí odohrajú dobrý zápas.
Reagovat
sojka1
naprosty souhlas, zaporak hraje hrozne, prislo mi, ze mu odeslo snad uplne vsechno....
Reagovat
smazaný uživatel
Hral finále posledného turnaja a semifinále Australian Open :)

Takze s jeho formou to nebude také zlé.

To, ze hráci vypadnu na turnaji skoro, po turnaji kde hraju finále a pred turnajom, ktory je priorita nie je vobec výnimočné.

PM zadarmenko.
Reagovat
sojka1
mne ale ta hra prisla opravdu nepresvedciva az hrozna, navic se mi nechce verit, ze by zrovna Stefanos byl na drobne, jen takovy kasirka...
Reagovat
Teo
Prostě se na to vykašlala směr Acapulco smile
Reagovat
Davor1
To, že má aké také výsledky ešte vôbec neznamená, že nie je z formy. Na Australian Open sa do toho semifinále vyslovene pretrápil s hráčmi ako Baez, Paire a s Fritzom bol na pokraji vypadnutia, jediný dobrý zápas odohral so Sinnerom. A v Rotterdame sa pretrápil cez Fokinu a Lehečku, ktorý hral snáď prvý ATP turnaj v živote. Od Augera dostal debakel. Grék už od konca minuloročnej antukovej sezóny nemá absolútne žiadnu formu a aké také výsledky uhráva len vďaka veľkej hernej kvalite, ale keď sa stretne s podobne kvalitným súperom vo forme, tak je hotový.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm. Stále plati, ze na okruhu existuje kalkul. Aj u zien. A myslim, ze to bolo aj teraz. Stefanos moze hrat prvy zapas v Acapulcu ATP500 v utorok, nema zmysel hrat v nedelu finále ATP250, ked hral cely minuly tyzden. Proste tomu nedal vsetko, verim tomu.
Reagovat
darek.vrana
Teď dvojnásob mrzí, že tam nebyl místo něj Tomáš.
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
vojta91
Asi na hajzlikach nebyl signál
Reagovat
EllNino
Byl výborným juniorským hráčem, ze čtveřice Medvěděv, Chačanov, Rubljov, Safiullin vypadal jako nejnadějnější ... proto to není až tak překvapivé, už na ATP Cupu důstojně zastoupil Karaceva s Andrejem, kteří byli v karanténě ...

Tsitsiho měl porazit už minulý týden Jirka, není v pohodě a zase hraje x turnajů za sebou, i 250 ... nechápu
Reagovat
Pe3k
Konipas nemá zrovna oslnivou formu, přesto je 4. v race. Škoda, že ho Roman porazil, Felix si tak mohl připsat další výhru nad top hráčem. Na jejich dnešní duel se podívám a budu fandit afroKanaďanovi podporující konvoj svobody. Fajn, že ten zápas není až večer jako včera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist