Turnaj ITF a BJK Cup. Olympijská vítězka Bencicová chystá návrat půl roku po porodu dcery

DNES, 08:54
Aktuality 7
Bývalá světová čtyřka Belinda Bencicová, jež se na jaře stala maminkou, se chce půl roku po porodu dcery Belly vrátit na tenisový okruh. Sedmadvacetiletá Švýcarka oznámila, že cílem je představit se už na listopadovém Billie Jean King Cupu. Ještě předtím chce olympijská vítězka z Tokia 2021 otestovat svou formu na konci října na halové akci ITF v Hamburku.
Profily hráčů
Belinda Bencicová (© Rob Prange / Zuma Press / Profimedia)

Belinda Bencicová se na kurtech představila naposledy loni v září, kdy vypadla v osmifinále US Open a v prvním kole v San Diegu. To už musela být v jiném stavu, veřejnost o těhotenství informovala před listopadovým Billie Jean King Cupem, v němž měla nastoupit i proti Češkám.

Letos koncem dubna porodila dceru Bellu a po pár týdnech už na sociálních sítích zveřejňovala fotografie, jak se se svým kondičním trenérem Martinem Hromkovičem, který je zároveň jejím přítelem a otcem holčičky, připravuje na návrat na tenisový okruh.

A nyní už svým fanouškům oznámila i datum návratu. Na konci října chce otestovat formu na halovém turnaji ITF W75 v německém Hamburku a v polovině listopadu by pak ráda hrála Billie Jean King Cup. Švýcarky v něm budou hostit na domácí půdě v Bielu v utkání playoff proti Srbky.

"Jsem moc vděčná za divokou kartu a do Hamburku se nesmírně těším. Načasování návratu jde podle plánu, cílem je v listopadu hrát Billie Jean King Cup a jsem ráda, že v Hamburku svou formu otestuju," řekla švýcarská tenistka, jež mná díky rodičům slovenské kořeny.

"Zatím nejsem na vrcholu tenisově ani kondičně. Ale cítím se opravdu dobře a jsem připravená hrát. Chci svůj stav otestovat v soutěžním prostředí, abych viděla, na čem musíme zapracovat a začala novou sezonu ve špičkové formě. A také abychom poznali, jak logisticky zvládneme každodenní život na turnajích s naší Bellou," dodala Bencicová, jež by se na začátku roku 2025 měla představit na United Cupu v Austrálii.

Bývalá světová čtyřka Bencicová má ve sbírce osm titulů včetně zlaté medaile z olympiády v Tokiu 2021, kde ve finále dvouhry porazila Markétu Vondroušovou a navíc přidala stříbro ve čtyřhře po boku Viktorije Golubicové.

V posledních měsících či letech se z elitních tenistek na okruh vrátily po mateřské také Japonka Naomi Ósakaová, Dánka Caroline Wozniacká, Němka Angelique Kerberová či Ukrajinka Elina Svitolinová, která loni na jaře začala hrát rovněž zhruba půl roku po porodu dcery Skai.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
paddy
U Kvitové s návratem moc nepočítejme smile, zatím to ani neplánuje, navíc má stále 10 kg navrch

Nedostatek motivace bude i důsledek, proč nebyla s Fissettem
Někdy ani malého neokoupe smile

"Zatím necítím motivaci se vrátit, tělo je ještě v šoku. Až to bude dobré, zkusím začít trénovat. Ale neplánuju to a teď ani nevím, jestli bych na návrat měla,"

Takže jste spíš ustaraná maminka než pohodářka?
"To spíš ta pohodářka, což mi říká i manžel. Prostě když se malý nestihne vykoupat, tak se to nestihne a je to v pohodě."
smile smile smile
Reagovat
George_Renel
Podle nových poznatků se ale miminka již každý den nekoupou....
A v porovnání se Švýcarkou je na návrat taky podstatně starší.
Reagovat
muster
skončila důstojně a v pohodě, nemá smysl se vracet...
Reagovat
Nenela
Nemusi se koupat denne, jestli ti jde o tohle.

A Petra uz nemusi nic dokazovat, ani sobe, ani nam a uz vubec ne Fissettovi. vyhrala 2 grandslamy i bez kazdodeniho treninku
Reagovat
jih
Mě zajímá jedině Linda. Ta se taky bude vracet (po dovolené). Kdo ví, jak na tom bude...
Reagovat
tommr
Linda N na tom byla kondičně už před tou pauzou dost špatně a během té "dovolené" se to asi nezlepšilo spíš naopak. Takže od ní nic moc nečekám ...
Reagovat
Carter
Belinda už mala hrať minulý týždeň v Bratislave, kde dostala divokú kartu ale kvôli chorobe sa odhlásila. Snáď sa jej bude po návrate dariť
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist