Turnaj ITF na Žižkově vyhrála Slovenka Čepelová

13. 9. 2020, 15:18
Aktuality 1
ITF PRAHA - Vítězkou podniku ITF s dotací 25.000 dolarů na antukových kurtech TJ Spoje Praha se stala třetí nasazená Jana Čepelová. Sedmadvacetiletá Slovenka ve finále porazila nasazenou sedmičku Mexičanku Renatu Zarazuaovou a ukončila tříleté čekání na turnajové vítězství. Celkově získala sedmý titul.
Profily hráčů
Jana Čepelová

Jana Čepelová bývala 50. hráčkou světa, aktuálně však v žebříčku WTA figuruje až na 167. místě. Na začátku letošní sezony se jí nedařilo a v prvním zápase po koronavirové pauze prohrála s Japonkou Muramacuovou. 

Tento týden se však 27letá Slovenka dostala na vítěznou vlnu na antukovém turnaji ITF 25k v Praze. Po sérii čtyř třísetových výher se po bezmála dvou letech dostala do finále a v něm si dnes poradila 6-4 7-6 s Mexičankou Renatou Zarazuaovou.

Čepelová odehrála vůbec první zápas v sezoně, v němž neztratila ani set. Zároveň se dočkala prvního triumfu od července 2017 a dokráčela si pro celkově 7. titul z akcí ITF.

Pro nejúspěšnější české tenistky turnaj skončil ve čtvrtfinále, ve kterém ztroskotaly nejvýše nasazená Barbora Krejčíková, jež nestačila na Zarazuaovou, Jesika Malečková, kterou zastavila Čepelová, a Johana Marková.  

Nicméně 21letá Marková na Žižkově vyhrála alespoň čtyřhru, ve které triumfovaly už potřetí z posledních čtyř ročníků společně s krajankou Anastasií Detiucovou. Česká dvojice v sobotním finále smetla 6-2 6-1 americké duo Sewingová/Volynetsová a získala čtvrtý společný titul.

Příští týden se na antuce na Žižkově představí muži na turnaji kategorie Futures. Ženy budou hrát ve Frýdku Místku.

• ITF 25k PRAHA / TK SPOJE •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
finálové výsledky (12. - 13. 09. 2020)
• Dvouhra - finále •
Čepelová (3-SR) - Zarazuaová (7-Mex.) 6-4 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Detiucová/Marková (1-ČR) - Sewingová/Volynetsová (USA) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pome!
Ať je fit a sbírá dál bodíky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist