Turnaj v Madridu se na konci dubna uskuteční on-line. Odměny zúčastnění rozdělí mezi hráče v nouzi

7. 4. 2020, 10:12
Aktuality 15
Pořadatelé Mutua Madrid Open se rozhodli svůj podnik uspořádat alespoň on-line. Virtuálního turnaje, jenž je na programu od 27. do 30. dubna, se zúčastní 16 mužů a žen. Finanční odměny poté tenisové hvězdy, které vymění rakety za ovladače, rozdělí mezi tenisty v nouzi.

Letošní ročník Mutua Madrid Open se měl uskutečnit od 1. do 10. května, ale kvůli pandemii koronaviru se tenisové dění obnoví nejdříve 13. července. Pořadatelé prestižního španělského podniku se nicméně rozhodli uskutečnit svůj turnaj alespoň virtuálně. On-line klání s názvem Mutua Madrid Open Virtual Pro se uskuteční od 27. do 30. dubna. Které tenisové hvězdy se turnaje zúčastní, bude oznámeno brzy.

Bojovat o titul bude 16 mužů a 16 žen, kteří budou rozděleni do čtyř skupin. Nejlepší dva ze skupiny projdou do čtvrtfinále, pak už se bude pokračovat vyřazovacím systémem. Zápolit se bude ve videohře Tennis World Tour, v níž je k dispozici centrální dvorec Manola Santany.

Obě části turnaje mají shodnou dotaci 150 tisíc eur. Zúčastnění si sami vyberou, kterým hráčům v krizi prize money věnují. Pořadatelé navíc darují 50 tisíc eur na boj proti koronaviru.

"Hned poté, co bylo oznámeno, že se Mutua Madrid Open letos neuskuteční v plánovaném termínu, jsme vymýšleli způsob, jak fanouškům dopřát tenis. Nakonec přece jen náš turnaj uspořádáme a nikdo nemusí opustit domov. Cílem není jen si turnaj užít, ale také přispět na dobrou věc," řekl ředitel turnaje a aktivní tenista Feliciano López.

Fanoušci budou moci celé dění sledovat živě, buď v televizi, nebo na sociálních sítích turnaje. Nebudou chybět komentáře zápasů, analýzy, sestřihy ani rozhovory s vítězi jednotlivých utkání.

Tenis tak následuje další sporty. Virtuální boje mezi hvězdami příslušného sportu proběhly už také například v basketbalu či fotbalu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Patik
Tá hra je dosť nereálna fyzika a pohyb často úplne mimo...párkrát som to hral..miestami to má dosť ďaleko od reality a toho čo sa v skutočnom zápase deje..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono asi nejlepší tenis zůstává TOP SPIN 4, jinak jsou ty hry úplně mimo realitu.

Ale zase v TOP SPINU, jak člověk zapnul nejvyšší úroveň, tak třeba proti Djokovičovi nešlo zahrát winner, běhal 40 úderů sprintem zleva do prava, taky trošku unreal.

Nikomu se do toho tenisu moc nechce, FIFA světu stačí.
Reagovat
Cico93
Tak Djokovičovi sa niekedy ozaj nedal dať winner.
Reagovat
Nola
ani Rafovi :D nehram ziadne hry na konzole ani na PC, ale najlepsiu obranu na okruhu mal Andy Murray, dokazal vsetko vratit, ale aj skvele umiestnit, na svoju vysku neskutocny start na lopticku, obrana, ktora nema konkurenciu, mozno prave tato zafixovana danost mu tak trochu skratila karieru, pod Lendlom aj utocil, ale celkovo je ponimany ako obranar, Novak vobec.....
Reagovat
Amputace
Dá se souhlasit. Ohledně toho, co všechno vyběhal a ještě dokázal vrátit do kurtu, byl z trojice on-Nadal-Djokovič možná nejlepší, respektive nejrychlejší. Jenže nikdy neměl ani zdaleka tak dobrý přechod z obrany do útoku jako ti dva a v tom bych řekl, že je ta zásadní propast mezi jím a Djokovičem s Nadalem v celkové kvalitě. Nadal nebo Djokovič se dokážou 20 úderů bránit, jenže pak zahrají dva tři údery, kterými totálně převezmou iniciativu. To Murray na této úrovni neuměl.
Reagovat
Cico93
Áno, to isté Ferrer.
Tem bol s tým prechodom ešte nižšie, ale obrana bola vynikajúca.
Reagovat
Kozoroh
Murray má slabý forehand, před třemi lety na RG měřili rychlosti zahraných úderů a zjistilo se, že Ostapenková (která turnaj vyhrála) má v průméru rychlejší forehand než Murray. Andy si svým forehandem nedovedl ve výměnách vytvořit tlak a převzít iniciativu, proto v přechodu z obrany do útoku zaostává za Djokerem a Nadalem.
Reagovat
Patik
aktuálne najreálnejšia tenisová hra je podľa mňa Tenis Elbow tam je všetko presne okopírované.. štýly stratégia hráčov údery tam má každý svoj hlas to si občas rád zahrám..pozeral som aj ten nový AO Tennis ale ten tiež stojí za prd..je to škoda lebo veľa ľudí by si určite rado zahralo dobrú hru ..FIFA,PESko alebo NHL vychádzajú každý rok s minimálnymi zmenami a tenis nevedia spraviť aspoň raz za čas..myslím si že aj natom by dobre zarobili keby to dobre spravili..
Reagovat
Amputace
Dost v pohodě je Tennis Elbow - hra vytvořená tenisovými nadšenci. Grafikou připomíná hru z devadesátek (a ani to možná ne), ale fyzikou je to kupodivu dost vychytané. Tvůrci mysleli dokonce třeba na rozdílné vlastnosti povrchů (jiný tenis v IW a jiný v Cincinnati, například).
Reagovat
Amputace
Aha. Až teď jsem si všiml, že už o ní psal Patik... :)
Reagovat
Patik
hej ja to občas hrávam kúpil som to na steame..a ako si napísal grafika nič moc dá sa povedať ale tá fyzika rýchlosť povrchov a to že tam má každý hráč svoj hlas svoju techniku úderov to všetko pekne kompenzuje..

prikladám link ak by sa niekto nudil počas karantény môže poriešiť.

https://www.youtube.com/watch?v=nb-Pl2N10M8
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to není na PS4 :)

Tam mi zůstane Fifa :D
Reagovat
Patik
Ja zrejme skúsim ešte nainštalovať ten tennis world tour a skúsim zahrať niečo po sieti..
Reagovat
paddy
existuje něco pro PC zdarma?
a totéž multiplayer na síti?
Reagovat
Patik
hry áno ale tenis to neviem či je nejaký free to play ale asi nie..možno tak superhry
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist