Tým Evropy zbrojí na Laver Cup. Hvězdnou sestavu doplnili Tsitsipas a Ruud

17. 7., 14:24
Aktuality 9
Tým Evropy pro letošní ročník Laver Cupu je kompletní. Trojnásobný grandslamový finalista Casper Ruud z Norska a dvojnásobný grandslamový finalista Řek Stefanos Tsitsipas doplnili hvězdné kvarteto Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv a Rafael Nadal. Hrát se bude 20. – 22. září v Berlíně, kde se výběr Bjorna Borga pokusí utnout sérii dvou neúspěchů.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas (@ LaverCup)

První čtyři ročníky Laver Cupu ovládl Tým Evropy, předloni v Londýně a loni ve Vancouveru ale na Tým světa nestačil a letos v září v německém Berlíně by rád svým rivalům překazil útok na hattrick. I proto Evropa nastoupí ve velmi silné sestavě s pěti členy současné TOP 12.

Ve středu šestičlenný výběr doplnili dva borci s celkově pěti starty ve finále grandslamů - devátý hráč světa Casper Ruud, nejlepší norský tenista v historii, a světová dvanáctka Stefanos Tsitsipas, nejlepší řecký tenista v dějinách.

Oba se v Laver Cupu představí počtvrté. Pětadvacetiletý Ruud bude startovat čtvrtý rok po sobě a pokusí se udržet neporazitelnost (3:0). Šestadvacetiletý Tsitsipas vyhrál tři ze čtyř utkání, loni ve Vancouveru chyběl.

"Je to velké privilegium být součástí tohoto vynikajícího týmu a bojovat o titul v Berlíně. Máme před sebou nedokončenou práci," řekl Ruud. "Jsem nadšený, že si znovu zahraju Laver Cup. Je ctí hrát po boku tolika skvělých hráčů," doplnil ho Tsitsipas.

"Casper a Stefanos jsou zkušenými účastníky Laver Cupu, kteří ví, jak získat body. Už byli součástí velkých bitev a zvedli pohár nad hlavu. Jsem moc rád, že je mám v týmu," řekl kapitán Bjorn Borg.

Už dříve přislíbil premiérovou účast španělský mladík Carlos Alcaraz, jenž je vítězem posledních dvou grandslamů. Do Berlína se chystají také další bývalé světové jedničky a grandslamoví šampioni Španěl Rafael Nadal a Rus Daniil Medveděv, celkově popáté a poprvé od roku 2021 se v domácím prostředí představí aktuálně čtvrtý hráč světa Alexander Zverev.

Americký kapitán výběru světa John McEnroe už dříve nominoval Australana Alexe de Minaura (6. v ATP) a své krajany Taylora Fritze (11.), Tommyho Paula (13.) a Bena Sheltona (14.).

Letošní ročník je posledním pro současné kapitány, kteří 'slouží' od založení soutěže. Legendárního Švéda Borga nahradí Francouz Yannick Noah, lodivod výběru světa McEnroe přenechá svou pozici Andremu Agassimu.

Poprvé se Laver Cup, u jehož zrodu stál i Švýcar Roger Federer, konal také za účasti Tomáše Berdycha v roce 2017 v pražské O2 areně. Dále se hrálo v Chicagu, Ženevě, Bostonu, Londýně a Vancouveru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
paddy
Big3 losers smile

Alcaraz & The Big Three's Fourth Major Title

Player 4th Major Title Age Record In Major Finals
Roger Federer 2004 US Open 23 4-0
Rafael Nadal 2008 Roland Garros 22 4-2
Novak Djokovic 2011 US Open 24 4-2
Carlos Alcaraz 2024 Wimbledon 21 4-0

Alcaraz & The Big Three: Slam Matches To Earn 4th Major Title

Player Slam Matches At 4th Major Grand Slam Winning %
Roger Federer 79 77.2% (61-18)
Rafael Nadal 81 84% (68-13)
Novak Djokovic 134 82.1% (110-24)
Carlos Alcaraz 69 85.5% (59-10)
Reagovat
enfee
Tanhle turnaj..
Reagovat
paddy
Kodeš je VÍTĚZ smile
(podle spisu StB)

Fulnek měl rád Kodeše a opačně to bylo s Lendlem smile
to je teda trojka smile

"získány informace nasvědčující o jistých rozporech mezi Kodešem a Lendlem v otázce vzájemného respektování se, jeví se zde pro nás výhodná možnost těchto rozporů využít a Kodeše k osobě Lendla vytěžit"

"Lendl je typickým představitelem kapitalistického nahlížení na život, který se domnívá, že jediným měřítkem hodnot jsou peníze, za které je možno vše koupit."

Kodeš
"podezřelý z nežádoucích machinací se sportovní výbavou a styky se západní sportovními firmami"
"na vlastních kurtech trénoval různé lidi a přijímal finanční částky i ve valutách"
"po nástupu do funkce kapitána DC se povahově změnil"
"vzhledem ke stále klesající popularitě v zahraničí a nízké sportovní výkonnosti s snaží udržet kontakt se světovou špičkou za cenu finančních podpor a darů. Korespondence se vyznačuje snahou, aby jeho jméno nezapadlo. Psychicky se Kodeš nemůže vyrovnat s faktem, že ztratil potřebnou výkonnost a jeho vrstevníci ji stále mají."

Lendl
"jeho údajného nemovitého majetku v USA a jinde"

ve fotogalerii je i náhled do spisů
https://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/449800/pozdvizeni-kolem-mentora-sampionky-krejcikove-kodese-soudruhu-budes-donaset-na-lendla.html
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Mantra
Nepřekvapuje mě to.
Reagovat
Serpens
Nikdy jsem nepochopil ten enormní zájem o tuhle Federerovu umělotinu. Hrát za Evropu nebo zbytek světa, tam nemůže být pro hráče žádná motivace, byť se jedná o exhibici. Jasně, na začátku tam byli aspoň Federer s Nadalem, ale teď už ne. Hráči nejezdí na Davis Cup, ten nadále upadá, ale pro tohle se můžou jít přetrhnout.
Reagovat
dorsch2
Davis Cup je zlikvidovany, ani netusim kto vyhral posledne rocniky, stary DC ma aspon zaujimal, hlavne finale, v LC hracom neviem uverit, ze svojim timom tak velmi fandia - pri DC som tomu kedysi veril - mozno sa mylim a nerozumiem tomu, ale pre mna je to len exhibicia bez naboja, za cele trvanie tejto sutaze som videl len jeden cely zapas Federer - Kyrgios a ten bol vynikajuci az fantasticky, ale celkovy vysledok ma nezaujimal ani nezaujima, je mi jedno kto vyhra a to je asi ta chyba, viac by ma bavil suboj Federer team vs Djokovic team, chýba trosku napatia, suboj hracov, ktori sa medzi sebou maju v podstate radi ma az tak nebavi:)
Reagovat
dorsch2
ale najviac co sa mi nepaci je system bodovania, chapem preco sa prenho rozhodli, ale tym celu udalost posuvaju nie k serioznej sutazi ale k cirkusovemu predstaveniu
Reagovat
Vlk-v-trave
...lodivod výběru světa John McEnroe oznámí jméno svého nástupce příští měsíc na začátku US Open.

No na oficiálních stránkách je už nominován André Agassi. Takže BigMac už asi nic dál oznamovat nebude...

https://lavercup.com/news/2024/05/22/andre-agassi-to-become-team-world-captain-for-laver-cup-from-2025

Former World No.1 and eight-time Grand Slam Champion Andre Agassi has been named as the new Laver Cup Team World Captain and will begin his term with Laver Cup 2025 in San Francisco.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist