Tsonga neobhájí, o titul si zahraje Troicki se Simonem

3. 10. 2009, 13:27
Aktuality 4
ATP BANGKOK - Jo-Wilfried Tsonga titul v Bangkoku neobhájí. V Thajsku se letos světové sedmičce nedařilo a v semifinále toho využil Srb Troicki, který si tak zítra zahraje proti dalšímu Francouzi Simonovi o premiérový titul.
Viktor Troicki

Jo-Wilfried Tsonga loni v Bangkoku získal premiérový titul, když ve finále porazil i Djokoviče. Triumf mu pomohl i na cestě do Šanghaje, kde si poprvé zahrál na Turnaji mistrů.

I letos bojuje o účast na závěrečném setkání nejlepších tenistů uplynulé sezony a zatím mu patří sedmá příčka. O tu ale v pondělí vinou špatné formy přijde. Už před 14 dny doslova vydřel dvě výhry v Davis Cupu proti slabším Holanďanům, nyní se mu nedařilo ani v hale v Thajsku.

Zatímco duely s Gulbisem a Chiudinellim otočil, dobře rozehrané semifinále s Viktorem Troickým ztratil. Nejvýše nasazený Tsonga vyhrál první set 6-1, v dalších sadách ale čtyřikrát prohrál své podání a Srbovi podlehl.

Třiadvacetiletý Troicki tak podruhé v kariéře postoupil do finále, to první mu loni ve Washingtonu nevyšlo. Dnes si připsal třetí skalp hráče první světové desítky. "Je skvělé takového hráče porazit. Ale jsou to také jen lidé a nejsou neporazitelní," připomněl Troicki.

O premiérový titul bude usilovat proti dalšímu Francouzi Gillesu Simonovi, který stejně jako Tsonga bojuje o letenky do Londýna. Právě na britských ostrovech se letos poprvé bude konat Turnaj mistrů.

Simon dnes ve dvou setech zdolal Rakušana Jürgena Melzera a poprvé v této sezoně postoupil do vyvrcholení turnaje. "Výhra mě těší, Jürgen je kvalitní a talentovaný tenista," radoval se Simon, který jako jediný hráč z Top 10 letos ještě nezískal titul. "Bylo to hodně těžké utkání, o to víc jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech."

O celkově šestý titul bude Simon hrát se soupeřem, kterého již dvakrát snadno porazil. Na tvrdém povrchu se však utkají poprvé.

- ATP 250 BANGKOK (Thajsko, tv. povrch, 608.500 dolarů) -
sobotní výsledky (03. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Troicki (4-Srb.) - Tsonga (1-Fr.) 1-6 6-2 6-3
Simon (2-Fr.) - Melzer (6-Rak.) 6-4 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
věřím že to Troický dotáhne k titulu bo porazil hodně silné hráče a první titul je jeho Trojdo věřím ti tak jedem!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tsoga si to posral sám, vyhrál 6-1, ale druhý set začal hrát strašně hodně chyb a byl tak rzoladěný, že už to projel
Reagovat
smazaný uživatel
pral bych to troickemu ale nevim esli na to bude stacit...proti simonovi ktery bude branit to bude asi slozite ale pokud nebude chybovat:-/ tak uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzera byt out a do Londyna pojdu Davydenko a Verdasco ale prial by som to Soderlingovi ale dnes ma sklamal veril som ze Davydenka porazi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist