Tsonga zahodil mečboly a vypadl z boje o Turnaj mistrů

29. 10. 2013, 22:15
Aktuality 98
ATP PAŘÍŽ - Jo-Wilfried Tsonga si letos na Turnaji mistrů nezahraje. Do Londýna měl blízko, teoreticky mu stačilo vyhrát dva zápasy, na domácím Masters 1000 v Paříži však vypadl už po svém úvodním vystoupení. V něm měl sice proti Keii Nišikorimu dva mečboly, jenže ani jeden neproměnil - první zahodil dvojchybou, druhý Japonec odvrátil esem z druhého podání.
Jo-Wilfried Tsonga (© fft.fr)

Jo-Wilfried Tsonga byl před posledním turnajem na první nepostupovém místě na Turnaj mistrů, vzhledem k losu mu však s velkou pravděpodobností stačilo vyhrát dva zápasy a do Londýna by se dostal. 

V jeho úvodním duelu v Paříži to zpočátku vypadalo na hladkou výhru, když první set proti Keii Nišikorimu získal za pouhých 25 minut. Jenže v dalším průběhu se začal čím dál více trápit na servisu a zřejmě nějaké zranění ho limitovalo i v pohybu. Ve druhé sadě domácí tenista smazal ztrátu 1-4 a za stavu 5-5 měl dva brejkboly. Důležité výměny ale nevyhrál a Japonec v tie-breaku vyrovnal. 

V rozhodujícím setu se Tsonga držel jen silou vůle. Přestože v šesti gamech na returnu uhrál pouhé dva fiftýny, sám při svém podání odvrátil všechny čtyři brejkboly a 'dokodrtal se' znovu do zkrácené hry. Věděl že je horším hráčem, a tak se snažil výměny ukončovat agresivními údery. Díky nim se dostal k mečbolům, jenže první zahodil dvojchybou a při druhém Nišikori trefil eso z druhého podání. Francouz nešťastný zápas korunoval při prvním soupeřově mečbolu, při kterém předvedl svou již 8. dvojchybu.

Tsonga v zápase spáchal 57 nevynucených chyb, zatímco trefil jen 37 vítězných úderů. S Nišikorim tak prohrál už třetí ze čtyř vzájemných střetnutí.

"Mohl jsem zápas vyhrát. Ale on hrál velmi dobře, hlavně v důležitých výměnách," komentoval Tsonga. "Nicméně jsem hrál tenis, který bych měl hrát pořád, proto z porážky nejsem tolik zklamaný. Věřím totiž, že do budoucna mi to může něco přinést," věří desátý hráč světa.

"Samozřejmě teď musím hodně zapracovat na fyzičce. Během pauzy musím hodně a tvrdě pracovat," plánuje Tsonga dát si v zimní přestávce do těla. "Ale jsem schopný hrát velmi dobré zápasy, jako třeba dnes v prvním setu, takže vím, že to bude dobré," osmadvacetiletý Francouz, který se příští týden na Turnaj mistrů podívá maximálně v roli náhradníka.

Boj o Londýn téměř rozhodnut
Tsongův dnešní neúspěch dává reálnější obrysy postupové matematice právě na závěrečný vrchol sezony v Londýně. Zbylá tři volná místa s velkou pravděpodobností obsadí Federer, Gasquet a Wawrinka, které můžou ohrozit jen výrazný úspěch Milose Raonice a případné tituly Tommyho Haase, či Nicoláse Almagra.

Richard GasquetPrávě s dalším adeptem na Londýn Richardem Gasquetem se ve 3. kole utká Tsongův přemožitel Nišikori. Gasquet ještě netušil, že jeho krajan večer zaváhá, a pokud před sebe v boji o Turnaj mistrů nechtěl Tsongu pustit, musel proti Fernandu Verdaskovi vyhrát. 

Neměl to ale vůbec snadné. Ve druhém setu za stavu 6-5 nevyužil dva mečboly a i když pak v tie-breaku smazal tři soupeřovi setboly, udělal za stavu 6-6 už 22. nevynucenou chybu během druhého dějství a Španěl vyrovnal. Gaquet nakonec vzdorujícího Španěla udolal až po 2 hodinách a 41 minutách 7-5 6-7 6-3.

"Cítil jsem se špatně. Měl jsem dva mečboly a byl jsem blízko vítězství. Po to prohraném tie-breaku to pro mě bylo těžké, hlavně fyzicky. Klidně se to mohlo otočit v jeho prospěch. Měl jsem štěstí," komentoval sedmadvacetiletý Gasquet, který má nakročeno k první účasti na Turnaji mistrů po šesti letech.

Tsongova dnešní prohra potěšila i Stanislase Wawrinku, který sice v Paříži ještě nehrál, před středečním duelem proti Felicianu Lópezovi ale drží postupovou příčku s náskokem 380 bodů na Kanaďana Milose Raonice. Kanaďana ve hře udrží pouze postup do finále, v lepším případě celkové vítězství.

Právě pouze Raonicův titul může o 12. účast na Turnaji mistrů v řadě připravit Rogera Federera. Dvaatřicetiletý Švýcar si letenku do Londýna může zajistit sám už ve středu případným postupem do 3. kola. O to se utká s Kevinem Andersonem, se kterým se utká poprvé v kariéře. 

Jihoafričan Anderson se z prvního kola dostal se štěstím. Jeho soupeř Michajl Južnyj totiž za stavu 6-4 a 5-4 podával na vítězství, jenže ruský tenista, který v neděli triumfoval na turnaji ve Valencii, pak prohrál 9 fiftýnů v řadě, v tie-breaku neuhrál ani jeden míček a na začátku třetí setu kvůli zranění pravého loktu svůj poslední zápas sezony vzdal.

Novak DjokovičDjokoviče potrápil domácí outsider
Nečekané potíže měl ve svém úvodním zápase Novak Djokovič. Šampion z roku 2009, který loni vypadl už ve druhém kole s Querreym a letos tak teoreticky může zaútočit na post světové jedničky, porazil 7-6 6-3 nadšeně hrajícího Francouze Pierra-Huguese Herberta, který je až 189. hráčem světa.

Srbský favorit dlouho těžko hledal zbraň na tvrdý servis domácího tenisty. V první sadě za stavu 5-6 dokonce čelil dvěma setbolům, od jejich úspěšného odvrácení se ale chytil a našel rytmus. Ve druhém dějství se rychle ujal vedení 5-0, a i když dvaadvacetiletému Herbertovi, který se z kvalifikace dostal teprve podruhé do hlavní soutěže turnaje ATP, dovolil snížit, vyhrál za hodinu a půl 7-6 6-3 a připsal si 13. výhru v řadě.

Tomáš Berdych měl původně začínat proti těžkému soupeři, Gaël Monfils ale z turnaje kvůli zranění odstoupil a Vasek Pospisil nečekaně nezvládl zápas 1. kola. Třiadvacetiletý Kanaďan dnes neuspěl proti lucky loserovi Pablu Andújarovi, který Pospisila porazil 6-4 2-6 6-4 a zajistil si souboj s českou jedničkou.

S Andújarem se osmadvacetiletý Berdych dosud utkal jen jednou. Začátkem října v Pekingu si vítěz pařížského turnaje z roku 2005 s o rok mladším Španělem poradil hladce ve dvou setech.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ -(Francie, tv. povrch / hala, 3.204.745 eur)úterní výsledky (29. 10. 2013)
Dvouhra - 1. kolo:
Andújar (Šp.) - Pospisil (Kan.) 6-4 2-6 6-4
Dimitrov (Bulh.) - Llodra (Fr.) 6-7(5) 6-3 6-3
Przysiezny (Pol.) - Nieminen (Fin.) 6-3 7-6(6)
Mahut (Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 7-6(6) 6-1
Granollers (Šp.) - Tursunov (Rus.) 6-4 6-4
Dodig (Chorv.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-6(6) 6-4
Anderson (JAR) - Južnyj (Rus.) 4-6 7-6(0) 2-1 skreč J.
.
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Herbert (Fr.) 7-6(3) 6-3
Nišikori (Jap.) - Tsonga (8-Fr.) 1-6 7-6(4) 7-6(7)
Gasquet (9-Fr.) - Verdasco (Šp.) 7-5 6-7(6) 6-3
Janowicz (14-Pol.) - Giraldo (Kol.) 7-6(3) 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Vojtiik
tvle co to grigor vykouzlil za kratas téd :O
Reagovat
smazaný uživatel
Juan Martin Del potro kraaaasa!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka, ale i Čiličovi, dobře podával a předvedli pěkné výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
ja Cillica neznašam takže tak:)))

inak ani Nishikoriho a Dodiga nemam rad:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Koho ty máš rád prosímtě? Cica7 ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak tenistov
Rafa
Ferrer
Tsonga
Del potro
ale uznavať a mať rad Federera to je samozrejmosť nie

Nole je v pohode tak jak Berdych
Almagro je OK
Llodra
Haas
Reagovat
smazaný uživatel
Ty okterych si mysli ze nedopujou... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Freedom

z polovice maš pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Juane gratukave..:) hm.. a ja z toho zapasu nevidela nic :( snad priste..
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: gratulace..
Reagovat
smazaný uživatel
chudák, au au ..
Reagovat
smazaný uživatel
som sa zľakol žeby sa nezranil ale našťastie OK
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to zabolelo za něj. :) Čiliče jsem viděla vlastně hrát jen na trávě... i tady je dobrej a má úžasný boty :)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka, Almagro mi na TM teda určitě chybět nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Tsonga tam teda chybať bude ale asi mal zranenie niejake tam a chybaju mu body z Wimbledonu a US Open
inač hrači pred TM forma nic moc hlavne Wawro a David nula bodov
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga mi tam chybět bude, škoda... dneska budeš tlačit Toma ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
DELPO
Tomáš
Rafa
Roger
Miloš - nech ten boj o TM ma gradyyy:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě jména ti škrtám, jinak OK :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal a?
Reagovat
smazaný uživatel
Miloš, kdo jinej..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja doufam ze Richard a Wawros budou na TM. Radeji tam uvidim jineho hrace nez zase Tsongu, kterymu se vetsinou na ty lepsi hrace nedari. Spise jsem zvedavej jak se s pripadnym TM vyporada Roger, kterej z prvni desitky letos porazil jenom Tsongu na AO, takze trictvrte roku stare vitezstvi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hraje Féďa s Kevinem ne? Jako pravej blázen jsem si schválně vsadila na Kevina, třeba dneska odehraje životku :)) Hlavně aby životku dneska odehrál Tom a nehodlal zase prohrát hned v úvodu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty podavaš hey,?
Reagovat
smazaný uživatel
Cicko, jen zatím virtuálně, učím se a krátím si tím čas. A baví mě to, protože zatím se mi daří, i když jen "jako" :)) Ale třeba to někdy zkusím opravdu a to už tak klidná nebudu :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to si píš že nebudeš kľudna:)
Reagovat
smazaný uživatel
Del potro nesklam lebo Cillic ma v sebe ešte doping:))
Reagovat
smazaný uživatel
Mahut-Simon..

Jediné, čo si človek praje je, aby to rýchlo skončilo, keďže podvečer na tenis nebude čas a oni hrajú tri hodiny..
Reagovat
smazaný uživatel
je normální Vendelín, měl šance a kdyby tak nechyboval, mohlo to být jeho, protože Simon zase nehrál kdovíco. Dva koníci mi dneska prohráli, ještě že nesázím za peníze :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Simon je zjav..S tými svojími zdlhávymi zápasmi človeka akurát provokuje, navyše to ešte celé ako naschvál aj vyhral..Hlavne ze nevyuzil 4:0 v TB druhého setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Simon mi nesedí vůbec, o to víc mě štve, že vyhrál. Ale Mahut si to pokonil sám, no. Včera s Dolgem hraje skvěle a dneska chybuje, hlavně ta smeč do sítě. Tak jsem zvědavá na Delpíka s Čiličem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Simon provokuja hlavne tym, že minuly tyžden dostal od Fallu 1:6 a 0:6 a zrazu vie nechapem prečo vypušťa zapasy od je v tom spolu s Tomicom, Dolgopolovom a Pairem na 1 mieste
Reagovat
smazaný uživatel
nejsi ovlivněnej tím, že sázíš, tudíž ve všem pomalu vidíš vypouštění zápasů? Neříkám, že třeba nemáš pravdu, ale připadáš mi trochu už paranoidní :))
Reagovat
smazaný uživatel
može byyť ale ja zo zasady Simona nepodavam, ale to že pušťa zapasy napr. s tym Fallom to je hada jasne vidiet ne ? 6:1 a 6:0 hovori za všetko
Reagovat
smazaný uživatel
Já Simona skoro vůbec nesleduju, tak nemůžu říct. Ale třeba prostě měl "svůj" den.. to mívají chlapi často ne? :)) není to priorita jen tenistek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těm dneska moc přeju, hlavně Nicolas s Ivanem jsou ve stejný čas, sakra. Mahut se Simonem ukázali naposledy krásnej zápas, doufám, že Simon zase nebude prohazovat a Nicolas zahazovat :) A Ivane, vyprovoď Almagra :)
Reagovat
spaniel
Taky přeju Dodigovi, líbí se mně jeho hra a vystupování.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, máš pravdu. Tys měl svátek viď? Tak opožděně vše nej....:)
Reagovat
spaniel
jj, díky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak Mahuta jsem chytla až teď a koukám, opakující se historie, navíc Nicoalas klouže a Simon opět prohoz po lajně. Ach jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Nicolasi, co děláš?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Dodig 1. set v háji, Mahut TB... to je zase den.
Reagovat
smazaný uživatel
Klid.. Juan ti to vynahradí :-) Už se na něho těším.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, pěkná otočka, tak to prosímtě Nico ve 3. setu nepokaž!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, nevím ale, jestli tu chytím stream, mám s tím problémy. Dodigovi bys taky měla fandit, ve fantasy ti přinesl body :))
Reagovat
smazaný uživatel
Fantasy mi ani nepřipomínej, to byla z mé strany na USO katastrofa. Tým na AO budu muset pořádně promyslet.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš opisovat :))) Nejela bys v prosinci na extraligu? Zatím je to jen takový můj nápad..
Reagovat
smazaný uživatel
Jela, ale když tam nebude hrát Petra.. a kam bys na ni jela?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je to asi do Prostějova ne? Ale ještě zatím nevím... když bys jela, bylo by to fajn, nechci se mi samotný. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostějov je daleko, ale snad bych se tam nějak dostala. Ještě uvidím podle toho, kdy to bude a kdo bude hrát.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je to taky dálava, tak uvidíme, kdyžtak si písneme až se to bude blížit. :) Byla by to fajn dámská jízda :))
Dneska mám vsazeno na 5 zápasů, tak jsem zvědavá, jak dopadnu, zatím jen virtuálně, aspoň si krátím čas :)
Nicolas je pakosta, jestli to projede.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi pako !!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Čím to je, že on dokáže chvílemi hrát světově a pak najednou zase jako úplný dřevák?
Reagovat
smazaný uživatel
To ale nie je len jeho problém..Ja si dokonca myslím, že Rosolova hra je svetová tak v pomere 1:2 voči práve tej drevenej..Taký Gulbis to má mozno 2:1 a aj tak to nestačí..
Reagovat
smazaný uživatel
Feru nič moc..Na turnaji majstrov sa rozhodne oplatí podávať proti nemu..
Reagovat
Vojtiik
jj, david je už delší dobu papírový... dneske bych možná zkusil zahrát granollerse, rafa nemusí být přesvědčivý po dvou rokách v hale.. jak to tam je tento rok s rychlostí povrchu, koukali jste už na nějaký meč?
Reagovat
MarcelPersch
Marcela max. na nějaký menší over, na jeho výhru určitě ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa zas šteklí ten Anderson..Ale je to match dvoch vyrovnaných hráčov, tak dávam od toho nakoniec ruky preč :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně to připadá dost rychlý, ale od televize těžkou soudit...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak letos, ale loni byl centr znatelně rychlejší než jednička.
Reagovat
spaniel
Paříž není až tak rychlá, odskok celkem vysoký. Navíc Granollers je slabý, Rafa vyhraje v poho.
Tutovka je dle me JMDP-Cilic za 1,25, zajímavé můžou být Wawrinka-Lopez, Stan se mně teď moc nezdá a Lopez hraje celkem dobře, kurz 1,33-3,25 podle mě neodpovídá. Fognini-Dimitrov, 3-1,36 se mně taky zdá přehnané. Fognini umí a Grisha není takový favorit. U těchto dvou bych možné zkusil over. Raonic-Haase by taky mohl být over, Raonic si servis podrží a Haase je teď dobrý, mohl by si servisy držet a budou TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Feliciano je fakt lákavý (nielen pre amagerku, ale aj pre tipérov)..Stanovi v hale moc neverím, problém je, že Lopeza som dlho nevidel hrať a moze byt na tom horšie, než si človek myslí..
Reagovat
spaniel
Já viděl jeho poslední zápas s Tomicem a hrál dobře, chodil hodně na síť. Navíc vyrovnaná bilance... Záleží jaký Stan se objeví.
Reagovat
Vojtiik
Trollhande, tak si to zahraj, match vyrovnanych hracu s kurzovym rozdelenim 1,16-4,7, to je sen... jak koukam na tech 4,7 tak me to laka taky trochu O:) JMDP proti Cilicovi bych nehral, tam je to kurzove nastaveno fer imo, Fognini je slusne hratelny, grigor urcite neni takovy favorit a haase raonic over je taky pekny:)
Reagovat
smazaný uživatel
Skús čitať medzi riadkami a možno aj pochopiš pointu Vojtík..;)

Apropos, Anderson má stokrát vacsie sance, než Granollers ty kvázi odborník..
Reagovat
a.magerova
Ty meziřádkový, ta Tvá pointa mě naštvala okamžitě, ale Ty už jiný nebudeš, tak máš jedinečnou šanci odčinit svou provokaci tím, že napíšeš Felicianovi, ať se začne holit a přestane stříhat :-P
Reagovat
Vojtiik
spis jsem ti chtel ukazat ze zas rypeš jak guma, klaune, jsi stejny jak peťo:)... a sance andersona jsou jedznacne vyssi, proto je to taky na kevina 4,7 a na granka 12.. tady nikdo netvrdi, ze jeden nebo druhy urcite vyhraje, bude to prekvapeni v obou pripadech, v pripade granka, ja jen rikam, ze nadal dva roky nehral v hale, nikdy tam nebyl presvedcivy a slaby granko by ho mohl potrapit... konec boje, cheers.)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo neumí číst mezi řádky má smůlu.

----
----
----
----
----
----
Reagovat
smazaný uživatel
Cheers ;)
Reagovat
dadaft
Tsongo, Tsongo, ty jsi ale kxt.
Na tenis teď moc není čas, ale včera jsem viděl kus Andujara s Pospíšilem a bylo to super - hodně pohybu, skvělé úhly, náběhy na síť... - zábavná hra. ))
Reagovat
smazaný uživatel
a najlepšie je natom to, že Andujar 2 dni predtým skrečoval kvalifikaciu:)))
Reagovat
Jiri
Vzit set Davidovi pomerem 6:2 mnoho hracu nedokaze, takze je videt, ze Luky hraje v dobre pohode. Bohuzel vzit mu i druhy nevidim realne, ac bych si to pral.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je mimo
a kedy by mali byť take prakvapenia ak nie v Pariži že?

Ferrer si naplanoval 7 turnajov v rade noo neviem
Reagovat
Jiri
Odpurci si vzdycky najdou argument.....
Reagovat
smazaný uživatel
ale no Rosol porazil Chardyho a mal v 2 sete 3 winnery pretože Chardy to mal v pic.i

a to, že v Pariži je najväčšia vypušťana to všetci vieme

ale jasne hitoria sa nebude na take pytať
Reagovat
smazaný uživatel
Takový obrat bych tedy nečekala.
Reagovat
smazaný uživatel
Namyslený Rosolko dostal kanarika:)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
A co teď?
Namyslený Rosolko udelal brejka?
Reagovat
smazaný uživatel
a co ted? Ferrerko prestal hrať
Reagovat
smazaný uživatel
Asi byl namyslený :)
Reagovat
smazaný uživatel
možno preto že je to čech tak to tak nevnimaš ale keď Rosolovi sa dari tak hlava hore až na strope ju ma!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo proto, že jsem čech, tak vím, že namyšlený jenom vypadá.
Reagovat
Pe3k
Gasquet tam nemá co dělat. S tím jeho stylem přece nemůže nikoho porazit. Mnohem raději bych tam viděl Nisikoriho nebo Raonice...

Tsonga se tam dostane příští sezonu, Můra samozřejmě taky.

Favoriti tím pádem asi: Nole, Del Po, Nadal.

Bez šance: Ferrer, Gasquet

Teoretická šance: Federer, Berdych, Wawroš

Bude hodně záležet na skupinkách...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak výkon toho mladého francúzskeho bažanta bol snáď tým najsympatickejším v sezóne..Škoda, že už má 22..Mať tak o 3-4roky menej, mohol by sa raz stať aj velkým hráčom..Každopádne servis špičkový, mnohí mu ho mozu závidieť..
Reagovat
Nola
:D zdá sa mi to, nebola tu včera reč o predanom zápase?
mladý má skvelý servis a veľkú výhodu nepoznaného, z toho plynie včerajší výpadok Pairého
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pozor..To co urobil Pairé, to nemá obdobu..Videla si ten match?..
Reagovat
MarcelPersch
Málem i Herbert s "rekreačním" tenisem ukořistil set :D
Být tam dneska místo něj John, tak asi Nole letí :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Být tam místo něj John, tak Nole hrál od začátku úplně jinak...
Reagovat
Bob
To je trubka :/
Reagovat
smazaný uživatel
Zranenie stálo Tsongu a Murrayho účasť na TM. Dve mená, ktoré patria k inventáru turnaja tak nahradia Gasquet s Wawrinkom. Pre diváka vítaná zmena, no kvalita ubudla.

Dnes každopádne veľmi pohľadné zápasy. Ten posledný je rovnako zaujímavý. Djokovič sa stretol so súperom, ktorého meno i tvár snáď doposiaľ nevidel. Benjamínok turnaja sa však zatiaľ prezentuje veľmi sympatickým dojmom. Pre Djokovica určite troška zapeklitá situácia nastupovať proti takému otázniku, navyše v pozícii super favorita.
Reagovat
tommr
ani bych neřek, že kvalita TM neúčastí Murrayho a Tsongy nějak utrpí. Murray na TM zatím nikdy nic světobornýho nepředved a Tsonga momentálně není o nic lepší než Gasquet nebo Wawrinka ... :)
Reagovat
Mayo
ale Murray sa toho roku chystal vyhrať TM ... chýbať tam bude určite
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tsonga by bol v 4. koši pre favoritov rozhodne vacsí strasiak, nez Gasquet..Dokonca aj Raonic..Wawrinka sa vo velkých zápasoch vie vytiahnuť, no mám pocit, ze TM ho nezastihne v dobrej forme..Koniec sezóny a hala nebýva zrovna jeho obdobím, hoci samotnú účasť mu prajem..

A neúčasťou Murrayho turnaj určitw utrpí, to bez debaty..
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna jen trochu vice ucty k hraci kalibru Tsongy? Myslim ze pouziti terminu "nevyuzil/nepromenil" by titulku clanku sedelo vice. Jinak dobra prace od te doby co nefunguje mecbol.cz tak je TenisPortal muj oblibeny web :)
Reagovat
smazaný uživatel
"zahazovani" MB me nijak neurazi, spis by ho hrac jeho kalibru snad nemel spalit DF.. :-) Zapas jsem ale nevidela - kazdopadne take mohl Tsonga padnout v bitve o Londyn.. TP mam rada, ale "padne" tu kazdou chvili nekdo.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga na konci ledva chodil,zajtra by to bol asi vyprask od Gasqueta
Reagovat
smazaný uživatel
já zápas viděl,a rozhodně za ten výkon si Tsonga nezaslouží projevy úcty..druhý set daroval svému soupeři a ten třetí už byla taková blamáž, ze které bolely oči,a ve které každý tenis.fanda věděl,že Francouz nevyhraje,i kdyby těch MPs měl sto:)

víc než nějaké zranění či křeče bych za jeho slabým výkonem viděl labilnost a špatnou psych.odolnost..chvílemi jeho hra vypadala rezignovaně a odevzdaně, chvílemi jako kdyby se dokázal vyhecovat..bohužel to druhé od tajbrejku 2.setu převládalo..divadlo s tím zraněním je klasickou "kamufláží" top tenistů, aby "měli výmluvu" v záloze pro svůj špatný výkon (obzvlášt před dom.publikem)
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost.

Víc k tomu nemá cenu psát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist