Turnaj mistryň v Ostravě a pak v Praze? WTA vážně zvažuje naši nabídku, řekl promotér Petera

29. 8. 2023, 10:17
Aktuality 8
Turnaj mistryň by se letos mohl hrát v Ostravě a v příštích letech v Praze. Podle serverů iDNES.cz a iSport.cz se prestižní akci snaží do Česka přivést podnikatel Tomáš Petera. Dalším uchazečem o závěrečný podnik ženské tenisové sezony, který je plánován na přelom října a listopadu, je Rijád. Rozhodnout by se mělo v příštích dnech.

"WTA má ode mě oficiální nabídku a velmi vážně ji zvažuje. Projekt máme připravený a čekáme na finální reakci asociace," řekl serverům iDNES.cz a iSport.cz Petera, který v Česku pořádá tenisové turnaje a v Praze zorganizoval zápasy NHL či Final Four Evropské ligy basketbalistů.

Turnaj mistryň se měl od roku 2019 hrát v Shenzhenu, který uzavřel s WTA Tour smlouvu na deset let. Akci však hostil pouze jednou. Nejprve zasáhla pandemie koronaviru a následně vedení ženského okruhu kvůli aféře kolem bývalé světové deblové jedničky Shuai Peng pozastavila konání svých turnajů v Číně. Bojkot letos v dubnu ukončila, pro Turnaj mistryň přesto hledá nové dějiště.

V minulých dvou letech se hrál v mexické Guadalajaře a americkém Fort Worthu. V této sezoně se má konat 30. října až 5. listopadu, kdy už je v pražské O2 areně naplánována jiná akce. Proto chce Petera uspořádat turnaj v Ostravě a v příštích letech ho organizovat v metropoli.

Pořadí WTA pro účast v Turnaji mistryň aktuálně vede Aryna Sabalenková z Běloruska, která by mohla mít s účastí v Česku potíže. Na přelomu července a srpna nesměly na Prague Open startovat Rusky a Bělorusky na základě vládního nařízení kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Vedení WTA Tour se to nelíbilo. Podle iDNES.cz Petera a předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek jednají s vládou o tom, aby tu případně ruské a běloruské tenistky hrát mohly.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
George_Renel
Když vidím, že nechtějí vpustit 4 fotbalisty kazašského týmu k utkání do Plzně tak na nějaký TM můžou zapomenout.
Reagovat
mendrit
Když jsem slyšel v rádiu jaký humbuk se snesl na pořadatele Prague Open, tak Petera nemá šanci si tu něco prosadit, leda s velkým průšvihem, kdy by vše dopadlo jak Djokovič na AO 2022.
Přitom by to byl parádní úspěch a zasloužené pořadatelství pro zemi, která má nejvíce hráček v top 50.
Reagovat
lars
Petera sanci ma.
Pořádání TM by jen na daních přineslo státní kase asi sto milionů korun.
Reagovat
tommr
žádnou šanci nemá. Hašek začne vyřvávat to jeho "ohrožujete mě a mojí rodinu" a bude vymalováno ... smilesmile
Reagovat
lars
Petera , ktery organizoval zapasy NHL v CR muze byvalemu hraci NHL Haskovi vysvetlit, ze jeho rev muze byt " prervan " Sabakou, cimz by doslo k jeho ponizeni zenskou a nasledne k jeho ztrapneni. Takze bude lepsi, kdyz bude mlcet o TM v CR :)
Reagovat
Orgasmator
Rozumím, divil bych se kdyby se k tomu Hašek nevyjádřil... smile
Reagovat
mendrit
Žádná výjimka neustojí křik davu.
Reagovat
lars
"Krik" davu fanousku TM v CR muze byt silnejsi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist