Turnaj v Nottinghamu trápí déšť. Mladenovicová a spol. musely odehrát první kolo v hale

13. 6. 2019, 08:53
Aktuality 15
WTA NOTTINGHAM - Jeden z prvních přípravných turnajů na slavný Wimbledon trápí deštivé počasí. Hráčky se v Nottinghamu dostaly k utkání prvního kola až včera odpoledne. Nehrálo se ovšem na trávě, ale na tvrdém povrchu v hale. Jednou z postupujících do dalšího kola se až dnes po půlnoci stala Kristina Mladenovicová.
Profily hráčů
Kristina Mladenovicová

Britské turnaje hrané na trávě bojují s počasím každoročně. Málokdy je však předpověď tak mizerná, že by mělo pršet celý týden. Tento osud bohužel potkal letošní ročník podniku v Nottinghamu. Hráčky se k zápasům prvního kola dostaly až ve středu, přičemž všechna utkání se musela odehrát na tvrdém povrchu v hale.

Největší favoritky Caroline Garciaová, Donna Vekičová, Maria Sakkariová a Kristina Mladenovicová byly neomylné. "Je to trochu divočina. V neděli jsem hrála na antuce, pak jsem viděla předpověď pro Nottingham a zůstala v Paříži trénovat na trávě v našem klubu. Pak jsme hráli vevnitř na koberci a dneska na tvrdém povrchu. Takže jsem zkusila snad všechno, co existuje," řekla Mladenovicová.

Mladenovicová v neděli na antukovém French Open získala se svou parťačkou Tímeou Babosovou deblovou trofej a vrátila se do čela deblového žebříčku. "Snažíte se dostat do pohody před sezonou na trávě a hrajete v jedenáct večer v hale na betonu," dodala s úsměvem.

Dnes by se mělo odehrát kompletní druhé kolo. Předpověď je ovšem nepříznivá až do konce týdne a je možné, že se turnaj dohraje v hale.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Naprosto absurdní hrát utkání travařského turnaje na tvrdém povrchu. To je kdyby RG využilo během deštivých dnů halu Bercy, kde se na podzim koná Paris Masters. Jako jasně, čas tlačí, ale řešení, které promotéři zvolili, je tragikomické.
Reagovat
EllNino
a jaké jiné navrhuješ ... je jediné možné, mají štěstí, že tam ta hala je :) naopak cením, že je nenutí čekat třeba do čtvrtka a hrát pak dva zápasy denně ... takhle je ten turnaj prostě halový od 1. kola, jakýsi přechod mezi antukou a trávou, někdo před trávou z antuky tránuje na betonu, třeba Barča Strýcová trénovala na Spartě na betonu teď
Reagovat
com
ale to je prave ono, trenuje na beronu a na trave pak vyleti v prvnim kole :D
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
turista
To řešení je podivné. Ale v Anglii často prší, což je pro tenis problém.
Reagovat
blixa
Ale díky dešti roste tráva :D Pro UK by se mělo zavést speciální pravidlo, že tam se na trávě hraje i v dešti. Měkoňové ať zůstanou doma ;-) :D
Reagovat
tommr
a i tam by se mohlo dohrávat v hale (pokud jí tam tedy vůbec mají) ...
Reagovat
dadaft
letos vyhrála dvě ITFka na hardu, byla v QF WTAčka v Istanbulu, porazila hráčky jako Siniaková, Lepchenko, Parmentier, Babos (ale je schopná taky prohrát s žebříčkově mnohem slabšími),,,,,,,,,,, zdá se, že ji tráva, na které zatím odehrála 3 vítězné zápasy, dost sedí.

líbí semi na ní, jak odehrává míčky -- do úderů se (správně) pokládá celým tělem a jsou to slušné projektily se zrychlením po odskoku, ale spíš než silově atleticky to působí tak říkajíc tanečně, obzvlášť po úderu jako by to ještě dotancovala.................
Reagovat
lvicek
To by me zajimalo, jestli se jim to do statistik zapise jako vyhra na trave :).
Reagovat
Fransoas
Je to nepochybně zvláštní.Příprava na Wimbledon by se měla hrát na trávě.K tomu jsou ty turnaje přizpůsobené.V okamžiku,kdy tomu počasí zabrání - to je pak obrovský problém pro všechny zainteresované.Ideální by bylo,kdyby jeden kurt byl zastřešen.Tady narazíme na finanční záležitost.Bohužel potom se musí přistoupit k náhradnímu nešťastnému řešení.
Reagovat
slacker
tak to muzou treba odehrat na Playstationu, tam si muzou navolit povrch travu
Reagovat
SwissMaestro
Příprava na trávu v hale na betonu? To bych se jim teda okamžitě odhlásil....
Reagovat
smazaný uživatel
Ne asi. Hlavně ten systém není úplně jednoduchý. Připravuješ se na trávu, s míčema na trávu, výplety na míče na trávu, boty na trávu. A pak máš jít do haly. To je top. :D
Reagovat
Nenela
Co ale muzeou delat, kdyz tam leje? Zkouseli cekat co nejdele, jina varianta proste neni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist