Turnaj v Hobartu ovládly Češky!

15. 1. 2009, 05:55
Aktuality 2
WTA HOBART - Generálku na Australian Open v Hobartu vyhraje nenasazená česká tenistka. Do finále podniku s dotací 220.000 dolarů se totiž po čtyřech letech probojovaly dvě Češky: pětadvacetiletá Iveta Benešová a o sedm let mladší Petra Kvitová.
Iveta Benešová

Už ve čtvrtém semifinále na turnaji v Hobartu hrála Iveta Benešová a podruhé dokázala postoupit do boje o titul, když dnes za necelou hodinu smetla Slovenku Magdalenu Rybárikovou.

Benešové turné po Austrálii v posledních dvou letech nevyšla, a tak se letos vrátila na svůj oblíbený turnaj do Hobartu. Hrála zde dvakrát v semifinále a svou poslední účast v roce 2006 proměnila dokonce ve finále.

Po dvou letech se na australský ostrov Tasmánie vrátila a bez ztráty jediného setu svůj předchozí výsledek z Hobartu zopakovala. Postupně přešla přes Tanasugarnovou, Santangelovou, Dulkovou a dnes smetla i Slovenku Rybárikovou.

Ta v cestě do semifinále ztratila mnoho sil, jelikož u "protinožců" již tradičně panují velká vedra a Rybáriková odehrála dva třísetové duely plus těžké střetnutí s nasazenou jedničkou Pennettaovou.

Pětadvacetiletá rodačka z Mostu tak měla dnes o výhodu k dobru a dokázala ji proměnit v sedmé finále své kariéry. Soupeřku v prvním vzájemném střetnutí porazila za 57 minut 6-1 6-3, když využila pět z 12 brejkbolů a sama se mohla opřít o slušnou úspěšnost podání.

"Jsem moc šťastná, protože v tom větru to byl těžký zápas. Neměla jsem žádnou taktiku, pouze jsem se snažila hodně běhat a udržet míček v kurtu," řekl česká jednička agentuře Reuters.

"Pamatuji si své poslední zdejší finále, a nebyl to příjemný zážitek. Myslím, že jsem uhrála jen tři gamy (pozn. 2-6 1-6 s Krajičkovou). Snad to bude zítra lepší," připomněla aktuálně nejlepší Češka Benešová.

"Byl to pro mě dobrý turnaj. Vyřadila jsem nasazenou jedničku, jen po dnešním utkání nemám příliš dobrý pocit," zhodnotila dvacetiletá Rybáriková, kterou příští týden čeká premiérová účast v hlavní soutěži Australian Open. "Teď už vzhlížím do Melbourne. Mým nejlepším výsledkem bylo loňské třetí kolo na US Open, zopakovat to bude těžké," ví slovenská tenistka.

V Melbourne samozřejmě nebude chybět ani Benešová a zvednout si sebevědomí před úvodním grandslamem roku může v pátečním finále, ve kterém narazí na krajanku Petru Kvitovou.

Osmnáctiletá rodačka z Bílovce dnes nastoupila ke svému prvnímu semifinále na okruhu WTA, ale nervozitu na sobě znát nenechala. Po včerejším zmrtvýchvstání si v boji o finále poradila za 74 minut s Francouzkou Virginií Razzanovou. se kterou ztratila pouhých šest gamů.

"S Petrou to bude pořádně těžký zápas. Obě totiž máme stejného trenéra Davida Kotyzu," uvedla Benešová.

Její mladší krajance prý na výsledku utkání o titul nezáleží, protože jsou s Benešovou dobré kamarádky. "Jsme tady jako jeden tým. Hlavně je to dobře pro český tenis," uvedla Kvitová.

Dvě aktuálně nejlepší Češky v žebříčku, kterým patří pozice v páté světové desítce, čeká vůbec první vzájemné měření sil.

České finále bude mezi elitou k vidění po čtyřech letech. V roce 2005 získala titul v Hertogenboschi Klára Koukalová, jež ve třech setech porazila Lucii Šafářovou.

WTA HOBART (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - semifinále:
Benešová (ČR) - Rybáriková (SR) 6-1 6-3
Kvitová (ČR) - Razzanová (Fr.) 6-4 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
...s Krajičkovou :)) Tak odteď budou naši publicisté psát i Endy Mary.
A Kvitové asi z toho vedra hrabe. Ona tam hraje fedcupové utkání za Cechrep? .....Její mladší krajance prý na výsledku utkání o titul nezáleží. Jsme tady jako jeden tým :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo to špatně přeložil. Běž na stránky turnaje a uvidíš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist