Turnaj ve Fezu začal. V Maroku si zahraje i Izraelka Peerová

27. 4. 2009, 22:01
Aktuality 0
WTA FES - Izraelská tenistka Šahar Peerová si opět zahraje na turnaji v arabské zemi. Jednadvacetiletá hráčka, která v únoru kvůli svému původu nedostala víza pro vstup do Spojených arabských emirátů, se tento týden představí v marockém Fezu.
Šahar Peerová

"Je to sportovní událost. Politika s tím nemá co dělat," citovala agentura AP Muhamada Charšáfího z Královského tenisového klubu, který turnaj ve Fezu organizuje. Peerová, 48. tenistka světového žebříčku, se v prvním kole utká s Francouzkou íránského původu Arvane Rezaiovou.

Peerová si loni jako první Izraelka zahrála v arabském světě na turnaji v Dauhá. Letos v únoru se však dostala do středu konfliktu před turnajem v Dubaji, když nedostala víza pro vstup do země. Podle úřadů mohla její účast ohrozit bezpečnost turnaje, protože řada arabských zemí se tehdy postavila proti vojenské ofenzivě Izraele v pásmu Gaza. Pořadatelé turnaje kvůli neúčasti izraelské tenistky dostali od vedení WTA rekordní pokutu 300.000 dolarů.

Turnaj dotovaný částkou 220.000 dolarů dnes odstartoval dvěma zápasy. Nejprve turnajová šestka Makarovová postoupila přes Rumunku Olaruovou, čtvrtá nasazená Ruska Maria Kirilenková však úvodní kolo nezvládla. Nad Polkou Domachowskou sice vedla v prvním setu 4-1, nakonec dvakrát 4-6 prohrála.

Na antuce v Maroku se zítra představí trio Češek Zakopalová, Cetkovská a Hradecká. Nasazenou jedničkou je Španělka Medinaová.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (27. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Domachowská (Pol.) - Kirilenková (4-Rus.) 6-4 6-4
Makarovová (6-Rus.) - Olaruová (Rum.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist