Tsonga po Djokovičovi vyřadil i Murrayho

8. 8. 2014, 21:33
Aktuality 139
ATP TORONTO - Jo-Wilfried Tsonga ukončil půlroční čekání na semifinále. Francouzský tenista se rozjel na turnaji Masters 1000 v Torontu, kde den po vítězství nad světovou jedničkou Djokovičem zdolal také dvojnásobného vítěze Rogers Cupu Andyho Murrayho.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga se v posledních měsících ve vrcholné formě rozhodně nenacházel. Svůj poslední titul získal loni v únoru na domácím halovém turnaji ATP 250 v Marseille, kde si letos zahrál své poslední finále i semifinále. Od té doby se během půl roku dostal jen dvakrát do čtvrtfinále.

Ze stínu světové špičky znovu vystupuje až tento týden na turnaji Masters 1000 v Torontu. Včera v Kanadě po velmi dobrém výkonu porazil poprvé po čtyřech letech wimbledonského šampiona a světovou jedničku Novaka Djokoviče a dnes dokonce poprvé od Australian Open 2008 našel recept na vítěze loňského Wimbledonu Andyho Murrayho.

V prvním setu měl každý z tenistů po jednom brejkbolu, ale využít svou šanci nedokázal ani jeden. Do vedení se po úspěšně zvládnutém tie-breaku dostal Tsonga, který pak v druhé sadě smazal manko brejku a za stavu 4-4 měl dva brejkboly. Jenže je nevyužil, prohrál pět gamů v řadě a Murray se v rozhodujícím dějství ujal vedení 3-0. Jenže devětadvacetiletý Francouz se nevzdal, získal šest z posledních sedmi her a po proměnění čtvrtého mečbolu zvítězil po 2 hodinách a 20 minutách 7-6 4-6 6-4.

"Měl jsem zápase ve svých rukách, ale on se pak vrátil. Byl jsem trochu dole, ale soustředil jsem se a snažil jsem se být více agresivní," řekl Tsonga. "Jo je top hráč a fantastický sportovec. Když hraje svou hru, je těžké ho porazit," chválil Murray svěho přemožitele.



Světová patnáctka Tsonga si v zápase pomohl 18 esy a na vítězné údery soupeře přestřílel 42-20. Nevynucených chyb udělal 35, zatímco Brit 26. Ve vzájemné bilanci zápasů na okruhu ATP snížil na 2-9, když s o dva roky mladším soupeřem ukončil sérii osmi porážek.

Svěřenec Amélie Mauresmové Murray, který byl loni podzim na operaci zad, po loňském triumfu ve Wimbledonu čeká už 13 měsíců a 15 turnajů na finálovou účast.

Bývalý pátý hráč světa Tsonga si ve svém druhém semifinále sezony zahraje o své celkově třetí finále na turnajích série Masters 1000. Zatím se do něj dostal pouze na domácím halovém klání v Paříži, kde před šesti lety získal titul a v roce 2011 podlehl Federerovi.

V sobotu se francouzský tenista utká s osmým hráčem světa Grigorem Dimitrovem, kterého porazil ve všech třech vzájemných zápasech (všechny se hráli v roce 2011). Bulhar dnes i s pořádnou porcí štěstí zdolal po odvrácení dvou mečbolů v tříhodinové bitvě Kevina Andersona 5-7 7-5 7-6.

Dimitrov v první sadě za stavu 5-4 neproměnil setbol, vzápětí poprvé přišel o podání a set už nezachránil. V druhém dějství sice Bulhar neudržel vedení 5-2, ale třetí set si nakonec vynutil.

Blíže k vítězství ale měl nejprve několikrát Anderson, jenž po brejku na 5-4 podával na postup a měl dva mečboly. Při jednom z nich měl velkou šanci zápas ukončit, jenže úder u sítě poslal pouze do pásky.

Rozhodoval tak až závěrečný tie-break a také v něm osmadvacetiletý Jihoafričan při možnosti poprvé v kariéře postoupit do semifinále turnaje Masters 1000 psychicky selhal. Sice vedl 5-4 a měl dva servisy, jenže si s nimi moc nepomohl a ve výměnách poslal míček dvakrát do autu. Anderson zápas nakonec i nešťastně ukončil, když při odvracení druhého mečbolu udělal pátou dvojchybu.



"Ještě to teď v sobě zpracovávám, ale zklamání a frustrace je veliká. Prohrát zápas, když máte několik mečbolů, je těžké přijmout. Byla to asi jedna z nejhorších ztrát servisu v mé kariéře," litoval Anderson neproměněných šancí.

"Věděl jsem, co od zápasu můžu očekávat. Ale myslím, že jsme oba nepředvedli to, co je v našich silách. Důležité výměny byly hlavně o psychice. Nakonec jsem byl o ten kousek silnější a našel jsem údery, které mi pomohly vyhrát," řekl Dimitrov.

Třiadvacetiletý Bulhar, který od loňského podzimu vyhrál čtyři turnaje - v hale ve Stockholmu, na tvrdém povrchu v Acapulku, na antuce v Bukurešti a na trávě v Queen's Clubu, se na druhém turnaji Masters 1000 v řadě (i v kariéře) dostal do semifinále. V květnu v Římě ho do finále nepustil Rafael Nadal.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili šampion z let 2004 a 2006 Švýcar Roger Federer a Španěl Feliciano López.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 3.770.000 dolarů)
páteční výsledky (08. 08. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Federer (2-Švýc.) - Ferrer (5-Šp.) 6-3 4-6 6-3
F. López (Šp.) - Raonic (6-Kan.) 6-4 6-7(5) 6-3
Dimitrov (7-Bulh.) - Anderson (JAR) 5-7 7-5 7-6(5)
Tsonga (13-Fr.) - Murray (8-Brit.) 7-6(5) 4-6 6-4
Semifinálové dvojice: Federer - F. López, Dimitrov - Tsonga.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

139
Přidat komentář
Mayo
Miloš sklamal
Reagovat
Cico93
Teda poriadna smola v 3 sete na tých bb.
Reagovat
smazaný uživatel
To si dělaj na Fandovi blázny ne, já čekám na repete posledního čtvrtfinále a oni dají po Wildovi žabáka od poloviny zápasu ://
Reagovat
Nola
to dokázal, na staré kolená sa vráti do TOP20, na 16.miesto, pred ním je Tsonga, ktorý musí vystúpať tam kam patrí, do TOP10, stačí k tomu maličkosť - vyhrať celý turnaj :D

tipy na všetkých 4 semifinalistov mi vyšli, sláva víťazom, česť porazeným
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Tsongič, velkej sympaťák, vyhraj to prosím.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece jen Roger přežil narozky bez úhony, já už jsem nevydržela, podle vás spousta chyb, ale hlavní je, že se jede dál, přiznejme si, kdo by před turnajem tipoval tohle složení v semifinále? :D :D Nevíte někdo, jestli budou Rogera teď opakovat na Fandovi po JWT s Můrou?
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas teď opakovaly na Nova Sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Nova Sport už nemám, jenom Fandu, počkám si, co budou dávat potom :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych velkou vědu z Rogerových chyb nedělal, jelikož se všichni docela perou s povrchem... Roger jako jediný z top jde dál, navíc se hraje po dlouhé pauze, takže bude třeba se rozehrát. Pokud svede s Tsongou nebo Dimitrovem dlouhé a náročné finále, typnul bych si, že se odhlásí ze Cinci, jelikož po Cinci je jen týden pauza a jde se na US open.
Reagovat
Denis92
TO dufam, ze nie. Cinci je turnaj kde mu to ide najlepsie a ten povrch mu fakt sedi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já také doufám, že bude v Cinci hrát. Je to jediný turnaj na kterém se hraje na super rychlém hardu, na kterém se umocňují Fedexovi silné stránky. Nutno ale podotknout, že po třicítce nezregeneruješ tak rychle jako v 26 letech, navíc ho bude ještě letos čekat Davis cup, takže určitě něco ještě umázne ze svého programu...
Reagovat
J.M.
To, že to je jediný turnaj na super rychlém hardu, není pravda. Spíš než superrychlý byl rychlý, ale v předchozích letech byly některé turnaje i rychlejší (hlavně Dubaj), a potom Cincinnati už v poslední době taky zpomalili. Loni už to byl spíš středně rychlý povrch. Těžko říct, jak to bude letos, ale návrat do starých časů bych nečekal. Obzvlášť po tom, co je vidět v Torontu.
Reagovat
Cico93
ja som vedel, že Ty to ešte roztočiš... Ako tvoj veľký fanúšik som stále veril.
Keď sa tento borec dostane do laufu radosť pozerať.
Reagovat
EllNino
Radek s Pospou, tak to jsem zvědav, jak to dopadne, nechápu, proč má letos Radek na velkejch akcích většinou místo v pavouku, kde mu hrozí ve 2. kole Roger, Novak nebo Rafa ...
Reagovat
steve79
Roger od konce druheho setu zacal delat velke chyby hlavne z backhandu. Prvni dva zapasy hral dobre z teto strany. Asi ho rozhodil zpev divaku:D
Reagovat
Denis92
Tak napokon to Roger zvladol, co znamena ze budeme ponocovat aj zajtra.
Potesilo len vitazstvo a dobra hra na sieti.
Inak ako som uz spominal tak mu to z FH a BH lietalo hocikde..na servise sa tiez potrapil. Robi viacej DF ako byvalo zvykom.

Co som si vsimol v poslednej dobe, tak Roger ak vyhra zreb voli return a nie servis ako byvalo zvykom.

David uz musi mat slusnu depku z Rogera..15-0 je kruta bilancia. Nabuduce moze zapas skrecovat a posetrit sily na dalsi turnaj.
Reagovat
J.M.
No sláva, nakonec to Roger zvládnul. Ale pokračuje ve svém obvyklém scénáři posledních dvou let, kdy prostě na turnajích hraje s každým dalším kolem čím dál hůř. Tak nadějně to vypadalo s Polanskym, ale žádný z těch úderů, které v tom zápase předváděl, mu dnes vůbec nefungoval. Skoro nemohl trefit kurt.

Naštěstí to vypadá, že nemá problém s kondicí, unavený moc nebude, je to spíš věc úderů, timingu, techniky. Snad to s Lópezem zvládne...
Reagovat
Padme
Roger ty narozeniny, tak nevím... počet UE dost děsivý, ale hlavně, že to dobře dopadlo.
Reagovat
Denis92
Nemam slov..Roger z jasneho zapasu robi zase dramu na 3sety s nejasnym koncom. Co to akoze predvadza? Je to zle z FH aj BH..servis o nic lepsi.
Reagovat
J.M.
Skoro mi přijde, že v té raketě má až moc síly. Zatímco Grigor by podle mě potřeboval novější "výkonnější" raketu, protože se s údery strašně nadře a přitom z toho jsou vesměs měkké krátké míče, Rogerovi jako kdyby ten kurt byl příliš malý. Jenom tak lehce do toho pinkne, a jsou z toho neustálé auty. Dneska má velký problém to zkrotit.
Reagovat
Denis92
Tak tou novou raketou urcite ziskal vacsiu silu. To bolo vidiet hned v Australii. Myslim, ze Grigorovi by to mohlo skutocne pomoct. Zrejme by potom aj jeho hra bola ofenzivnejsia a agresivnejsia.
Reagovat
J.M.
Ale jsou dny, kdy s tím podle mě má problém, a nejvíc dnes. To je už neskutečné množství úderů, které dnes přestřelil úplně tím samým způsobem. Ne že by do toho nějak moc praštil, ale prostě dá normální, celkem decentní, lehký úder, a přitom to letí příliš daleko, za čáru. To musí být docela náročné na techniku s touhle raketou hrát, aby to trefoval do kurtu. Nemůže si dovolit takové švihy jako s tou starou.
Reagovat
Denis92
To vie zrejme najlepsie on sam..ale je to zvlastne ze niekedy to trafuje dokonale a potom to lieta totalne mimo ako dnes.
Reagovat
J.M.
Třeba si nechal dát měkčí výplet, protože se hraje v chladné noci, kdo ví.
Reagovat
dorons
Medzitym uz dostal nove rakety 97 in2...
Reagovat
J.M.
A uprostřed zápasu když jsou oba na kurtu stadion zpívá Rogerovi Happy Birthday. A Roger jim mává. To se málokdy vidí.
Reagovat
Denis92
Vynimocne veci pre vynimocneho hraca.
Reagovat
Denis92
Neskutocne co vsetko dokaze Roger vykuzlit na sieti.
Reagovat
Denis92
18UE od Ferrera za set..nepamatam si kedy som ho videl hrat tak zle.
Roger by to mal v pohode zvladnut v 2setooch.
Reagovat
dadaft
teď krásná zpomalovačka jakoby pohledem Federera (snížená kamera) --- na Ferrerovi bylo teda hodně dopředu poznat, že bude hrát forhend křížem,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,, Roger si pro něj šel ještě před odehráním.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to vypadá na zajímavý zápas, není to tak jednoznačné, že by se David z Rogera potento ..
Reagovat
Denis92
Praveze naopak..sice Roger nehra moc dobre a dost kazi, ale Ferrer hra este horsie. Tolko UE z jeho strany za 5gemov som uz dlho nevidel.
Reagovat
Denis92
Bilancia W/UE - 2:16 hovori za vsetko..je zazrak resp. Rogerova neschopnost ze ten stav je pomerne vyrovnany a vedie len o brejk 4-3.
Reagovat
dadaft
Roger se protančí k dalšímu vítězství.
Reagovat
Mayo
No títo dvaja to naťahujú a ja sa Rogera teda nedočkám...balím to...dobrú noc priatelia :D
Reagovat
Denis92
Paneboze Lopez..to co si teraz porobil v tom TB?
Reagovat
smazaný uživatel
Q. How do you feel about your first loss as a married man?
NOVAK DJOKOVIC: Well, I have one win and one loss, not bad, 50% of success

:))
Reagovat
Fandina
Felda jede. Queens finále, Eastbourne titul, Wimbl OF a teď pokračuje.
Reagovat
Mayo
Flopéz prekvapuje ... Miloš šak zaber
Reagovat
Denis92
Nech to zbytocne nezdrzuju..chcem co najskor Rogera.
Reagovat
Mayo
to je tiež pravda, to ma nenapadlo ani vidíš :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je trochu provokativní otázka pro RFfan, ne? :D copak o to, když jde o DC, tak budiž, ale jinak mi jeho hra ani vystupování není sympatické, tomu co poslední dobou předvádí se spíš směju a kroutím hlavou, takže zrovna dvakrát ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
sorráč, to patřilo dolů
Reagovat
Denis92
Stvrtfinale podla nasadenia :
Djokovic - Ferrer
Wawrinka - Dimitrov
Berdych - Raonic
Federer - Murray

Semi : Djokovic/Ferrer - Dimitrov/Wawrinka
Berdych/Raonic - Federer/Murray
Reagovat
Mayo
zle !
Reagovat
Denis92
Dolezitejsie to bude aj tak az v New Yorku.
Reagovat
Mayo
ježíš né...Murray vs Federer možné QF ... sakra
Reagovat
Mayo
bez Býka ten turnaj aj tak nestojí za veľa :P :D
Reagovat
smazaný uživatel
ten se baví asi nejvíc ze všech, ale bez něj to taky není špatný :D
Reagovat
Mayo
ale ak to vyhrá jeden z dvojice Goat aebo JWT budem spoko ...oni vo finále nech si to rozdajú
Reagovat
smazaný uživatel
to rozhodně, jiný finále ani nečekám :P bylo by to moc pěkný finále, Wildy by mi bylo aj líto, on je fajn, ale kdyby to Roger zvoral jako v IW, MC a WB, to by mě už dohnal k šílenství! Dneska přežít corridu a pak nejspíš ropušáka, chum jetze :) BTW: Ty jsi Rafan, že?
Reagovat
Mayo
som sa tak zamyslel na 3 sekundy kto je to ropušák :D:D ... áno som Rafan :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan přeje Fedexovi, to potom respekt, ale jen když je bejk dočasně mimo provoz, ne? :D Dala bych first ever clash na US Open, už by bylo načase :) A co dodat k ropušákovi...Milouš musí bejt kříženec zlobra a ropuchy, jinak to nevidím :D
Reagovat
Mayo
ja som taký divný Rafan ... mne RF proste nevadí :D kľudne ten 80. titul bych mu doprial ... a čo sa týka USO tak nebol by som proti tam to konečne dať už ale tak po pravde to nevidím reálne :D ale o tom potom
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zas takovej divnej fedtard, Roger's ultimate fan, a přitom mám ráda i Novaka s Rafou, každýho jinak, u Rafy nemůžu vystát plno věcí, ale stejně ho musim obdivovat, jak ale dojde na střet někoho z těch tří, moc si nevyberu :P já docela věřim, že bysme se mohli dočkat na US Open konečně, to by ale museli Rogera šoupnout do Rafovy poloviny a Rafa se silou vůle po zranění probít až k němu, pro mě je to možná poslední šance uzřít Rogera jako vítěze, za jistých okolností, jestli se toho ještě někdy dožiju :D
Reagovat
Mayo
no uvidíme, čo z toho bude nakoniec...teším sa na GS záverečný...už len dva týždne plus mínus ... a čo Berďa...fandíš mu ?
Reagovat
smazaný uživatel
To je trochu provokativní otázka pro RFfan, ne? :D copak o to, když jde o DC, tak budiž, ale jinak mi jeho hra ani vystupování není sympatické, tomu co poslední dobou předvádí se spíš směju a kroutím hlavou, takže zrovna dvakrát ne :D
Reagovat
Mayo
:D tak mala by si svojmu krajanovi fandiť :D aj keď nie žeby som ja nejako svojim fandil, vlastne mužom vôbec :D
Reagovat
smazaný uživatel
se ani nedivím, nemáme moc reprezentativní hráče no :D Švýcaři nebo Srbové se dmou pýchou, Španělé mají armádu v čele s Rafou, ale co my, mě to říká kdekdo, proč nefandim našim, když ono je to těžký, finále DC mezi náma a švýcarama, když se poštěstí, by bylo lehčí dilema, ale i tak, no a v Cincy narazí Roger hned z kraje na Štěpánka nebo Vaška Pospíšila, to je teda gól :D
Reagovat
Fandina
Gratulka k výhře. Tahali se s Kevinem, ale nakonec vyhrál Grigor. Super. A držím palce dál. Go Grigore go go!!!
Reagovat
Mayo
Džou Wilfríd z Konga ho vyfacká.
Reagovat
Fandina
Tsonga hraje super, ale doufám, že Grigor zase zahraje své úžasné sekané rány a šoupne vhodně vítězný úder, jak on to umí. Ale uvidíme. Tsonga zatím super.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si donho:))
Reagovat
Mayo
sekané údery ? Jo mu naseká jedna radosť :D
Reagovat
Fandina
Tak tak. Hezky zalomí zápěstí a sekne. Super!
Reagovat
Fandina
Grigor hraje super a vyhrává a to se počítá. A pěkný jednoručák. Jen tak dál Gríšo. Go go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
lol :D :D King Kong z Konga :D
Reagovat
Mayo
prečo dávajú RF až tak neskoro dpč :/ ... ale tak pozriem Miloša
Reagovat
Mayo
aj keď Lopéza nemám rád a hrozne ma nudí jeho tenis :D ale čo už no
Reagovat
smazaný uživatel
mna nudi Grigorov,ale aspon je kazdy zapas kriminalka :)
Reagovat
smazaný uživatel
v semi ho Tsonga zrovna zo zemou(vzhladom na okolnosti)
Reagovat
Mayo
Ten Anderson je ajdiot
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oči! 3. set asi nejhorší set na turnaji. Anderson se porazil sám, nejvtipnější byla ta výměna, kde Grigor spadl, utřel si trenky a stejně ji vyhrál. Mimochodem Grigor nemá s tímhle tenisem na kurtu co pohledávat, s tím jeho potenciálem je zločin hrát takhle defenzivně. Ten backhand je neskutečně špatnej, jednou za čas někoho prohodí, ale jinak je to bída.
Reagovat
J.M.
Mě hlavně mrzí, že on sám ani jeho trenér si to neuvědomuje. Proto se to asi nezmění. Nikdy jsem u něj neviděl nebo neslyšel ani náznak, že je se svým herním pojetím, nebo vůbec se svojí přípravou, nespokojený. I jeho trenér Rasheed když se ho ptali, jestli není Grigor moc defenzívní, vůbec nechápal, o čem je řeč, a říkal, že mu přišel Grigor před jeho příchodem naopak příliš ofenzivní.
Reagovat
smazaný uživatel
mal by zmenit trenera alebo sport
Reagovat
J.M.
Naprosto neuvěřitelné. Neuvěřitelné, co dokážou teče, jestřábí oka (a challenge po teči na prvním podání při mečbolu, to je kuriozita), co všechno a v jakém množství dokáže Anderson zkazit, a kolik šancí musí Dimitrov dostat, aby konečně nějak doklopýtal do konce. Po třech hodinách, na pokraji sil.

Zítra asi bude muset doufat, že bude mít Tsonga den blbec a vyhází se.
Reagovat
smazaný uživatel
prosimtě, co by dělal ve finále :D jsem jeho fanda, ale tady si finále zaslouží jedině Wilda, to by byl konec, kdyby zklamal
Reagovat
J.M.
Ve finále by mohl hrát s taťkou. To je něco, co si už hodně dlouho přeju. Sice by si to za tyhle výkony nezasloužil, ale když už je tu konečně ta šance, která pořád celé roky nepřicházela, tak bych to bral, kdo ví, jestli se taková příležitost, aby se ti dva takhle setkali, ještě bude opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
to je sice fakt, ale loni v Basileji to bylo dost nervózní a Féďa se hlavně musí do toho finále nějak prokousat, těžko se mi odhaduje, jestli to bude mít po Čiličovi a po oslavách o něco jednodušší, nebo naopak si ukousne moc velký sousto z dortu, to by bylo teda paradox, kdyby se do Grigor do finále nějakým svým zázračným způsobem dostal a Tsonga utřel nos po záblesku staré formy, já to přeju jemu, ať se zas přiblíží TOP10, kam patří :)
Reagovat
rod_laver
Po oslavách? Roger mapř. oslavil svůj první wimbledonský titul tak, že hrál na do tří ráno na PlayStation. Nemyslím si, že by jeho oslavy dosahovaly Gulbisovy úrovně v nejlepších letech :))
Reagovat
smazaný uživatel
no jasně, všichni víme, že je to hroznej pařmen :D ale tak nějakým oficiálním oslavám a dalším povinnostem se asi nevyhne, což? :P
Reagovat
smazaný uživatel
oficialne oslavy,to bolo dobre:)
Reagovat
rod_laver
"90 procent jeho zápasů je o tom, že buď defenzivním antitenisem v nekonečné přetahované se spoustou zvratů nějak se štěstím (a díky chybám soupeře) utrhne výhru..." Ani dnes ses nemýlil :) Laicky řečeno měl dneska z prdele kliku.
Reagovat
smazaný uživatel
zejtra už ji bude mít těžko, a hlavně Anderson bude za tohle zralej se zahrabat, z Gríši dělají hrdinu, přitom albín věčnej choker :D
Reagovat
rod_laver
upřímně mi bylo Andersona líto a ke konci jsem to přál více němu, vzpomněl jsem si na Rogera na US 10 a 11.
Reagovat
kada.tom
joooooooooooooooo, Grigor to ubojoval!
Andersonovi od stavu 5-4 ve 3. setu totálně bouchlo v hlavě a při jakýkoliv výhodě na svý straně to zazdil .. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečnej závěr....
Reagovat
kada.tom
tak teď?
Reagovat
kada.tom
Anderson opět selhal a Grigor matchball zazdil ... jak tohle skončí
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tohle teď Grigor neurve jako vždycky, tak si může svoje hotshoty strčit někam, Anderson v semifinále Masters by byl slušnej djoke, to ale nic nemění na tom, že s tímhle si na Wilíka nepřijde
Reagovat
kada.tom
tak to byl jestřáb z říše snů pro Grigora :-)
Reagovat
J.M.
Už nějaký čas si říkám, kde by Anderson mohl se svojí hrou být, kdyby ho pořád tak nezrazovala ta hlava... To byl zase spektakulární kolaps v přímém přenosu.
Reagovat
kada.tom
jj, takovej black out jsem dlouho neviděl ... ani ve WTA ne
Reagovat
smazaný uživatel
mám dojem, že bude i dokonán a Anderson se půjde okamžitě zahrabat :D
Reagovat
smazaný uživatel
tohle není jak na houpačce, tohle je vyloženě centrifuga, jinými slovy na zeblití
Reagovat
kada.tom
tak Anderson je ještě větší LOL :-DDDDDD
takhle to ze*rat :-DDDD

Grigor ani neví jakej dárek dostal, snad toho využije!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kevin chodi s Hankou Vagnerovou? :)
Reagovat
kada.tom
Grigore ... LOL :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor mě na tomhle turnaji vysírá, hraje jak ponocnej a stále neumí diktovat hru. Kam se poděl ten agresivní inside-out FH z Wimblu? Pokud Andersona nějak upinká nebo se albín vyhází sám, a nestane se zázrak v jeho hře, tak ho Wilda převálcuje, finále si zaslouží
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D
Reagovat
J.M.
Ať tenhle zápas vyhraje kdokoli, bude asi chudák zítra hodně zničený. Takový vývoj zápasu, to je neštěstí pro oba.
Reagovat
smazaný uživatel
už jde do kopru, něco je na tom vtipného, Lunej? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy už budeš mít zase normální nick? :D:D:D Směju se tvému komentu, jak jsi to vtipně napsala, vysírá, albín atd. :D
Reagovat
smazaný uživatel
co se ti nezdá na mým novým nicku? :D mě se docela líbí, stejně jako používání vlastních nicků pro hráče :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je moc dlouhej, než ho napíšu, zapomenu, co jsem chtěla vlastně napsat :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
tak dávej zkratku, te=d už je vidět, komu to adresuješ i bez toho :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak z tohohle začíná bejt pořádná komedie, co se tam teď dějě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co se deje? Vypad mi obraz v nejlepsi chvili.
Reagovat
kada.tom
Anderson si myslel, že na ten jeden game tam nebude síť ... všechno pálil do ní i z nejjasnějších pozic :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Grigor těží z toho, jak albín zazdil mečboly, labil jako prase :D
Reagovat
smazaný uživatel
My vsm dame Cinncy jenom jestli sem privedes zpatky nejvyraznejsi zastupkyni vaseho tabora, pak by to slo. :))
Reagovat
rod_laver
:-))))
Reagovat
kada.tom
Grigore, pojď :-)
Reagovat
Mayo
Jžš...Anderson pome vyhrať !
Reagovat
smazaný uživatel
tiperi,ktory tipuju Dimitrovove zapasy,musia mat kvalitne vytrenovane nervy,najskor vyskriabany,neskutocny vitazny uder,ktory by nedal snad ani Nadal s Djokovicom dohromady a potom dvojchyba,a to den za dnom,nakoniec po dvanastich kolach vyhra na body
Reagovat
J.M.
Nejsem tipér, ale pro mě je Grigor nejvíc frustrující hráč na sledování. 90 procent jeho zápasů je o tom, že buď defenzivním antitenisem v nekonečné přetahované se spoustou zvratů nějak se štěstím (a díky chybám soupeře) utrhne výhru, a nebo navzdory mnoha tutovým šancím prohraje. A pak je těch 10 procent (možná míň) zápasů, kdy je jeho tenis docela radost sledovat. Ale letos v Torontu to není. Tady se prostě musí jenom bojovat, na krev.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten BH to je neskutecny udrzovak, on je rad, ze to preleze sit, spaniel by z neho zesedivel. :D
Reagovat
J.M.
Přesně. Je to jeho největší slabina, a podle mě hlavní důvod, proč v první desítce není už léta, a hlavně proč už dávno nemá nějaké velké turnajové tituly (na rozdíl od těch malých). Snad neznám jiného hráče v první stovce, který by měl tak obrovský problém vůbec přehodit bekhend přes síť. A ne nějaký náročný, ale obyčejný, základní bekhend. Ta laxní práce nohou, to laxní provedení, to je prostě chronický problém, a je mi záhadou, proč na tom s žádných svých trenérů nikdy nepracoval. (Jak vím, že nepracoval? No kdyby pracoval, muselo by to být aspoň trochu, minimálně vidět. Ze celé roky, co ho sleduju, tohle nezlepšil ani o kousek.)
Reagovat
J.M.
(Oprava: "s žádným ze svých trenérů", "za celé roky")
Reagovat
smazaný uživatel
On ma strasne zvlastni pohyb po dvorci, klouze se na tom hardu jak Djokovic, ale jeho kvalit zdalek nedosahuje. Hrace, co takhle brani s jednorucakem, neni moc, vetsina jich je hodne ofenzivnixh jako Wawrinka Fedex nebo Haas.
Reagovat
J.M.
Ono je to hlavně tím, že mu nic jiného nezbývá. Jeho údery nemají kvalitu, aby s nimi mohl nějak diktovat hru, tak prostě běhá a vyškrabává míčky z rohů, a čeká, jestli to soupeř zkazí. V tomto se opravdu vůbec nepodobá Federerovi. U toho je ta kvalita úderů, forhendu i bekhendu, o hodně jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
prajem to Andersonovi,mozno zivotna sanca
Reagovat
smazaný uživatel
ale ten kolaps na macbole bol neuveritelny
Reagovat
smazaný uživatel
ale ten kolaps na macbole bol neuveritelny
Reagovat
J.M.
No těžko říct, komu to přát. Grigor by si možná i zasloužil facku, za ten tenis, co předvádí. V dobrém - dostal facku na RG, což ho tak vyhecovalo, že na Wimbledon přijel skvěle připravený, s mnohem lepší hrou. A odpočinul by si trochu na Cincinnati. Anderson by si to zasloužil za aktivnější hru, a možná i za Acapulco, kde to taky prohrál spíš hlavou, než že by ho Grigor přehrál. To byla taky taková tahanice jako dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
a dalsi
Reagovat
smazaný uživatel
mna zatial,a to uz tvrdim dlhsiu dobu,Grigorova hra "nebere",bojuje to ano ale to aj ostatny,pre mna to nema tu "stavu",taky Raonic to je ine,tomu fandim od zaciatku kariery,zaujimava je aj marketingova kampan okolo bulhara,pritom Milos je v rebricku vyssie,v top 10 dlhsiu dobu a pritom je len polrok starsi
Reagovat
J.M.
Tak Grigor má větší charisma, je populárnější u diváků (kromě Kanaďanů), asi i vypadá líp (zatím), má větší marketingový potenciál, kromě toho jeho hra je prostě pestřejší, s rozsáhlou sbírkou hotshotů, kterými zásobuje ústřední půjčovnu videí ATP víc než Karfík Chocholouška. Raonic je takový introvertní suchar, který kromě Kanaďanů nikoho moc nebere, ani sympaticky na většinu lidí nepůsobí, na rozdíl od věčně rozesmátého Grigora (už třeba ten Milosův incident s nepřiznanou chybou loni), a ta jeho hra je pro lidi nudnější, neohrabanější, i když se zlepšil a umí už i jiné věci než jen podání. A možná ta Grišova Maria tomu taky pomáhá.
Reagovat
smazaný uživatel
no tomu ver ze pomaha,k tej hre,aby sa z neho nestal druhy Cilic,ten je tiez vysoky,vie hrat agresivne,ked chce,vacsinou vsak nechce
Reagovat
smazaný uživatel
a k tym fanusikom,v mojom okoli sa urcite viac fandi Raonicovi
Reagovat
smazaný uživatel
Grigore takhle pos*at konec setu.. :-/
Hlavně ten gem na servisu za stavu 5:5 se fakt nepovedl..
Reagovat
smazaný uživatel
Takový výsledek jako SF na 1000 potřeboval Tsonga jako sůl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo !! gratulka, pěkně favoriti lítají, ještě dneska dá David Rogera a bude to dokonalé :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10552590_598924756892857_3986349947963365533_n.jpg
Reagovat
Mayo
Ferrer neuhrá ani set (:
Reagovat
smazaný uživatel
a co tím chtěl blbec říci? :D:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám horšího top hráče ve využívání momenta, než je Murray. To je naprosto katastrofální, co provádí ve chvíli, kdy získá momentum, má být na koni a dojít si pro výhru v setu nebo zápase. Kdyby druhý nevyhrál brejkem, ale musel potvrzovat, tak to ještě posere. Je to fakt neskutečné, v druhém setu po prvním vydřeném brejku hned rebreak čistou hrou, kdy to Tsongovi daroval.

Jediný moment, kdy dal vzpomenout na toho top hráče byl ten závěr, kdy odvrátil brejkboly za stavu 4:4 a pak vzal Tsongovi servis, hlavně ten BH po lajně, kdy už byl úplně mimo kurt byl famózní.

Jenže k čemu to je, když si to přenese sice do 3. setu, ale tak, že to zase podělá. Dvojchyba, nalitý FH z jasné pozice a je v háji. A každý prostě ví, že Tsonga se pohybuje na vlnách a je nesmírně nebezpečné nechat ho rozjet, což Andy udělal. Vrátil ho do zápasu, nakopnul ho, čímž si podřezal větev.

Ani jedno finále, ani jedna výhra nad hráčem top 10 - toť sezona hráče jako Murray. Jasně, je nerozehraný, ale prostě tohle by už měl špičkový hráč zvládnout dohrát takový zápas. On si ale evidentně nevěří. Zrovna teď, když na turnaji není Nadal, Tsonga mu odstraní Djokoviče, je to hráč, se kterým měl bilancu 9:1. A ne, on to prostě musí takhle dodrbat.

Tahle sezona je tak fatální, že nad ní lámu definitivně hůl. Zachránit by ji mohla jen výhra na US Open nebo TM, ale to by musel hrát trochu jinak, takhle s trochou štěstí obhájí v New Yorku čtvrtfinále a na TM se ani nedostane s takovou. Vážně mě zas dokonale nasral.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosímtě, ty být Kvitovec nebo Berdychovec, tak už visíš :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě to tak..ale ne, na záda se mohl vymlouvat na jaře. Měl skvělé RG, Wimbledon skončil fiaskem, teď to byl prostě 2. zápas, ale i tak hráč jeho kalibru nemůže takhle ztrácet vedení. Zápasy s těmito hráči prostě v minulosti zvládal. A momentálně ne, return v háji úplně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist