U Federera skončil 'superkouč' Edberg. Švýcarovi bude pomáhat Ljubičič

9. 12. 2015, 08:36
Aktuality 112
Roger Federer a jeho 'superkouč' Stefan Edberg po dvou letech ukončili spolupráci. Pro oba to byla dopředu plánovaná změna. Na pozici hlavního trenéra zůstává Severin Luthi, k týmu švýcarské hvězdy se místo Edberga připojí Chorvat Ivan Ljubičič.
Roger Federer a Stefan Edberg

"Po dvou velmi úspěšných letech bych rád poděkoval Stefanu Edbergovi, mému dětskému idolovi, že souhlasil s připojením k mému týmu," píše Federer v prohlášení na svém webu a sociálních sítích o konci spolupráce dvou bývalých světových jedniček.

"Byl to splněný sen. A i když jsme byli domluveni jen na sezonu 2014, Stefan byl skvělý a souhlasil s prodloužením spolupráce ještě i na tento rok, což velmi oceňuju. Naučil mě toho opravdu hodně a jeho vliv na mou hru mi už zůstane," dodává čtyřiatřicetiletý Švýcar, který letos už třináctý rok po sobě získal Cenu Stefana Edberga za sportovní chování.

"S Rogerem jsme prožili dva nádherné roky. Od začátku bylo jasné, že to bude speciální partnerství, spolupráce s největším ambasadorem v historii tenisu," řekl Stefan Edberg, který má ve sbírce šest grandslamových titulů. "Po úžasné sezoně 2014 jsem se rozhodl pokračovat i v dalším roce. Ale s jasným cílem, že to bude poslední rok, který tomu věnuju," uvedl devětačtyřicetiletý Švéd, že s koncem oba počítali dlouho dopředu.

"Roger má tenisu pořád co dát a dokáže vyhrávat velké akce. S Rogerem zůstaneme blízkými přáteli a pořád se budu cítit jako součást jeho týmu. Pokusím se v příští sezoně dostat na nějaké turnaje a sledovat Rogera z publika," dodal Edberg.

Legendární Švéd velmi rychle dokázal oživit Švýcarovu skomírající kariéru. Během dvouleté spolupráce mu pomohl k posunu na post světové dvojky, k zisku 11 titulů včetně tří z turnajů Masters 1000 či k triumfu v Davis Cupu. Nepodařilo se však splnit hlavní cíl, kterým byl zisk 18. grandslamové trofeje. Třikrát totiž prohrál ve finále. Federer zakončil obě společné sezony postupem do finále Turnaje mistrů.

Hlavním trenérem Federera zůstává už osmou sezonu po sobě Severin Luthi. Nově se k týmu připojí šestatřicetiletý Chorvat Ivan Ljubičič, který nedávno skončil u Kanaďana Milose Raonice. Součástí týmu současné světové trojky zůstávají fyzioterapeut Daniel Troxler a dlouholetý kondiční kouč Pierre Paganini.

Ljubičič, který ukončil svou kariéru před třemi lety, odehrál na okruhu ATP s o dva roky mladším Federerem celkem šestnáct vzájemných zápasů, ze tří z nich dokázal odejít jako vítěz. Nyní mu bude pomáhat během olympijské sezony.

Rok 2016 začne Federer třetí rok po sobě v australském Brisbane, kde bude obhajovat titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi se.te na to, divejte se na Mouchu :-D to je pecka retro...
Reagovat
smazaný uživatel
já koukala na Ledové království, to bylo odreagování, až to zahřálo :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Cekam napinave na nove info od tebe :-) Ted uz valim spat, mam chripku jak prase a nepusti a nepusti :-D
Reagovat
smazaný uživatel
info už dávno máš, ale až teď jsem si všimla tady tvoji odpovědi :D no zatím bída, za ty naschvály nemůžu :( ale ty ledy se prolomí, já na tom dělám, já na tom makám ;)) chřipku hlavně vyležet nebo aspoň zabalit a nenamáhat se, tak ať se brzo uzdravíš :))
Reagovat
Roger_Federer
isport.blesk.cz/clanek/tenis/254486/nadal-jak-se-zlepsit-nejsem-federer-svoji-hru-menit-nebudu.html
Reagovat
Pe3k
A nejvíc komentářů zde má o5 místní hejtr a troll Forehand. Rogerovy úspěchy mu asi leží hluboko v žaludku a Rafovy neúspěchy to celé jen podtrhují. Poor little boy.
Reagovat
a.magerova
No.... já schválně koukla pod jiný článek: "Berdych prohrál dvakrát s Nadalem, jeho tým nezískal ani set."

A tam má Forehand jen 4 příspěvky a ve všech probírá Rogera nebo jeho ženu nebo jeho děti.... opravdu k zamyšlení....

http://www.tenisportal.cz/zpravy/berdych-prohral-dvakrat-s-nadalem-jeho-tym-neziskal-ani-set-17571/#comments
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu k zamyšlení je skor, že nechapeš, že to bola len reakcia na provokáciu R_F s jeho homosexualitou...Ved nebuď ovečka..
Reagovat
a.magerova
No.... asi máte oba NĚJAKÉ NĚCO, co vás v reálném životě štve.... jinak si TO nedovedu vysvětlit.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak mi naznač, kde je u teba problém, keď napíšeš takú koninu, že FH má v článku 4 príspevky..Ale úplne prehliadneš kontext, teda že skor reakcie ako príspevky..Veď haloo :)
Reagovat
spaniel
To jsou zas kecy od mistnich experti, ke kterym pribyl cerstvy podivin. Roger hral pul kariery bez trenera, od Stefana nacerpal co slo, neni male decko, aby ho musel mit v lozi jak jisty Spanel (kteremu to velice vychazi :))

Ivan je podle me dobry trener a Roger vi co dela.
Reagovat
Vojtiik
já jsem se taky bavil, když jsem to četl, forehand aka v životě jsem nedržel raketu v ruce je dnes ve formě :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi jako kdo?????? Někdo, komu to tu patří a má patent na rozum??? Držel jsi někdy vůbec tenisovou raketu v ruce???? Jdi se vycpat podivíne !!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
spaniel
Vidim, ze si se hned spoznal :D
Reagovat
spaniel
A pridej jeste tak 20 otazniku a 10 vykricniku, at ma to tvoje hulakani nejakou vahu.
Reagovat
gigin
Tvl :-D
Reagovat
Roger_Federer
Opustil nas HH a dosel Tony..kdy tohle zkonci?jeste 10 let(2025) po Rafove tenisove smrti (2015), se tady budou objevovat nove a nove nicky podivnych existenci na TP.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli to není pořád jeden a ten samý nick :P a pak že fandové Rogera jsou největší fanatici :DDDD
Reagovat
gigin
Ale taky je vás kolikrát "dost". Některých :DDD
Reagovat
a.magerova
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12310470_849271945191469_1305365707547611498_n.jpg?oh=33081375a7cd6a2f3a6cd2357a2785f2&oe=571AD757
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak, giginku, my někteří kdo? :D snad si můžu párkrát do roka zabékat při tlačení Rogiho, ne snad? ;) my ženy jsme jaksi emotivnější, to pak může vypadat jako fanatismus :P no a ostatní opačného pohlaví, to je na delší rozbor, myslím, že Fedfans tu nedělají takové vlny jako Rafans :))
Reagovat
Roger_Federer
Vsichni jsou deti Rafaeoli25..
To je praotec "prevlikacu"fanatik fans Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
:DD
Reagovat
Mayo
Zdravím Tony Parker, ty si tu nový?
Reagovat
smazaný uživatel
LOL, dyt to je ten klaun Herbert Hoover, opět dostal banána, takže novej nick...divím se, že někdo toho blbečka ještě nepoznal...
Reagovat
gigin
Poznal. R_F. Píše výše, že je to jas HH.
Reagovat
smazaný uživatel
absolutne nerozumim. Neduvera je legitimni, samozrejme, ale ta zasvecena je mi uz podezrela a dalsi az hysterie tady je vyslovene trapna. Nikdo z nas nema ani paru o urovni Ivanovy trenerske vybavenosti, nikdo nezna obsah smlouvy ani jeji casovy horizont... ovsem TP uz vi. Co kdyz zatim jde o prijemneho sparringa se specialnejsim zamerenim a s nekym dalsim v zaloze? A nebo je to jinak, ale proboha, Fedex je inteligentni clovek a kontinuita treningu je stalym tymem i Severinem stoprocentne zajistena dal, Stefanova prace se prece taky za par tydnu nevypari... naopak, osobne ji chapu jako velmi sikovne zalozenou rozbusku.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď bude moja malá hrať tenis, chcem aby ju trénovala soječka..Podľa mňa by si bola Bolletieri v sukni..
Reagovat
slacker
I sam origis Bolletieri muze chodit v sukni
Reagovat
smazaný uživatel
A v súkromí možno aj chodí...A schováva pod ňou svoje loptičky..:)
Reagovat
smazaný uživatel
sukni fakt nenosí, Nick je obdivovatel ženské krásy, jak jsem poznala, a ani se tím netají :)) ale nosí pořád to samý modrý tričko Under Armour s nápisem IMG Academy :D
Reagovat
Lunej..
já zase nerozumím tobě, že tě to dokáže překvapit. Chodíš sem mnohem déle než já, tak sis ještě nezvykla, že tady všichni všechno vědí dopředu? Petře vyčítali, že si nevzala Martinu, která se u Agy moc neohřála, jakmile se děje nějaká změna, tak je většinou už dopředu špatná... Roger udělal chybu, že Edberga nechce, Nadal by měl vyměnit strýčka, Tomáš je pro Ivana Hrozného nezajímavý, Petra pod Kotyzou jde ke dnu.. kam se hrabou všechny černé kroniky, scénáristé hororů by tady měli skvělé inspirace :D
Reagovat
smazaný uživatel
mě to nepřekvapuje, tady je každý prognostik :D
Reagovat
Lunej..
a katastrofik. :) Prostě skvělé panoptikum.
Reagovat
smazaný uživatel
a hlavně odborník, ne-li přímo trenér, jak říká Jarda Jágr o našem národu ;)
Reagovat
a.magerova
sojka - rozumím, že nerozumíš ;-)

http://cdn77.dalmacijanews.hr/files/5667f3a14b3a469f0a8b4576/1000
Reagovat
Kozoroh
Odchod Edberga od Federera nevěští pro Švýcara nic dobrého. Už tak bude pro Fedexe v příštím roce náročné obhajovat letošní výsledky a bez Edberga to bude mít ještě těžší. Nevěřím tomu, že Ljubičič bude pro Federera skvělým trenérem, stačí se podívat na jeho výsledky s Raoničem, Miloš má větší potenciál, než doposud ukázal. Ljubičič měl skvělý servis, ale to má i Federer, v ostatních parametrech za Rogerem zaostává. Toto spojení nebude fungovat tak, aby byl Fedex spokojen.
Reagovat
a.magerova
Chtěl s ním být rok, pobyl dva.... neřešte to..... máte Borise ;-)
Reagovat
Fandina
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/254486/nadal-jak-se-zlepsit-nejsem-federer-svoji-hru-menit-nebudu.html
Reagovat
smazaný uživatel
To se Rogerovi nepovedlo, dle mého je to krok, možná dva kroky zpátky. Ljubičič mu bohužel nic nového nepřinese...je to škoda. Byl to hráč, jehož hra byla založena pouze na dobrém servisu, základní údery průměr. Dle mého to bude bohužel Rogerův pád z TOP 4 !!! Mám ho rád a ctím jeho velikost a tenisové umění, ale věk už nezastaví a s Ljubičičem, který s Raoničem nic extra nedokázal, to bude možná velký propad. Kéž bych neměl pravdu, ale mám velké obavy. Edbergův styl byl Rogerovi hodně blízko, je to veliká škoda :-(
Reagovat
a.magerova
Třeba teď potřebuje nesoupeřícího vrstevníka-kamaráda pro zvednutí psychické pohody a podívání se na TO z jiného úhlu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím..podívejte na Djokovice. Od té doby, co si do týmu vzal Beckera, tak jenom stoupá a všem ukazuje, jak je pod jeho dohledem skvělým hráčem. Je až neskutečné, jak ho Becker naučil podávat, to prostě Djokovič dříve tak neuměl a neskutečně mu to pomohlo!! Dnes si dokáže servisem v pravou chvíli pomoci a tam je právě vidět, co pro něho Becker znamená. Navíc si i sednou patrně lidsky a to nejsou vrstevníci :-)
Reagovat
a.magerova
Ale tak.... Roger by taky potřeboval zapracovat na servisu, takže vlastně nešlápl vedle ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to snad nééééééééééééé.. :-) Přece nechcete srovávat Beckera s Ljubičičem???? :-) Ljubičič vyhrál jediný velký turnaj ATP 1000 v Indian Wells...myslím, že v roce 2010 a onehdá porazil Andyho R. Nesrovnávejte mi tady servisy a úspěchy těchto dvou koučů :-) !!!!
Reagovat
a.magerova
Jestli ti smajlíci jsou myšleni jako nadsázka?!
Já tady nesrovnávám Ivana s Borisem.... nechala bych to celé na Rogerovi.... Ty se Tony věnuj Rafovi :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se ještě vrátí a neřekl poslední slovo !!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasná vec ;)
Reagovat
a.magerova
Však netvrdím opak ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám Rafíka rád, jako strýček taky musím :-) Vamos Rafaeli :-)
Reagovat
VlS
A to poslední slovo bude Čau kluci?
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se nepletu, je Becker u Djokovice od 2013, respektive od ledna 2014.
Behem 2014 jsem si nevsiml, ze by stoupal..
Jejich "spoluprace" si sedala rok, navic rok se tady a jinde objevovalo spoustu komentaru, psalo proc je tam Becker, Djoker se nelepsi, nic to neprineslo a podobne..
Az rok 2015 ukazal obrovske zlepseni na servisu..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic zlepšil servis pod Beckerom. Federera vytiahol Edberg...

Ja by som bol zvedavý, kam by to Djokovic s Federerom dotiahli, ak by ich trénoval ich strýko!!..

Rafael Nadal je veľkolepý tenista, bez trénera tam kde je, to je umenie..:)
Reagovat
FulnekUltras
Stejně jako Petra, kterou z top-10 nedokázal vystrnadit ani Štěpec... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ty si strašný klaun... ale tak nějak si ty mindráky z té letošní sezony musíš lečit no :))
Reagovat
smazaný uživatel
Človeče, neber sa tak vážne..

Teba musia mať ľudia radi :)
Reagovat
smazaný uživatel
no mě docela jo, ale ty na tom budeš špatně, když si to vybíjíš pod každým čánkem o Rogerovi, ty frustráte :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teba jo?..Kámo, vieš kto je horší ako negativista?...

Naivný negativista :)...
Reagovat
smazaný uživatel
víš, co se říká: "pro hlupáka každý hloupý" --- :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dva sympaťáci spolu skončili a nastupuje třetí, takže vše nej v r. 2016!
Reagovat
Davor1
Tí dvaja boli skvelá dvojka, sadli si ako zadok na šerbeľ, podobne ako Nishi s Changom... Som zvedavý, čo prinesie spolupráca s Ljubičičom, určite ho nebudem odpisovať ešte pred prvým turnajom, ale som skôr skeptik v tomto smere...
Reagovat
EllNino
využijí Benneteau, Haas, Tipsa a překvapivě se objeví konečně taky Tursa ...a ještě větší překvapení věčný smolař na zranění Brian Baker :)
Reagovat
Roger_Federer
Potro?
Reagovat
EllNino
ten ne
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, pro mě nečekané, taky jsem si myslela, že spolu budou déle, ale Edberg mu předal, co se dalo, vliv na Rogerovu hru je viditelný, takže je načase jít dál, vlastně ani nebyli nikdy domluveni na trvalé spolupráce, tak co, a Roger zřejmě využil toho, že Ljubičič skončil u Raoniče, zatím nevím, jak mu pomůže, ale nechme se překvapit, však takovej Ivaniševič nebo Chang taky udělali svoje :))
Reagovat
Nola
Edberg s Fedexom to bol taky protipol Djokera s Beckerom, uhladeni, vychovani slusnaci/vs poulicni bitkari, Edberg mi bude chybat, najma tie prestrihy kamery na koucov v ich vzajomnych zapasoch
Reagovat
Nola
k nedavnej teme o ne/popularite Noleho ti posielam na rozbor jeden zaujimavy clanok
https://www.rt.com/op-edge/325109-tennis-football-sporting-edge/
Nole a jeho povod.....
Reagovat
Kozoroh
Díky, zajímavý článek, politika ovlivňuje sport a kdo to popírá evidentně žije ve skleníku...
Reagovat
smazaný uživatel
s chuti si prectu tvoje statistiky, v tomto pripade je vsak evidentni pouze tva naivita.. :-) Vynecham, ze mi Djokovic prijde neprijemny a rozporuplny uz jen svou osobnosti, ale politika ovlivnuje i zivot toho, kdo odejde z civilizace do lesu zivit se pouze korinky, protoze bordel v tom lese bude zcela urcite dusledkem hadky na nejakem zastupitelstvu ci prutahu v restitucnim rizeni.. ;-)) Ale ver, ze byt "mene popularnim" hracem je stale mnohem, ale mnohem mensi osobni ujma, nez kdyz panoptikalni politbyro rozhoduje o tom, kdy, kde a zda vubec budes ten tenis hrat!
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by som chcel vyrývať, tak napíšem, že topiaci sa slamky chytá...

Ale keďže som fanúšik dobrého tenisu, tak zmenu vítam...Nech sa spolupráca s Edbergom podla mojho názoru akokolvek precenovala, faktom je, ze za dva roky nepriniesla ani jeden GS...Hlavne USO14 malo byt bez debaty Rogerove..
Reagovat
ipko
prečo bez debaty? zato že Novak vypadol o pár hodín skôr? ale to že Cilic hral životný tenis do úvahy neberieš..
Reagovat
a.magerova
Jakože třetí hráč světa je topící se?!
Reagovat
Denis92
To potom chudak Rafa sa uz ani tej slamky nechyta a utopil sa..

Ono je to hlavne rozhodnutie Edberga, povodne chcel len sezonu 2014 ako sa spomina v clanku, potom sa nechal ukecat este na rok. Myslim, ze Rogerovi to vela dalo a bola to dobra spolupraca.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli někdo nevidí tu změnu k lepšímu, že zrychlil svoji hru a vymyslel nové taktiky, tak potom už nevím, Edberg mu byl rozhodně velmi prospěšný :)
Reagovat
Roger_Federer
Ty to nikdy nepochopis, protoze to nevnimas v sirsich souvislostech.:)
Dle meho nazoru, kdyby Roger po roce 2013 neangazoval Edberga a neupravil hru, pravdepodobne by se uz nevratil ani do prvni 3, bud by se ted placal kolem 10 a prohraval obcasne z Fogninin,a dalsimi nebo uz ani nehral..
Je sice velka skoda, ze nevyhral zadny Gr.titul, ale to je bouzel fakt.
Djokovic je/byl jednoduse lepsi..
Osobne myslim, ze prinos na hru byl videt.
Reagovat
Kozoroh
Ale Forehand má pravdu v tom, že za "normálních okolností" měl Fedex vyhrát US Open 2014. Šanci vyhrát grandslamový turnaj a nestřetnout při tom Djokoviče (dřív i Nadala) se na každém grandslamu nepoštěstí. A Roger toho přesto nebyl schopen využít.
Reagovat
Denis92
A aku vinu ma na tom Edberg?
Reagovat
smazaný uživatel
tu vinu má hlavně Marinova životka, s tím se nic dělat nedalo
Reagovat
smazaný uživatel
Alibizmus...

Federer z finále USO15 by dal Cilicovi pravdepodobne 3:0, 3:1 max..
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi vtip :DD asi jsi ten zápas neviděl
Reagovat
smazaný uživatel
To je to s prepáčením laické (ženské?) myslenie..Ak má hráč A životku, hráč B nemá šancu...

Nie, tak to nefunguje...Hra jedného ovplyvňuje hru druhého, ľudovo povedané, Cilic hral to, čo mu Federer dovolil hrat...

To, ze vyhral Cilic 3:0 s vyhasnutým Nishim vo finále alebo 3:0 s v tejto fáze GS neškodným Berdychom nemá veľkú váhu...

Ak by Cilic dal 3x 3:0 RF, ND, RN, tak sa možeme bavit o životke..
Reagovat
ipko
resp. Roger hral to čo mu dovolil Cilic.. Roger ho dokáže poraziť 9-krát z 10 pokusov a predsa len tá jedna prehra je SF US..
Reagovat
Roger_Federer
To samozdrejme neni pravda.
Ten hrac, musi projit tim turnajem a porazit 7souperu, musi na celou tu dobu nacasovat formu..Rogerovi se ten zapas nepovedl a Cilic hral svuj nejlepsi tenis..
Mas dlouhodobe skreslene predstavy a neuznavas jine hrace.A titul z turnaje kde ve finale nehral nikdo Djokovic Nadal Federer povazujes za slaby...
Brzy ti to zkonci uplne.;)
Nebylo to poprve v historii co nevyhral favoryt.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi sa ten zápas nepovedl..

No vidis, bingo...Na co tie omáčky okolo?..
Reagovat
Roger_Federer
A proc teda snaha, zhodit zivotni turnaj a vykon Cilice (Baghdatise, Gonzalese, Roddicka, Safina..atd)
Nevsiml jsem si nikdy, ze by si takto premyslel smerem k Soderlinkovi 09, ktery dokal taky spravne nacasovat..ve finale uz to nestacilo.
Reagovat
rod_laver
hoši, serte na to..raději si dejte spolu pálenku a zabékejte, to je v životě důležité a ne řešit furt dokola to samé
Reagovat
Roger_Federer
Ne, nema.
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem, že si mi to vysvetlil v širších súvislostiach Dominik...:)
Reagovat
Roger_Federer
No dyt.., tomu rozumis nejvic.
Reagovat
Pe3k
Já myslel, že spolu budou nafurt...

Novak Djokovic - Unreal | 2015 Season Review | Tribute
https://www.youtube.com/watch?v=jS-Uh-ij15Y
Reagovat
carolyn
https://twitter.com/NicoAlmagro/media?lang=cs
Reagovat
gigin
Jééé ahoj!! No kdo. Tu y yo!
Reagovat
Roger_Federer
:) ale vitej..po letech.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CVxp5h0WoAAqpYE.jpg:large

Sorry kid, you can´t play with Ivan´s hair.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CVxo_38XAAADtWm.jpg:large

Does Ivo know his job description?
Reagovat
a.magerova
Na pozici hlavního trenéra zůstává Severin Luthi, takže pro holky žádná změna, Stefan to ve smlouvě neměl, právě jsem ji dočetla ;-)
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CVyR9y-XIAAXdPv.mp4

"No worries, Uncle Sev. You´re still our fav."
Reagovat
rusedski
Copak asi supertalentovaného elegána Rogera naučí kopyto Ljubičič, který při každém úderu vypadal, jako když je míček jeho největší nepřítel?

To je asi jako kdyby Messimu začal radit Řepka :)
Reagovat
s7RanG
:D
Reagovat
smazaný uživatel
budu na tebe laskava! :-) Kdysi davno se jeste stareckove nezavirali po dvou do DD ani do penzionu s hotelovymi sluzbami, ale smeli sedet na lavickach u kurtu... Byli mi k smichu - raketu v zivote nedrzeli v ruce a meli evidentni Vanoce z kazde nasi vykasnute sukynky. Jednou jsem si mezi ne sedla, oddelila zrna od plev a vlastne si jejich uzasne presny postrehy ci dokonce vecnou radu pamatuju do dneska.. ;-)
Reagovat
slacker
ty jses Martina nebo Jana?
Reagovat
smazaný uživatel
:-) s jednou z nich jsem prohrala, no kdo to ma? :-)) Jinak ta moje byla ale o pokore.
Reagovat
FulnekUltras
jj, klienty z lidí dneska umí udělat kdekdo... ;)
Reagovat
misa
Legenda TP.
Reagovat
George_Renel
Co naučil takový Tony Rafu? ;-)
Reagovat
gigin
Takže Federer je vlastně hňup, který si najímá ještě větší hňupy.
Reagovat
rusedski
Spíš to chce už nějak doklepat. Lepší už to asi nebude, tak proč si místo drilu s Edbergem, kterej stejně grandslamy nepřinesl, neužít trochu srandy s kámošem Ivanem.
Reagovat
smazaný uživatel
s Edbergem ale nemohl potrénovat tak, jak může teď s vrstevníkem, který byl ještě nedávno aktivní hráč, ty kopyto :P
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
http://www.thesportreview.com/tsr/wp-content/uploads/federer500111.jpg
Reagovat
a.magerova
http://www.index.hr/images2/ljubicicFedererGETTYgt.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
fiha.... na bazi prehnaneho respektu spoluprace ze strany naseho arogantelegose (se divim, ze ho Linda, hledacka kristalovych dusi, v necem opet hodne renomovanem jeste nenapalila!?) ale verila bych v dalsi zamereni na propestreni hry, Ivan umel excelentni zkraceni napr. Nebo FH topspin? Nejvetsi prinos bude zrejme pohoda, nemyslim jen v tymu, ale vlastni herni, vyborna deviza a z Ivana primo vyzarovala....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist