Tsitsipas, Wozniacká, Shapovalov a Vekičová zkompletovali virtuální madridský turnaj

23. 4. 2020, 14:08
Aktuality 5
Letošní ročník Mutua Madrid Open se kvůli pandemii koronaviru v květnu konat nebude. Místo toho se na konci dubna uskuteční virtuální turnaj, kterého se zúčastní i česká jednička Karolína Plíšková, a již má všech 32 účastníků. Herní pole dnes zkompletovali Stefanos Tsitsipas, Caroline Wozniacká, Denis Shapovalov a Donna Vekičová.

V mužské dvouhře budou o titul bojovat antukový král Rafael Nadal, Andy Murray, Lucas Pouille, John Isner, Karen Chačanov, David Goffin, Gaël Monfils, Fabio Fognini, Alexander Zverev, Diego Schwartzman, David Ferrer, Frances Tiafoe, Dominic Thiem, Kei Nišikori, Stefanos Tsitsipas a Denis Shapovalov.

O ženskou trofej budou usilovat česká jednička Karolína Plíšková, loňská vítězka Kiki Bertensová, Angelique Kerberová, Carla Suárezová, Fiona Ferrová, Kristina Mladenovicová, Eugenie Bouchardová, Viktoria Azarenková, Madison Keysová, Elina Svitolinová, Johanna Kontaová, Belinda Bencicová, Sorana Cirsteaová, Bianca Andreescuová, Caroline Wozniacká a Donna Vekičová.

"Rodiče mi kdysi říkali, že hraním videoher se nikam nedostanu. Jsem rád, že neměli pravdu," uvedl loňský finalista Tsitsipas. "Je skvělé být součástí prvního on-line tenisového turnaje," dodal vítěz Turnaje mistrů.

"Na turnaj se velmi těším. Už se nemůžu dočkat svého prvního zápasu," řekla bývalá světová jednička a grandslamová šampionka Wozniacká, která na letošním Australian Open ukončila profesionální kariéru.

Virtuální turnaj Mutua Madrid Open Virtual Pro se uskuteční od 27. do 30. dubna. Bojovat o titul bude 16 mužů a 16 žen, kteří budou rozděleni do čtyř skupin. Nejlepší dva ze skupiny projdou do čtvrtfinále, pak už se bude pokračovat vyřazovacím systémem. Zápolit se bude ve videohře Tennis World Tour, v níž je k dispozici centrální dvorec Manola Santany.

Obě části turnaje mají shodnou dotaci 150 tisíc eur. Zúčastnění si sami vyberou, kterým hráčům v krizi prize money věnují. Pořadatelé navíc darují 50 tisíc eur na boj proti koronaviru.

Fanoušci budou moci celé dění sledovat živě, buď v televizi, nebo na sociálních sítích turnaje. Nebudou chybět komentáře zápasů, analýzy, sestřihy ani rozhovory s vítězi jednotlivých utkání.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
EllNino
Dneska slaví 31 let :) Neskutečně to uteklo ...

https://www.youtube.com/watch?v=3WGNj_cJMpA

Zde poslední čtvrtfinále na GS, které pro ni bylo vítězné, pak už se nikdy do SF nepodívala, ještě k tomu měla hodně hodně blízko ten samý rok na Wimbledonu, kde měla mečboly na Anu Ivanovic ... o rok později na stejném místě zaznamenala svůj poslední velký úspěch (čtvrtfinále), a to jí bylo pouhých 19 let ...

Stále mě nejvíc mrzí 7:5 5:3* v semifinále RG 2006 proti Světlaně, tehdy asi těžko někdo mohl předpokládat, že skončí ve 20 (restart kariéry už byl spíš takovým chabým pokusem) ...

Tak hodně zdravíčka a pohody :)
Reagovat
EllNino
ještě asi dodám, že je Nicole jednou z nejlepších hráček, které dokázaly zaznamenat tolik úspěchů v tak krátkém časovém rozmezí (dejme tomu 3-4 úspěšné sezóny, 2008 se až na AO a Wimbledon moc nepovedlo už, bilance 19/19) ... možná bych k ní ještě přiřadil Genie Bouchard, protože ty kariéry mají podobné, několik úspěchů na GS, pár titulů, Genie má navíc to finále Wimblase 2014 (myslím těch pár let v mládí, kdy nasbíraly úspěchy a pak se vytratily - ať už zranění, změna priorit, ...)
Reagovat
FulnekUltras
jj - srovnání s Genie naprosto sedí - tyto kačenky nebyly na velké tituly nikdy osobnostně nastaveny, takže teď už je jim určitě líp
Reagovat
Fandina
Takže Kája, Caro a Klíče a pak Niši, Šášo a Kačo. Držím palce!!!
Reagovat
safi1313
Máte někdo info která TV to bude přenášet? nedohledal jsem to
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist