Tsonga ukončil sezonu a přijde o finále Davis Cupu

3. 11. 2010, 12:30
Aktuality 5
Jo-Wilfried Tsonga vzdal boj o Turnaj mistrů i naději na start ve finále Davisova poháru. Francouzská jednička dnes oznámila, že kvůli obnovenému zranění kolena se už letos na kurtech neobjeví.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga kvůli zranění kolenní šlachy nehrál od Wimbledonu tři měsíce. Přišel o US Open a vrátil se až v říjnu. Od té doby se každý týden představil na nějakém turnaji, naposledy před pěti dny v Montpellieru prohrál v semifinále s Monfilsem.

A právě po posledním utkání přiznal, že ho znovu limitují bolesti kolena. Pětadvacetiletý Francouz se proto vydal do Paříže na vyšetření, jež měla odhalit vážnost zranění. Už po prvních testech se Tsonga rozhodl nestartovat tento týden ve Valencii.

Dnes dokonce světová třináctka vydala prohlášení, že si léčba obnoveného zranění kolena vyžaduje minimálně šest týdnů odpočinku a letos se tak na kurtech již neobjeví.

Tsonga se tak vzdal teoretické naděje na Turnaj mistrů, o který mohl příští týden bojovat v Paříži, kde předloni triumfoval. Ale především o víkendu 3. až 5. prosince nepomůže své zemi ve finále Davisova poháru. O salátovou mísu budou Francouzi hrát na půdě Srbů.

"Zranění není tak vážné jako v létě, ale lékaři mi doporučili, abych sezonu ukončil," oznámil Tsonga, který chce své kamarády v Bělehradu podpořit alespoň jako člen týmu.

"Je to nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře, společně s neúčastí na olympiádě v Pekingu," dodal Francouz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na Tsongovi je vidět, že má předky v Africe, protože je velmi cílevědomý. Je mi moc dobře jasné, že jeho prarodiče museli kdysi dávno pracovat na konžských plantážích, a proto v něm bouří na rozdíl od Berdycha a spol. touha po úspěchu.

Proto jsou ti tenisté, kteří buď vyrůstali, nebo žili v nějaké špatné zemi, tak dobří a motivovaní.

Jestliže hledá český tenis recept na zlepšení výkonů našich tenistů, tak já mám na něco takového velmi snadné řešení... Pošlete například Berdycha, Štěpánka, Kvitovou a další do jižní Indie, aby si pak vážili dobrého českého státu.
Reagovat
smazaný uživatel
Větší blbost než tohle jsem dlouho nečetla...A co takhle zpátky komunismus, at máme více houževnatých a cílevědomých sportovců, protože to tady mají ted všichni moc jednoduché!
Reagovat
Teo
Hovadina vesmírných rozměrů to určitě je, protože nejlepší hráči světa (včetně jejich rodičů), jak vidno, pocházejí ze zemí, kde panuje blahobyt. Švýcarsko, Švédsko, Anglie, žádná Afrika. Takhle brzy a už namol:o)
Reagovat
Teo
Místo Švédska mělo být pochopitelně Španělsko, ale proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
co to meles ze cesti teniste nemaji touhu po uspechu vzdy minuly rok byli po 25ceti letech ve finale DS letos semifinale... a berdych se stepankem maji 90procentni podil na tehle uspesich a ty tu meles ze nemaji touhu po uspesich lol co nerozumi tenisu!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist