Tsonga se zranil, v Abu Dhabi ho nahradí Ferrer

30. 12. 2009, 10:32
Aktuality 1
Exhibice v Abu Dhabi přišla o jednu ze šesti hvězd. Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga se odhlásil kvůli zranění, které si přivodil při tréninku. Místo desátého hráče světa nastoupí Španěl David Ferrer.
Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga se zranil při přípravě na exhibiční turnaj na začátku tohoto týdne. Jeho trenér mu pak doporučil odhlásit se z Abu Dhabi, aby si před Australian Open nepřivodil nějaké komplikace.

"Jsem moc zklamaný, že se kvůli zranění nemůžu turnaje zúčastnit. Doufám, že se ho budu účastnit v dalších letech a do té doby přeju všem všechno nejlepší v roce 2010," uvedla francouzská jednička.

David Ferrer, který Tsongu nahradil, si v Abu Dhabi zahraje v exhibici nabité hvězdami vůbec poprvé. Jeho protivníkem bude Rus Nikolaj Davyděnko, kterého konec roku zastihl ve vynikající formě, díky níž zvítězil na Turnaji mistrů.

"Je skvělé mít možnost hrát v Abu Dhabi, moc se těším, že se přidám k nejlepším hráčům světa," reagoval Ferrer. "Davyděnko je vždycky těžký soupeř, teď tím spíš, jak hrál v poslední době," dodal.

Pokud Španěl Davyděnka porazí, utká se v dalším zápase se svým krajanem a světovou dvojkou Rafaelem Nadalem.

"Rafa a já jsme skvělí přátelé a bylo by fantastické narazit na něj v semifinále. Rafa říkal, že atmosféra stadionu v Abu Dhabi byla vzrušující a že ho španělští fanoušci hodně podporovali. To bych taky rád zažil," řekl Ferrer.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velka skoda... :(
Ale hlavne at je Jo-Wilfried ready for AO!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist