Tsonga si v Madridu poradil se Safinem

12. 5. 2009, 09:24
Aktuality 0
ATP MADRID - Francouzský tenista vstoupil do lukrativního turnaje v Madridu vydřenou výhrou 6-4 7-5 nad Maratem Safinem. V pondělí nezaváhali ani další nasazení tenisté Ferrer a Wawrinka.
Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga není typickým antukářem a do dlouhých výměn se se Safinem nepouštěl. Spolehnout se mohl na servis a v koncovkách setů vždy využil brejkbol. První dějství rozhodl desátý game, druhé až dvanáctý. Po 89 minutách tak vyhrál první vzájemné střetnutí Tsonga.

"Hrál jsem dobrý agresivní tenis s řadou útečných úderů," byl Tsonga spokojený se svou hrou. "Marat odehrál spoustu úžasných zápasů na Roland Garros a já ho obdivoval. Bylo zvláštní se teď postavit proti němu."

Související článek:
Preview: Turnaj ATP Masters 1000 v Madridu

Zároveň podotkl, že by rád vylepšil své postavení v žebříčku. Loni totiž přišel o domácí grandslam French Open vinou zranění a letos by tak po Paříži mohl získat další porci bodů navíc. Tsongovi nyní patří deváté místo. Čtyřiadvacetiletý Francouz si v Madridu o postup do třetího kola zahraje s Chorvatem Ljubičičem, který nezaváhal s Gabašvilim.

Necelá hodina stačila turnajové jedenáctce Stanislasi Wawrinkovi k výhře nad italským kvalifikantem Crugnolou z Itálie. Švýcar sice v závěru utkání ztratil jeden svůj servis, více však 188. hráči světa nepovolil.

Rovněž bez větších problémů zvládl svůj úvodní zápas dvanáctý nasazený David Ferrer. Domácí tenista porazil Guillerma Caňase z Argentiny dvakrát 6-2 a nyní může pomstít krajana Lopeze, kterého vyřadil Juan Monaco.

Jméno soupeře zná Roger Federer, který do turnaje vstoupí duelem s Robinem Söderlingem. Švéd si poradil s domácím Navarrem, který zaskočil za zraněného Andrejeva. Andy Murray se ve druhém kole utká s Italem Bolellim, jenž udolal Argentince Chelu.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.700.000 eur) -
pondělní výsledky (11. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Tsonga (9-Fr.) - Safin (Rus.) 6-4 7-5
Wawrinka (11-Švýc.) - Crugnolla (It.) 6-2 6-0
Ferrer (12-Šp.) - Caňas (Arg.) 6-2 6-2
Hernandez (Šp.) - Vassallo Arguello (Arg.) 6-3 6-3
Fish (USA) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(3) 6-4
Serra (Fr.) - Schüttler (Něm.) 6-2 6-4
Söderling (Švéd.) - Navarro (Šp.) 6-4 6-2
Ljubičič (Chorv.) - Gabašvili (Rus.) 6-3 6-2
Bolelli (It.) - Chela (Arg.) 7-5 7-6(3)
Kohlschreiber (Něm.) - Almagro (Šp.) 6-3 6-4
Haas (Něm.) - Gulbis (Lot.) 6-2 5-7 7-5
Monaco (Arg.) - Lopez (Šp.) 6-4 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Knowle/Melzer (Rak.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist