Turnaj v Queen's Clubu získal další hvězdu. Na londýnské trávě se představí i Del Potro

27. 4. 2018, 14:09
Aktuality 15
Jeden z nejoblíbenějších tenisových turnajů získal další hvězdné jméno. Pořadatelům akce ATP 500 v londýnském Queen's Clubu, která patří mezi generálky na nejslavnější turnaj světa Wimbledon, potvrdil svou účast šestý hráč světa Juan Martín Del Potro, jenž rozšířil už tak fantastické obsazení.
Profily hráčů

Juan Martín Del Potro rozšířil hvězdné obsazení letošního ročníku Fever-Tree Championships, turnaje každoročně konaném na londýnské trávě v Queen's Clubu. Doplnil tak světovou jedničku Rafaela Nadala, pětinásobného šampiona Andyho Murrayho a další bývalé vítěze Marina Čiliče, Grigora Dimitrova a posledního šampiona Feliciana Lópeze.

Del Potro se v březnu dostal do fantastické formy. Devětadvacetiletý Argentinec vyhrál 15 zápasů v řadě, když nenašel přemožitele v Acapulku, ve finále v Indian Wells utnul letošní neporazitelnost Rogera Federera a získal premiérovou trofej z Masters a v Miami došel do semifinále. Letos má parádní bilanci 21-4.

Del Potro v roce 2009 senzačně vyhrál US Open a připsal si premiérový grandslamový vavřín. Od té doby však musel podstoupit několik operací zápěstí a nyní doufá, že svou formu z betonů přenese také na trávu.

Ve Wimbledonu mu před pěti lety jen těsně unikla možnost zahrát si finále. Ve stejném roce si zahrál čtvrtfinále právě v Queen's Clubu, což je jeho maximem. O rok dříve vybojoval na londýnské trávě bronzovou olympijskou medaili.

"Na návrat na trávu a hlavně do Queen's Clubu se nesmírně těším," řekl Del Potro. "Letošní sezona pro mě začala velmi dobře a rád bych na své letošní úspěchy navázal také na trávě. Tento turnaj má vždy skvělé obsazení, a proto jsem nadšený, že na trávě začnu právě v Queen's Clubu," dodal.

K přihlášení Del Potra se vyjádřil i ředitel turnaje Stephen Farrow: "Návrat Juana Martína Del Potro do Top 10 je jedním z nejúžasnějších příběhů. Každý ho miluje, ať už pro jeho agresivní tenis nebo za to, jaký je to profesionál a jak se chová k fanouškům."

"Je už čtvrtým hráčem aktuální Top 10, který se na náš turnaj přihlásil. Letos přijedou také Nadal, Čilič a Dimitrov. Pak tu máme Andyho Murrayho, Nicka Kyrgiose, Denise Shapovalova a obhájce titulu Feliciana Lópeze. Herní pole se nám moc pěkně rýsuje."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Mayo
DelPa vidím na Wimby ďaleko (videl by som ho ako favorita turnaja)
Reagovat
Krisboy
Jestli mu vydrží zdraví, určitě bude patřit k hlavním favoritům.
Reagovat
Kozoroh
Ve Wimbledonu jen jednou postoupil mezi nejlepší 8 (2013 SF). U něj tedy bude záležet na obtížnosti losu. Jestli chytne někoho jako Browna třeba, může se pakovat rychle.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, když se podíváš na to, s kým tam vypadl (Ferrer, Gulbis, Pouille, Hewitt), tak spíše slušného baselinera..co umí podržet míček ve hře a i zaútočit. Serve (Gulbis, Pouille) je pak už jen výhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci najlepsi trávari, pekne pokope. Este mi tam chýba Djokovic a bolo by to komplet.
Reagovat
Mercury
Jen ten nejlepší z nich tam chybí :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Chybí jich tam spousta, kteří mají s aktuální světovou jedničkou pozitivní bilanci na trávě - namátkou Dustin Brown, Steve Darcis, Lukáš Rosol a další.
Skoro celá trávařská špička...
Reagovat
makro99
pěkné; a stále o level výš než místní špička...
Reagovat
turista
Ale nikdo z nich nemá 2 tituly z Wimbledonu jako dnešní No1. A to je rozhodující měřítko.
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdo má holt kliku, a někdo ne. Osmkrát ale nejprestižnější turnaj světa nemůžeš vyhrát jen díky štěstí...
Reagovat
Herbert_Hoover
V Queensu byli castokrat travari pekne pokope :) zato v Halle..
Reagovat
Kozoroh
Halle je velmi rychlé, podobné podmínkám Wimbledonu do roku 2001, proto dnešní baselineři upředňostňují pomalejší Queens. Dalším faktorem pro Queens je blízkost k Wimbledonu, hrají se ve stejném městě.
Reagovat
Krisboy
V Queens Clubu je údajně taky nejlepší tráva, lepší než v All England Clubu.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je jas, cílem bylo jen to, aby byl důležitý fakt vidět. :) Nicméně nejen baselineři upřednostňovali/upřednostňují Queens a to právě z toho druhého důvodu.
Reagovat
Krisboy
Výborně, titul mu bude slušet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist